Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Затоа што машкиот ментален склоп бара да биде хранет со игри и манипулации, со тоа му се стимулира егото кога ќе го добие она што го посакувал и попатно му се овозможува да се чувствува како „ловец“.Затоа.Зошто уживате да измачувате човек со вашите игри и интриги доведувајќи го до лудило пред конечно да го добие/те, а и вие го сакате истото ???
Ајде де што се толку замараш околу тоа, ни таа самата не знае, мисли дека е интереснa :/

Затоа што машкиот ментален склоп бара да биде хранет со игри и манипулации, со тоа му се стимулира егото кога ќе го добие она што го посакувал и попатно му се овозможува да се чувствува како „ловец“.Затоа.
Секогаш важи истото правило, барем еднаш во односот.Нема исклучок.А што ако е обострано???
Типично женско мислење. Те мачам бидејќи сакаш да те измачуваат. Wat?!?Затоа што машкиот ментален склоп бара да биде хранет со игри и манипулации, со тоа му се стимулира егото кога ќе го добие она што го посакувал и попатно му се овозможува да се чувствува како „ловец“.Затоа.
Никој никаде не спомна садизам и мазохизам.Типично женско мислење. Те мачам бидејќи сакаш да те измачуваат. Wat?!?
Затоа што машкиот ментален склоп бара да биде хранет со игри и манипулации, со тоа му се стимулира егото кога ќе го добие она што го посакувал и попатно му се овозможува да се чувствува како „ловец“.Затоа.
Без разлика дали е став или чисто опињон, како машко ти кажувам дека е погрешен. Значи машкиот ментален склоп не бара да биде хранет со игри и манипулации.Никој никаде не спомна садизам и мазохизам.
Само вообичаен патерн на однесување, прочита некаде дека го оправдувам ... само го потенцирам како феномен.
Dark King ^ ... (да не се повторувам два пати со ист пост, бесмислено е)

Погрешно е од твојата перцепција, сега ми правиш макро слика според микро анализа, кога прашањето е општо се одговара според воопштена генерализација, човекот убаво си праша зошто жените го прават тоа и јас му одговорив.Никаде не се спомна, дали е тоа вистина или не, туку како една просечна жена гледа на тоа.Па според таа генерална идеја он може слободно да ја информира цурата дека он така не сака, исто како што ти си кажа погоре.Без разлика дали е став или чисто опињон, како машко ти кажувам дека е погрешен. Значи машкиот ментален склоп не бара да биде хранет со игри и манипулации.
Сосем аут оф сабџект и накратко бидејќи немам време во моментов да го дрвам на долго и широко на темава, денешната жена со нејзините погрешни перцепции за машкото и неговите желби и потреби, прави животно од него. Океј, играј си со мене, манипулирај ме, ќе те трпам, ти продолжи да мислиш дека всушност тоа мојот машки ментален склоп има потреба со тоа да се храни. Еден ден ќе си моја. Ќе ти го пукнам носот. Чуди се како тоа јас наеднаш станав гомнар.
Inb4, докажано е милијарда пати дека машките знаат што сакаат. Ако ти кажат дека не сакаат игри и манипулации, жими мајка не го сакаат тоа. Жените беа оние недефинираните
Подолг е муабетов, чисто пишав бидејќи забележав нешто погрешно.

Ама прашањето е општо срце <3 односно зошто жените уживаат да измачуваат со игри и интриги, итн...
Ти велиш дека мажите го сакаат тоа.
Проблемот е општ, не е до смиљан и неговата женцка![]()