Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Гаде

Блаже Конески,додека студирал во Белград се пишувал како Благоја Коневиќ
Додека бил во Софија Блаже Конев.

Гаду,знаеш ли ти кој бил Блаже Конески? Според тебе што е ..Србин или Татар ?
Цитро дете, еве ти еден пример кој дури и ти ќе го разбереш. Пред неколку години конкурирав за магистерски студии во Холандија, Универзитет Лејден. Паралелно конкурирав и за стипендија. Ме примија, но без стипендија. Цените за школарина за една година беа околу 3000 евра за ЕУ жителите, а околу 13 000 евра за останатите. Да имав Бугарски пасош, ќе одев сигурно, вака ми беше скапо.

Не мислиш дека и сега понекогаш треба Бугарскиот пасош за да успееш?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Цитро дете, еве ти еден пример кој дури и ти ќе го разбереш. Пред неколку години конкурирав за магистерски студии во Холандија, Универзитет Лејден. Паралелно конкурирав и за стипендија. Ме примија, но без стипендија. Цените за школарина за една година беа околу 3000 евра за ЕУ жителите, а околу 13 000 евра за останатите. Да имав Бугарски пасош, ќе одев сигурно, вака ми беше скапо.

И ти па си одел до Холандија, студирај си тука :icon_lol:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891

Па младичу бе ,зашто се мачиш,што не извадиш бг пасош ? Што чекаш?
Иди побрзо заврши работа не не убедувај нас тука,ја искрено ти се чудам на паметот како до сега немаш извадено

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
И ти па си одел до Холандија, студирај си тука :icon_lol:
Будала и јас...:)
--- надополнето: Oct 15, 2011 4:45 PM ---
Па младичу бе ,зашто се мачиш,што не извадиш бг пасош ? Што чекаш?
Иди побрзо заврши работа не не убедувај нас тука,ја искрено ти се чудам на паметот како до сега немаш извадено
Леле, немој ти мене со младичу да ми се обраќаш, мрсулко еден. Воопшто не е поентата зошто јас не извадов Бугарски пасош, тоа е моја лична работа. Поентата е што ти од пиедесталот на сопствената глупост и ограниченост кажуваш што е правилно а што погрешно.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Будала и јас...:)
--- надополнето: Oct 15, 2011 4:45 PM ---

Леле, немој ти мене со младичу да ми се обраќаш, мрсулко еден. Воопшто не е поентата зошто јас не извадов Бугарски пасош, тоа е моја лична работа. Поентата е што ти од пиедесталот на сопствената глупост и ограниченост кажуваш што е правилно а што погрешно.
Со ваква култура ја не би те пуштил ни на Косовски универзитет,а камо ли на Холандски

Член од
4 септември 2011
Мислења
94
Поени од реакции
23
Блаже Конески,додека студирал во Белград се пишувал како Благоја Коневиќ
Да му се фатиш ти на Гоце.
Во тоа време де факто,ако некој сакал да успее немал друг избор.. само глупак може тоа да го негира
Класични предавници и двајцата.

Конески имал тројно државјанство/идентитет{српски, бугарски па на крај македонски} а Гоце најверојатно имал едно "државјанство" ама кое е прашањето :)

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Не цветаат, ама еве ќе ти кажам зошто некои ама ич не се лажат. Ако земеш таков пасош, ќе студираш во Софија каде што нема да се замараш со професорчиња кои немаат книга напишано а се стаени да предаваат ради партијата а вистинските професори што ги бива се стаени за асистенти и потрчковци.
Нема да си ја чукаш главата „што да специјализирам“ после и да чекаш 10 години откако ќе завршиш да ти дадат специјализација која што ти ја сакаш затоа што специјализациите тука за убавите гранки се планирани за синови и ќерки на мамини и татини за кои впрочем по некоја година ќе читаш во весник како после операцијата заборавиле тампони, ножички и што не во телото на пациентот.

Е после тоа откако ќе се направиш човек и стварно те бива, ќе си се вратиш тука на некоја добра работа или ако те бива уште повеќе, зошто не во странство?

А останативе што немаат книшка или звучно презиме за тоа време уште ќе аплицираат безначајно за да специјализираат било што нешто.
Без разлика за шо е дали школување, подобра работа или др. со самото зимање на тој пасош ти веќе не си македонец...така да сите кои што се заинтересирани за бг пасош нека зимаат, ама после да не ми се праат патриоти.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Без разлика за шо е дали школување, подобра работа или др. со самото зимање на тој пасош ти веќе не си македонец...така да сите кои што се заинтересирани за бг пасош нека зимаат, ама после да не ми се праат патриоти.
А кои се критериумите за патриот? Македонско знаме во потпис/аватар? Сликање пред фонтаната и „Аце“? Тепање грци на Ерепублик?

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
А кои се критериумите за патриот? Македонско знаме во потпис/аватар? Сликање пред фонтаната и „Аце“? Тепање грци на Ерепублик?
За секој различни се критериумите за патриот, искрено вие што вадат бг пасоши ми се некако како предавници без навреда ама така ги гледам. Ако си паметен и ако имаш воља да успееш ти секаде ќе успееш без разлика дали си во Македонија или на др место.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
За секој различни се критериумите за патриот, искрено вие што вадат бг пасоши ми се некако како предавници без навреда ама така ги гледам. Ако си паметен и ако имаш воља да успееш ти секаде ќе успееш без разлика дали си во Македонија или на др место.
Cool story bro.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Објасни што е предавник конкретно што ќе направи тој што има втор пасош.Кого ќе зафркне ,која штета ќе и направи на својата држава .

Итар Пејо

Слободен Радикал
Член од
10 октомври 2011
Мислења
738
Поени од реакции
660
Кој како мисли така нека прави, никој нема право да осудува некого за сопствени постапки. Пола од тие што ги осудуваат оние што имаа бг пасош одат на одмор во Грција и на граница се лигават дека се од Скопје зошто ако речат Македонија се знае ти паднал сапунот:ROFLMAO: Патем и овие политичарчињава што прокламираат и декларираат големомакедонска патриоска политика одат на одмор кај најмилите ни соседи. Така да....

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Објасни што е предавник конкретно што ќе направи тој што има втор пасош.Кого ќе зафркне ,која штета ќе и направи на својата држава .
Се пишува дека е Бугарин и откако ќе се напишеш така више нема назад сите те сметаат за тоа, арно им вика Јади бурек на тие што имаат бг пасош.Вие не сте више македонци бе другарчиња вие сте блгари ! :pos:
--- надополнето: Oct 15, 2011 5:21 PM ---
Сепак кој сум јас да ви кажувам дали да вадите или не, секој со своја глава :)

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Се пишува дека е Бугарин и откако ќе се напишеш така више нема назад сите те сметаат за тоа, арно им вика Јади бурек на тие што имаат бг пасош.Вие не сте више македонци бе другарчиња вие сте блгари ! :pos:
И после тие шо ќе прават не се више македонци така.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom