Прашање до жените

Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.120
Поени од реакции
1.373
Зошто уживате да измачувате човек со вашите игри и интриги доведувајќи го до лудило пред конечно да го добие/те, а и вие го сакате истото ???

Ајде де што се толку замараш околу тоа, ни таа самата не знае, мисли дека е интереснa :/

Зошто уживате да измачувате човек со вашите игри и интриги доведувајќи го до лудило пред конечно да го добие/те, а и вие го сакате истото ???
Затоа што машкиот ментален склоп бара да биде хранет со игри и манипулации, со тоа му се стимулира егото кога ќе го добие она што го посакувал и попатно му се овозможува да се чувствува како „ловец“.Затоа.

Ајде де што се толку замараш околу тоа, ни таа самата не знае, мисли дека е интереснa :/

Можно... али ме интересира нивната страна од приказната :)
--- надополнето: Oct 16, 2011 1:04 AM ---
Затоа што машкиот ментален склоп бара да биде хранет со игри и манипулации, со тоа му се стимулира егото кога ќе го добие она што го посакувал и попатно му се овозможува да се чувствува како „ловец“.Затоа.

А што ако е обострано???

А што ако е обострано???
Секогаш важи истото правило, барем еднаш во односот.Нема исклучок.
Можноста ја добиваш ако го сакате и двајцата истото, ама де факто „добивањето (што и да е)“ мора да има моменти на несигурност и желба.

Типично женско мислење. Те мачам бидејќи сакаш да те измачуваат. Wat?!?

Типично женско мислење. Те мачам бидејќи сакаш да те измачуваат. Wat?!?
Никој никаде не спомна садизам и мазохизам.
Само вообичаен патерн на однесување, прочита некаде дека го оправдувам ... само го потенцирам како феномен.
Dark King ^ ... (да не се повторувам два пати со ист пост, бесмислено е)

Мажот сака брз лов а не риболов. Ако сакате да го направите "ловец" во вистинска смисла на зборот - брзо бидете "уловени". Мажите сакаат да бидат успешни а не едвај-при-крајни-маки-успешни. И да, не мислиме дека сте лесни ако брзо ве "уловиме" туку ние мислиме дека сме добри "ловци". Плус не уживаме у интригите и глупостите слични на тоа што идат попратно со "ловењето". Затоа не гледаме шпански серии.

Никој никаде не спомна садизам и мазохизам.
Само вообичаен патерн на однесување, прочита некаде дека го оправдувам ... само го потенцирам како феномен.
Dark King ^ ... (да не се повторувам два пати со ист пост, бесмислено е)
Без разлика дали е став или чисто опињон, како машко ти кажувам дека е погрешен. Значи машкиот ментален склоп не бара да биде хранет со игри и манипулации.
Сосем аут оф сабџект и накратко бидејќи немам време во моментов да го дрвам на долго и широко на темава, денешната жена со нејзините погрешни перцепции за машкото и неговите желби и потреби, прави животно од него. Океј, играј си со мене, манипулирај ме, ќе те трпам, ти продолжи да мислиш дека всушност тоа мојот машки ментален склоп има потреба со тоа да се храни. Еден ден ќе си моја. Ќе ти го пукнам носот. Чуди се како тоа јас наеднаш станав гомнар.
Inb4, докажано е милијарда пати дека машките знаат што сакаат. Ако ти кажат дека не сакаат игри и манипулации, жими мајка не го сакаат тоа. Жените беа оние недефинираните :)
Подолг е муабетов, чисто пишав бидејќи забележав нешто погрешно.

Без разлика дали е став или чисто опињон, како машко ти кажувам дека е погрешен. Значи машкиот ментален склоп не бара да биде хранет со игри и манипулации.
Сосем аут оф сабџект и накратко бидејќи немам време во моментов да го дрвам на долго и широко на темава, денешната жена со нејзините погрешни перцепции за машкото и неговите желби и потреби, прави животно од него. Океј, играј си со мене, манипулирај ме, ќе те трпам, ти продолжи да мислиш дека всушност тоа мојот машки ментален склоп има потреба со тоа да се храни. Еден ден ќе си моја. Ќе ти го пукнам носот. Чуди се како тоа јас наеднаш станав гомнар.
Inb4, докажано е милијарда пати дека машките знаат што сакаат. Ако ти кажат дека не сакаат игри и манипулации, жими мајка не го сакаат тоа. Жените беа оние недефинираните :)
Подолг е муабетов, чисто пишав бидејќи забележав нешто погрешно.
Погрешно е од твојата перцепција, сега ми правиш макро слика според микро анализа, кога прашањето е општо се одговара според воопштена генерализација, човекот убаво си праша зошто жените го прават тоа и јас му одговорив.Никаде не се спомна, дали е тоа вистина или не, туку како една просечна жена гледа на тоа.Па според таа генерална идеја он може слободно да ја информира цурата дека он така не сака, исто како што ти си кажа погоре. :)
Се разбираме нели ...

Жена ..................

Ама прашањето е општо срце <3 односно зошто жените уживаат да измачуваат со игри и интриги, итн...
Ти велиш дека мажите го сакаат тоа.
Проблемот е општ, не е до смиљан и неговата женцка :)

Токму така, жената мисли дека мажот (свесно или несвесно) го наоѓа тоа за интересно. :)

Ама прашањето е општо срце <3 односно зошто жените уживаат да измачуваат со игри и интриги, итн...
Ти велиш дека мажите го сакаат тоа.
Проблемот е општ, не е до смиљан и неговата женцка :)

Јесте... туку не само што мене ми се има случено неколку пати, туку и верувам и на доста други па од тука следува такво прашање :)

туку имам доста интересна хипотеза.
Ваљда сте го слушнале вицот за кокошката и петелот...
Некој петел бркал некоја кокошка, а оваа дур бегала си помислила... „ако застанам ќе испаднам лесна.... ако избегам ќе изгледам тешка, ај што му ебеш матер ќе се сопнам„...

Натака ми алудира муабетов :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom