Pepsi vs. Coca~Cola

• Креатор на темата VirtualA
  • Време на започнување

Пепси vs Кока Кола

• Вкупно гласачи
    633
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Кока Кола не пијам, еве веќе 5-6 години. Одвратна ми е. Иначе Пепси повеќе се пие низ светот за разлика од Кока Колата. Како што и Нестле повеќе се јаде од Милка. Но ние сме малце наназад од другите држави и кај нас се пие и јаде по-неубавото. Скоро, пред некоја година во САД на поголема група им дале да пијат Кока Кола и Пепси, но тие незнаејќи што пијат. И откако ќе ја испијат да гласаат кој сок е подобар/поубав. И нормално Пепсито победило со голема разлика. Исто можам да кажам и за маркетинг подобар имаат Пепси.
--- надополнето: Oct 14, 2011 10:20 AM ---
А какво е тоа Пепси Макс со 0 калории? баш прееска видов во америка доста го купуваат.. Нема ни ЈХ,шеќери и масти.. Ама има доста кофеин..
Пепси Макс имаше и кај нас, но веќе не носат изгледа. Како што има Кока Кола Зеро, така и Пепси Макс. Ние ни Пепси Лајт немаме. Иначе во Зеро и Макс мислам дека ептен малку калории имаше или па немаше калории ич. Не пијам газирано веќе така да незнам за сигурно.

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Иначе Пепси повеќе се пие низ светот за разлика од Кока Колата. Како што и Нестле повеќе се јаде од Милка. Но ние сме малце наназад од другите држави и кај нас се пие и јаде по-неубавото.

Пепси Макс имаше и кај нас, но веќе не носат изгледа. Како што има Кока Кола Зеро, така и Пепси Макс. Ние ни Пепси Лајт немаме. Иначе во Зеро и Макс мислам дека ептен малку калории имаше или па немаше калории ич. Не пијам газирано веќе така да незнам за сигурно.
According to Beverage Digest's 2008 report on carbonated soft drinks, PepsiCo's U.S. market share is 30.8 percent, while The Coca-Cola Company's is 42.7 percent.[19] Coca-Cola outsells Pepsi in most parts of the U.S., notable exceptions being central Appalachia, North Dakota, and Utah. In the city of Buffalo, New York, Pepsi outsells Coca-Cola by a two-to-one margin.[20]
Overall, Coca-Cola continues to outsell Pepsi in almost all areas of the world. However, exceptions include India; Saudi Arabia; Pakistan (Pepsi has been a dominant sponsor of thePakistan cricket team since the 1990s); the Dominican Republic; Guatemala the Canadian provinces of Quebec, Newfoundland and Labrador, Nova Scotia, and Prince Edward Island; and Northern Ontario.[21]

Инаку Pepsi Max уште има кај нас.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
According to Beverage Digest's 2008 report on carbonated soft drinks, PepsiCo's U.S. market share is 30.8 percent, while The Coca-Cola Company's is 42.7 percent.[19] Coca-Cola outsells Pepsi in most parts of the U.S., notable exceptions being central Appalachia, North Dakota, and Utah. In the city of Buffalo, New York, Pepsi outsells Coca-Cola by a two-to-one margin.[20]
Overall, Coca-Cola continues to outsell Pepsi in almost all areas of the world. However, exceptions include India; Saudi Arabia; Pakistan (Pepsi has been a dominant sponsor of thePakistan cricket team since the 1990s); the Dominican Republic; Guatemala the Canadian provinces of Quebec, Newfoundland and Labrador, Nova Scotia, and Prince Edward Island; and Northern Ontario.[21]

Инаку Pepsi Max уште има кај нас.
Не зборев само за САД, туку на светско ниво дека Пепсито се пие повеќе. Иначе и тоа што си цитирал којзнае од кој извор си го нашол и дали е точно.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Кока Кола не пијам, еве веќе 5-6 години. Одвратна ми е. Иначе Пепси повеќе се пие низ светот за разлика од Кока Колата. Како што и Нестле повеќе се јаде од Милка. Но ние сме малце наназад од другите држави и кај нас се пие и јаде по-неубавото. Скоро, пред некоја година во САД на поголема група им дале да пијат Кока Кола и Пепси, но тие незнаејќи што пијат. И откако ќе ја испијат да гласаат кој сок е подобар/поубав. И нормално Пепсито победило со голема разлика. Исто можам да кажам и за маркетинг подобар имаат Пепси.
--- надополнето: Oct 14, 2011 10:20 AM ---

Тоа што се става во Макс и Зеро и Лајт сокови се вика аспартам, вештачки засладувач што е доста штетен за организмот доколку се конзумира во големи количини. Така да подобри пиј го нормалниот сок али во помали количини или намали на други оброци одколку да ги пиеш „Лајт“ соковите.

