Фан клуб: МЗТ Скопје

Z

ziko bt

Гостин
Јас колку што знам, во првата петорка треба да има млад играч, и мислам дека само прва четвртина треба да ја изигра... или пак само да го започни мечот.
Не прочитав никаде дека треба 20 минути да игра. А и да е така, многу дебилно ќе е.
Цело прво полувреме во игра треба да има кошаркар помлад од 19 години.То е правилото.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Значи слични се правилата како и во фудбал. Во фудбал се правеа доста заебанции, па така играше еден помлад фудбалер па уште во 5-та минута го вадеа и ставаа некој друг...
Сигурно и во кошарка така ќе прават, ќе ги вадат уште одма....
Треба да се донесе правило со кое ќе се ограничи играње на странци, пошто тоа многу поефективно ќе влијае во напредокот на нашите млади кошаркари...
Не не, во кошаркава ќе мора еден млад играч да игра 20 минути во прво полувреме ( или 2ца по 10 минути ).
--- надополнето: Oct 14, 2011 2:21 PM ---
Дали е битно колку минути мора да изигра младиот играч или е доволно еден напад да влезе и да излезе одма ?
Мора да игра 20 минути, а може и 2ца по 10 минути зависи до тоа колку тимот располага со млади играчи.

Член од
5 октомври 2011
Мислења
57
Поени од реакции
15
Со кој млад играч ке пополнува петорка Мзт???
Цого мислам дека беше еден од по младите а други кој се???

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Со кој млад играч ке пополнува петорка Мзт???
Цого мислам дека беше еден од по младите а други кој се???
Цого и Гајдаџиев, овој вториот ќе поминува дефинитивно повеќе време на паркетот од Цого.
Според мене МЗТ го има најквалитетниот млад играч во нашава лига.

Член од
5 октомври 2011
Мислења
57
Поени од реакции
15
Цого и Гајдаџиев, овој вториот ќе поминува дефинитивно повеќе време на паркетот од Цого.
Според мене МЗТ го има најквалитетниот млад играч во нашава лига.
Аааа да да Гајдаџиев го забораив тој дојде во Мзт како позајмен играч од Левски мислам дека беше...Солиден играч....За младата Мк-репрезентација игра...

Член од
9 ноември 2009
Мислења
326
Поени од реакции
56
Мислам дека Торус го имаат најдобриот млад играч во лигата. Незнам како се викааше ама едно дете ми остави солиден впечаток високо околу 196,7 см

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Мислам дека Торус го имаат најдобриот млад играч во лигата. Незнам како се викааше ама едно дете ми остави солиден впечаток високо околу 196,7 см
Мислам дека на последниов репрезентативен турнир за играчи до 21 година(мислам европско беше)Гајдаџиев беше најдобар стрелец и капитен на нашата репрезентација.За ова не сум 100% сигурен ама мислам дека не сум грешка(ако сум грешка исправете ме :) )

Kajgana Shop

На врв Bottom