Ако ова е точно што го зборува Туре....тогаш го подржувам во се што кажал, ако треба и нека си замине!
Јаја Туре: Или поголема плата или си одам
Туре во моментов заработува окулу 2милиони евра по сезона, а тоа е идентично со платата која ја добиваше во неговиот предходен клуб, Монако. Барселона и Туре во 2007година, кога пристигна играчот во клубот, се договорија дека Тој ке ја заработува истата плата како во Минако, но дотолку работите идат на добри за него, ке биде награден во нов договор и подобра плата за оваа сезона. Во летото што измина, кога тој усен договор требаше да го испочитува Барселона, клубот реши да не му ја зголеми платата со оправдување дека не освоиле ниту еден трофеј лани, додека Туре мисли дека заслужува поголема плата судејки по неговите индивидуални способности кој ги прикажува.
Додека меѓусебниот договор сеуште не се случил, фудбалерот на Брегот на Слоновата Коска, исто така не е подржувач и на ротациониот систем кој го применува тренерот Гвардиола, па затоа побарал од неговиот агент Димитри Селук да ги разгледа понудите од заинтересираните клубови за неговите услуги. Туре е еден од најпосакуваните фудбалери во таборот на Барселона од странските клубови. Тимот на Арсенал подготвува понуда од 14милиони евра за него, додека посебно интересна за Туре ке биде и понудата на Манчестер Сити, кој се спремн да му понудат годишна плата од 7милиони евра дотолку реши настапува за нивниот клуб.
"Јас сум професионалец. Ако клубот сака да ме задржи, тогаш тие ке бидат приморани да направат некој работи. Јас се надевам дека водечките луѓе во Барселона го имаат на ум усниот договор кој го имавме кога пристигнав во Барселона, и дека работите ке одат на подобро во блиска иднина. Што и да се случи, јас мојата кариера сакам да ја завршам во Монако."- изјави Туре за француското спијание Le Parisien.
Чики ме разочара...ветил нешто, а не го испочитувал...2милиони за една сезона е многу малце за Јаја!