Дали Србите се Словени?

• Креатор на темата anaveno
  • Време на започнување

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Да затнеме неколку бубуличави муциња по скратена постапка:

Србољуб Живадинович е српски антрополог.

Член од
16 октомври 2011
Мислења
5
Поени од реакции
0
Србите се мешан народ, пола словени, пола турци се, тоа е факт.

V

Vollstandig

Гостин
Србите се мешан народ, пола словени, пола турци се, тоа е факт.
Ова е исто ко да кажиш дека во македонија има само македонци а тие поцрните, се така што останале преку цело лето на плажа, а тие побелите, шо немале пари да одат да се сончаат.

Па добро бе балканот 500 годинки окупиран од турци, како е можно да се нема турски гени било кај срби било кај бугари, албанци, македонци, еве јас последно што се зачудив кавадарци коа бев незнам дали од сонцето дали што сите ми се видоа црни односно повеќето. Исто така мариовците што се доселени накај прилеп, накај битола се далеку ПОЦРНИ од нормалните македонци а има од нив па ептен РУСИ. Значи не е то словенски ген то си е маќедоништ ген, али онака ради реди некој го вика СЛОВЕНСКИ.
Што знаеш можи во старо време и пра пра пра бабати со сулејман паша си имале тајни средби (во случај да откриеш дека и преку зимата си исончан:) )

Член од
16 октомври 2011
Мислења
5
Поени од реакции
0
Јас ти зборувам за неколку години пред да дојдат турците на власт. Заврти една страница назад.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Не вреди памет да трошам за да ти одговорам... Да си паметен сам ќе сватеше некои работи.
А! А кога се измислени Србите? Знаеш? Кога прв пат се споменуваат Срби, а кога Македонци?
Неможе да постои македонец по националност, може само по територија. Србите името си го носат и како Срби се населиле и територијата која ја населиле се нарекла Србија. Срби се најчиста нација и носат доминантен ген. Пролистај малце генетика и проучи го значењето на доминантен ген. Ти може да се осеќаш ко македонец, тоа никој неможе да ти го оспори. Но тоа ти е исто ко што е и Босанец. Во секоја држава на Балканот доминантно е автохтоното население, осим во БиХ, Македонија и Црна Гора. Тоа е поради непостоењето на такви националности, значи вештачка творевина. Зашто иначе Љубчо не наиде на подршка од македонската поширока јавност, затоа што не се чувствуваа така како што требаше за да се исполни врховистичката кауза. За среќа половина и повеќе од православниот народ во Македонија е со Српски доминантен ген. Ве има неколку викачи на форумов, вадите од конктекст некој цитати, и глумите лудило. Доказ за постоење на една нација е патриотизмот кој за жал или среќа не постои во Македонија.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Милојко, ја заборави и Хрватска и Република Косове и таму се сите Срби. :pos:

Beowulf

Deep Fear
Член од
11 мај 2009
Мислења
362
Поени од реакции
35
Неможе да постои македонец по националност, може само по територија. Србите името си го носат и како Срби се населиле и територијата која ја населиле се нарекла Србија. Срби се најчиста нација и носат доминантен ген. Пролистај малце генетика и проучи го значењето на доминантен ген. Ти може да се осеќаш ко македонец, тоа никој неможе да ти го оспори. Но тоа ти е исто ко што е и Босанец. Во секоја држава на Балканот доминантно е автохтоното население, осим во БиХ, Македонија и Црна Гора. Тоа е поради непостоењето на такви националности, значи вештачка творевина. Зашто иначе Љубчо не наиде на подршка од македонската поширока јавност, затоа што не се чувствуваа така како што требаше за да се исполни врховистичката кауза. За среќа половина и повеќе од православниот народ во Македонија е со Српски доминантен ген. Ве има неколку викачи на форумов, вадите од конктекст некој цитати, и глумите лудило. Доказ за постоење на една нација е патриотизмот кој за жал или среќа не постои во Македонија.
Хахахах која ретардација. Ај сега кажи ми:

1. Кога се населиле Срби во Македонија?

2. Дали си имаш направено ДНК тест и дали ТИ си носител на ДОМИНАНТНИОТ (ВЕЛИКИ:vozbud:) СРПСКИ ГЕН?

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Ах бре Луди Милојко бре...пак ти ја промашиле дозата.

Член од
8 август 2011
Мислења
232
Поени од реакции
79
Milojko i ti i srbite da mi go popusite kurot,gnidi edni,bruka ste za narodot,Da dade gospod albancite da vi ja zemat cela srbija,stoka nevidena

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Milojko i ti i srbite da mi go popusite kurot,gnidi edni,bruka ste za narodot,Da dade gospod albancite da vi ja zemat cela srbija,stoka nevidena
Боли а ? Ако пати пизда ти матер.

Друг пут зборете за себе и не мрчете Црногорец не бил Србин.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902

Kako може црногорец да е Србин бе.. со самото тоа што се декларира како Црногорец се одвојува од друг народ.. и молим те не се шрицај
--- надополнето: Oct 17, 2011 5:39 PM ---
Абе зашто за луди Милојко да јадеш бан..смири се ;)

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.615
Распространетост на сврбите во поранешна Југославија според нивни сопствени извори.

НЕМА сврби во Македонија, ни во Црна Гора, а гледам и мошне слабо во Косово.

И уште еднаш, романската народна поговорка која во срж го дефинира дебилов што се просерува овде, и не знам зошто испари од овде.

Ако повторно се избрише, а се остават повраќанициве на моронов погоре, јас ќе престанам да членувам на Кајгана.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Може и самава темава од старт е навредлива за Србите и стварно нема потреба да се закрвуваме и со нив до степен како со Бугарите, но не ретко знаат и тие да се просераваат, најчесто од ништо испровоцирани освен нашето постоење... најтазе што видов на еден македонски портал е картата пред влезот на Прохор Пчински каде ние сме наведени како БЈР Македонија. :tapp:

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Најголема грешка е што Сингелиќ населбата ја преименуваа во Ченто, то ти је ко с коња на магарца.

U Crnoj Gori se 44,9 odsto građana izjasnilo kao Crnogorci, a 28,77 odsto je Srba, saopšteno je danas u Podgorici.

Prema podacima Zavoda za statistiku u Crnoj Gori, na aprilskom popisu stanovništva srpskim jezikom izjasnilo se da govori 43,88 odsto, a crnogorskim 36,97 odsto građana.

U Crnoj Gori, prema preliminarnim podacima popisa, živi 625.266 stanovnika.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.220
Поени од реакции
34.499

Одморете и двајцата од форумов до нова година.

Kajgana Shop

На врв Bottom