Не зборев само за САД, туку на светско ниво дека Пепсито се пие повеќе. Иначе и тоа што си цитирал којзнае од кој извор си го нашол и дали е точно.
Од кај си толку сигурен дека твојот извор е релевантен а неговиот не? :)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Пепси..Кока кола ми е многу некако..како бренд,одбивен

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Па во текстот пишува и дека низ светот Кока Кола е попродавана од Пепси, и тоа пишува и точно каде Пепси е попродавано... А ако имаш твој извор за тоа дека Пепси е попродавано, дај да видиме, и мене баш ме интересира.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Па во текстот пишува и дека низ светот Кока Кола е попродавана од Пепси, и тоа пишува и точно каде Пепси е попродавано... А ако имаш твој извор за тоа дека Пепси е попродавано, дај да видиме, и мене баш ме интересира.
Прогуглај малце на нет и ќе најдеш. Иначе можно е во САД да се пие повеќе Кока-Колата но во останатиот и поголемиот дел од светот Пепси доминира. Имам прочитано на некој сајтови (ако ги најдам ќе ги постирам) а и на Факултет го учам тоа (маркетинг) и од професори, од книги и сл го имам прочитано/слушнато тоа.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Исланѓаните пијат повеќе Кока Кола по човек отколку било која друга нација.

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
Прогуглај малце на нет и ќе најдеш. Иначе можно е во САД да се пие повеќе Кока-Колата но во останатиот и поголемиот дел од светот Пепси доминира. Имам прочитано на некој сајтови (ако ги најдам ќе ги постирам) а и на Факултет го учам тоа (маркетинг) и од професори, од книги и сл го имам прочитано/слушнато тоа.
дали New York Times ти е доволно релевантен извор?
од 2007 податок:
http://www.nytimes.com/ref/business/20070527_COKE_GRAPHIC.html
вика дека продажбата на кк опаднала, но дека е сепак број еден во светот...

во САД првиот и вториот пијалок по продажба се Кока Кола и Дајет Кока Кола. да, пепси не е веќе ни втор пијалок таму. март 2011
http://adage.com/article/news/diet-coke-blasts-past-pepsi/149453/
поздрави ги професорите на факултет.

никогаш не викај никогаш, ама пепси може да биде поголем од кк само во некој паралелен универзум (зборам глобално, не катар, оман и незнам менхетен). пепси е измислен после кк и никогаш не ја стигнал. дали ќе ја стигне - не знаеме....

едит: Coke Zero rulez!

Член од
27 декември 2011
Мислења
164
Поени од реакции
89
Пепси ми е омилен од газираните сокови. Кока Кола не сакам, но ја пијам кога нема Пепси. Многу ме иритира кога отидам во ресторант и порачам Пепси, а келнерот ми рече нема Пепси има Кока Кола, како да е едно исто. Многу луѓе не наваѓаат разлика меѓу овие два сока, а јас ја осеќам.
Како и да е Пепси грее! :) .

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
дали New York Times ти е доволно релевантен извор?
од 2007 податок:
http://www.nytimes.com/ref/business/20070527_COKE_GRAPHIC.html
вика дека продажбата на кк опаднала, но дека е сепак број еден во светот...

во САД првиот и вториот пијалок по продажба се Кока Кола и Дајет Кока Кола. да, пепси не е веќе ни втор пијалок таму. март 2011
http://adage.com/article/news/diet-coke-blasts-past-pepsi/149453/
поздрави ги професорите на факултет.

никогаш не викај никогаш, ама пепси може да биде поголем од кк само во некој паралелен универзум (зборам глобално, не катар, оман и незнам менхетен). пепси е измислен после кк и никогаш не ја стигнал. дали ќе ја стигне - не знаеме....

едит: Coke Zero rulez!
Тоа може само во САД и во Екваторска Гвинеја да е најдобра Кока Кола. Но на светско ниво е Пепси. Ти дечко живееш во минатото.

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
Тоа може само во САД и во Екваторска Гвинеја да е најдобра Кока Кола. Но на светско ниво е Пепси. Ти дечко живееш во минатото.
ти дечко, цело време бараш докази, а не даваш контра аргументи...
2007 е премногу во минатото за тебе? цитирај ми world marketshare za 2011 или барем 2010 каде што се гледа дека пепси е повеќе продаван од кк...
не ти се свиѓаа податоците од википедија, њујорк тајмс од 2007 ти е минато...
а, од тебе има само: неам сеа линкови - ќе гуглам....
премногу си едностран....
--- надополнето: 4 февруари 2012 во 19:27 ---
Пепси ми е омилен од газираните сокови. Кока Кола не сакам, но ја пијам кога нема Пепси. Многу ме иритира кога отидам во ресторант и порачам Пепси, а келнерот ми рече нема Пепси има Кока Кола, како да е едно исто. Многу луѓе не наваѓаат разлика меѓу овие два сока, а јас ја осеќам.
Како и да е Пепси грее! :) .
јас исто се нервирам кога во ресторанТ ќе ми речат нема кока кола, само пепси. :mad:

зборот ми е дека de gustibus non est disputandum, нели? (се кур*ам, малце, де).:oops:

Kajgana Shop

На врв Bottom