И јас сум серизоно заинетресиран за пресадување или за користење на оние коса имплатанти. Имено користам кето шампон, пијам зелен чај, витамини а парелно користев и миноксидил 5% (пилфуд) два пати дневно. И пред тоа сум користел но еднаш дневно и тоа во кратки периоди. Она што сакам да го кажам дека после користење на миноксидил 5 % два пати дневно едно 1.5 месец прекинав со негова употреба. Причината беше тоа што читав на странските форуми да негови негативни нуспојави може да бидат зголемено растење на влакна на телото, задржување на вода во телото (појава на отечено лице) и забрзано стареење на кожата. Се надевам и верувам дека не се точни, но ова ме уплаши што знам може и ми дојде на психичка база па прекинав со неговата употреба. Со оглед на тоа што го користев 1.5 месец само по два пати дневно се надевав и немав некој резултати до сега, како не би имал натамошно опагање. Иначе читав дека после употребата паѓаат сите влакна што и е нормално, но јас мислам дека сеуште немав некој ефект од пилфудот така да нема што да ми падне. Инаку продолжувам со здрава исхрана со пиење на зелен чај, со поливање со чај од коприва па се надевам ке терам некое време вака односно ке немам некое интезивно опагање како би чекал подобро време да одам на пресадување или друго чаре. Па да ве прашам овде оние кој користеле 2 пати дневно миноксидил дали имале некоо нус ефект, да ми одговорат јас искрено паднав психички мислејки дека може да имам некој нус ефект а особено забрзано растење влакна (однсно брада). Исто така ме уплаши и она забрзано стареење на кожа што се надевам не е вистина. Ајде се надевам со добра дискусија и одгатнување на тоа дека миноксидлот има лоши нус ефекти ке почнам пак да го користам или пак може би и ке најдеме нештп подобро. Еве сега читам за Saw palmento кое викаат дека е природно не предизвикува негативни нус ефекти а го спречува ДХТ.