Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Левит:
21 ‘Ако се противите уште и натаму, ако не сакате да Ме послушате седумкратно ќе ги зголемам врз вас раните за вашите гревови.
22 Ќе ги пуштам горските ѕверови на вас за да ве лишат од децата, за да ви го издават добитокот и ќе ве намалат, така што патиштата ќе ви запустат.’
23 ‘Ако и тоа не ве поправи, па ако продолжите со живеењето што Ми се противи,
24 тогаш и Јас ќе ви се спротивам вам и Самиот ќе ве удрам седумкратно за вашите гревови.
25 Ќе доведам меч на вас, нека се искали со одмазда за Заветот. А кога ќе се соберете во вашите градови, ќе испратам помор на вас, и ќе бидете предадени во рацете на непријателот.
26 А кога ќе ви го прекратам снабдувањето со леб; десет жени ќе ви печат леб во една печка; ќе ви дадам леб со мерка. Ќе јадете, но нема да бидете сити.’
27 ‘Ако и после тоа не Ме послушате, туку Ми се спротивставувате и натаму,
28 и Јас ќе ви се спротивставувам - ќе ве казнам седумкратно за вашите гревови.
29 Ќе јадете месо од вашите синови, ќе јадете месо од вашите ќерки.

Само болен ум, може да го помисли ова! Да сакаш и да му се покоруваш на ваков садист....едноставно нема комент!

G

galaxy

Гостин
Левит:
21 ‘Ако се противите уште и натаму, ако не сакате да Ме послушате седумкратно ќе ги зголемам врз вас раните за вашите гревови.
22 Ќе ги пуштам горските ѕверови на вас за да ве лишат од децата, за да ви го издават добитокот и ќе ве намалат, така што патиштата ќе ви запустат.’
23 ‘Ако и тоа не ве поправи, па ако продолжите со живеењето што Ми се противи,
24 тогаш и Јас ќе ви се спротивам вам и Самиот ќе ве удрам седумкратно за вашите гревови.
25 Ќе доведам меч на вас, нека се искали со одмазда за Заветот. А кога ќе се соберете во вашите градови, ќе испратам помор на вас, и ќе бидете предадени во рацете на непријателот.
26 А кога ќе ви го прекратам снабдувањето со леб; десет жени ќе ви печат леб во една печка; ќе ви дадам леб со мерка. Ќе јадете, но нема да бидете сити.’
27 ‘Ако и после тоа не Ме послушате, туку Ми се спротивставувате и натаму,
28 и Јас ќе ви се спротивставувам - ќе ве казнам седумкратно за вашите гревови.
29 Ќе јадете месо од вашите синови, ќе јадете месо од вашите ќерки.

Само болен ум, може да го помисли ова! Да сакаш и да му се покоруваш на ваков садист....едноставно нема комент!
Тоа е само доказ дека тоа го смислиле и напишале смртни, ограничени умови, во согласност со психологијата на стравот на луѓето кои живееле тогаш.

Јас се прашувам, дали ако утре непобитно се докаже дека она што е во Библијата е сто проценти вистина. Дека постои семоќен Бог, кој има такви карактеристики како што го опишуваш, и кој бара да го славиме и да се придржуваме кон неговите заповеди.

Дали ќе почнеш да го славиш?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Тоа е само доказ дека тоа го смислиле и напишале смртни, ограничени умови, во согласност со психологијата на стравот на луѓето кои живееле тогаш.

Јас се прашувам, дали ако утре непобитно се докаже дека она што е во Библијата е сто проценти вистина. Дека постои семоќен Бог, кој има такви карактеристики како што го опишуваш, и кој бара да го славиме и да се придржуваме кон неговите заповеди.

Дали ќе почнеш да го славиш?
Дали ќе почнам да го славам, ако одкријам дека сепак постоел?! Ни во сон!
За мене заканата и уцената можат само да предизвикаат презир и одвратност, никогаш почит и разбирање.
Подобро цела вечност да бидам мачен, одколку да му бидам слуга на таков садист!

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Во еден мој пост нагласив дека и Бог се чувствува но тоа се негови одбраници и многу сум среќна што секојдневно гледам по некој атеист каде преминува во најголем верник во што е работата дали знаете?Еве за тие што не знат токму таму Бог се појавува и повеќе е присутен за да тие љуге сфатат и сведок сум на многу такви и мило ми е поради тоа што го менуваат мислењето и се поголеми верници а немам сретнато верник да премине во атеист.Зошто?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.480
Во еден мој пост нагласив дека и Бог се чувствува но тоа се негови одбраници и многу сум среќна што секојдневно гледам по некој атеист каде преминува во најголем верник во што е работата дали знаете?Еве за тие што не знат токму таму Бог се појавува и повеќе е присутен за да тие љуге сфатат и сведок сум на многу такви и мило ми е поради тоа што го менуваат мислењето и се поголеми верници а немам сретнато верник да премине во атеист.Зошто?
Еве јас преминав од верници во атеисти.
Ама сега кога си тука, се прашувам кој од нас прв ќе премине во верници. Ја лично типувам на Ставрогин тој некако ми се пишмани последно време.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.436
Поени од реакции
5.129
Ајде кажи еден пример каде атеист поминал во верник...

И јас еднаш како мал да сум ти бил верник, али еве сега сум атеиста...

G

galaxy

Гостин
Дали ќе почнам да го славам, ако одкријам дека сепак постоел?! Ни во сон!
За мене заканата и уцената можат само да предизвикаат презир и одвратност, никогаш почит и разбирање.
Подобро цела вечност да бидам мачен, одколку да му бидам слуга на таков садист!
Тоа те прави бунтовник без причина.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Ајде кажи еден пример каде атеист поминал во верник...

И јас еднаш како мал да сум ти бил верник, али еве сега сум атеиста...
Овај одговор не е сериозен и доколку не сериозно се однесувате нема да наведам ниту еден вистинит пример во спротивно со задоволство.

• Ми се допаѓа
Reactions: ime
N

Nessa Alcarin

Гостин
Ама сега кога си тука, се прашувам кој од нас прв ќе премине во верници. Ја лично типувам на Ставрогин тој некако ми се пишмани последно време.
И јас исто така! (мислам од верник во атеист, а за Ставрогин незнам, голем си е он си знае... :) )

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.436
Поени од реакции
5.129
Овај одговор не е сериозен и доколку не сериозно се однесувате нема да наведам ниту еден вистинит пример во спротивно со задоволство.
Најсериозен сум кога велам дека некогаш бев верник, а сега не сум.
Периодот кога бев верник беше дури бев дете. Мислев дека дедо боже делува некако. Сега знам дека не.

Сега наведи пример каде атеист станал верник, ама и причината за тоа.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Не
Не верувам во тоа ,а ако е така значи немаш изградено свој став

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
791
99% од атеистите порано биле верници, е сега можда ти си се сретнала со оној 1%

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.436
Поени од реакции
5.129
Што не?
Не знаеш пример за атеист што станал верник?
Ами оти пишуваш глупости тогаш?
--- надополнето: Oct 16, 2011 8:09 PM ---
99% од атеистите порано биле верници, е сега можда ти си се сретнала со оној 1%
Кога еднаш човек ќе види какво лајно е религијата... тешко дека некогаш би станал дел од неа....... освен за пари, нели, како еден наш член овде....

Kajgana Shop

На врв Bottom