Breivik за аватар... ಠ_ಠМомци имам едно прашање иако оф темава може некој знае. Кажете како може да се набави пиштол али све онака легално со документи за по дома да го имаш?? Како идат процедурите во полиција има некој критериуми или??
Валтер без конкуренција е нај пиштол!Таман работа стар ама рока, шо ќе кажеш за вој ?
Интересни ми се вие стариве исто така и лугерот гледам на амазон се продаваат по 60 евра а баш би сакал да имам еден ваков дома, вреди да се имаВалтер без конкуренција е нај пиштол!
Моето прво искуство како дете е со Валтер. Дедо ми заробил едно парче при ослободувањето на Скопје. 3аради тогашната ОЗНа која се плашела од востание во Македонија, морало да ја извади ударната игла на Валтерот. Дома тој пиштол имаше некакво значење подруго од сето друго оржје.
Со еден збор - ЅВЕР!
Браво за сликата.
hahahahha ke smenam ne e problemСо таква слика на аватар, пиштол не е за тебе.
Фала брат многу за ова.поззПрво мора да извадиш лекарско, околу 1000-1200 денари, зависи каде вадиш.
После тоа мораш да уплатиш 8500 за да полагаш. Се полага во Скопје и во Штип. во Штип ти е поубаво да полагаш затоа што таму ти е и за пиштол и за пушка со истите пари, додека во Скопје е само за пиштол. Тоа ти е како еден вид обука со која што добиваш документ дека знаеш да ракуваш со оружје.
Откако ќе го земеш тој документ одиш во полициската станица во Автокоманда и мислам дека нешто ситно треба да се уплатат некои 2500 или 3000 денари не знам точно колку беше.
После се` ова следува најтешкиот дел. Чекањето.
Се` на се` цел процес би требало да те чини некои 12-13000 денари. Откако ќе ти одобрат, поточно откако ќе ја подигнеш дозволата од станица имаш рок од 6 месеци за набавка на некакво оружје кое после мора да го пријавиш во истата станица за евиденција.
Мислам дека од прилика тоа е се` што те интересира
Со него не постои шанса за прекорачување на нужна самоодбрана.Professional Police Grade Stun Gun Tazers: M18 Advanced Tazer
Professional police grade stun guns:
Tazers that can incapacitate the target by using probes connected to the weapon by high voltage
insulated wire that can travel a distance of up to 15 feet.
These stun guns are very popular with law enforcement since they are an effective deterrent against crime and considerably reduce the risk of lethal injuries.
Why choose a tazer as a means of subduing the target?
M18 Advanced Tazer
- Very effective - The stun gun targets the whole body and the shock waves can penetrate two inches of clothing. Self defense weapons such as chemical sprays are only effective when there is a direct hit to the face.
Guns on the other hand, are lethal and the area where it's most effective is the head and middle part of the body.- Safety - If there is an accident, the risk of lethal injuries are considerably reduced... for the handler as well as the target. Mostly there are no long term injuries and suspects recover within a few minutes.
A Stun gun like the M18 advanced tazer reduce the risk of lethal injury considerably, yet these type of stun weapons still have the muscle power to incapacitate anyone.
It doesn't require you to be in close contact with the other person and therefore the risk of injury to yourself is also reduced.
Interestingly, these type of tazer guns have a higher incapacitation rate than a 9 mm hand gun, according to police studies. They are legal in most states, but there are certain states, cities and countries where their use is illegal.
The stun gun shoots out two darts with lightning fast speed up to 15 feet away and delivers a 50,000 volts punch.
Stun tazers uses EMD technology that contracts the muscles until the subject lies incapacitated on the ground.
Order Now/Learn More about the M18 advanced tazer.
M18 L advanced tazer with laser
For increased accuracy, you could also try the advanced tazer with a laser sight.
Дали е вистина дека издавањето дозволи за огнено оружје е потполно стопирано, и дека моментално е невозможно да извадиш таква дозвола?Прво мора да извадиш лекарско, околу 1000-1200 денари, зависи каде вадиш.
После тоа мораш да уплатиш 8500 за да полагаш. Се полага во Скопје и во Штип. во Штип ти е поубаво да полагаш затоа што таму ти е и за пиштол и за пушка со истите пари, додека во Скопје е само за пиштол. Тоа ти е како еден вид обука со која што добиваш документ дека знаеш да ракуваш со оружје.
Откако ќе го земеш тој документ одиш во полициската станица во Автокоманда и мислам дека нешто ситно треба да се уплатат некои 2500 или 3000 денари не знам точно колку беше.
После се` ова следува најтешкиот дел. Чекањето.
Се` на се` цел процес би требало да те чини некои 12-13000 денари. Откако ќе ти одобрат, поточно откако ќе ја подигнеш дозволата од станица имаш рок од 6 месеци за набавка на некакво оружје кое после мора да го пријавиш во истата станица за евиденција.
Мислам дека од прилика тоа е се` што те интересира
Во глобала, да. Меѓу редови, кај шо небуши парата, буши партијата.Дали е вистина дека издавањето дозволи за огнено оружје е потполно стопирано, и дека моментално е невозможно да извадиш таква дозвола?
Реално, без врски пресудна ти е лудата среќа за да ти ја потпише некој дозволата. Дури и да си со врски ќе си почекаш многу време.Дали е вистина дека издавањето дозволи за огнено оружје е потполно стопирано, и дека моментално е невозможно да извадиш таква дозвола?
Од прилика, така некако.Во глобала, да. Меѓу редови, кај шо небуши парата, буши партијата.
Јас се распрашував сега скоро, и еден доста упатен човек ме предупреди да не си фрлам пари за џабе, ми рече, цитирам, шанса нема да добиеш дозвола.Реално, без врски пресудна ти е лудата среќа за да ти ја потпише некој дозволата. Дури и да си со врски ќе си почекаш многу време.
Да е стопирано не може, но да не сака да ја потпише може ако така му текнало или му е наредено.
Од прилика, така некако.
Убо го подучуваш... Така ве учат преку барата?Слободно набави си пиштол, твоето право на живот е над се', а да не збориме пак за некаква бирократија.
Е сега, јас не би се чаталел многу, односно не би се чаталел ич, но би го имал дома за не дај Боже...
Самострел е најдобра опција. Кај нас, сеуште не се бара дозвола за самострели, мислам дека воопшто не се евидентираат...Убо го подучуваш... Така ве учат преку барата?
Инаку, прво треба да ти дадат дозвола од МВР за набавка на оруже, па да ти го продадат оружјето од продавница. Според твојот совет, треба да го набави на црно. Посекако ќе го земи, да си земи и 3-4 бомби... ќе му се најдат.
Знајш колку се лежи во Мкд за нелегално поседување на оружје и муниција?
Инаку има други алтернативни (и доста ефикасни) замени за пиштол ако дојди зорт час. Воздушна, стрела, секира...