leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.562
Господ гледа ќе ве награди.Јас сум син на поп. Немам кола туку имаме една кола само која е купена на старо и вози на плин, јас уште немам возачка, учам на државен факултет до кој што одам со ЈСП, живееме у стан кој до пред неколку месеци прокиснуваше од покривот, заедно со татко ми кречевме по дома пред некој месец, ајвар праевме заедно сите, не сум купил нови фармерки од пред 1 година, носам патики од 600 денари, имам обичен Сони Ериксон мобилен и трошам по 300 денари кредит месечно, не сум бил во странство до сеа а моите само еднаш во последниве 20 години. Заедно со татко ми, собравме цело камионче од стар мебел и алишта и им ги однесовме кај едни сиромашни луѓе кај што тој работи. Знам еден колега на татко ми, поп значи, оди на работа со автобус, нема пари за кола ни на старо. И вие најдовте да зборите од ракав дека СИТЕ попови се арамии и богаташи? Мизерии сте. Сигурно повеќето тука имате повеќе од мене што зборите какви се поповите ова она.
Владиките се друг муабет, не сум запознаен со нивниот живот ама за тоа што зборите попови ова она - срам да ви е. И сигурно има дел од вас кои не сте запознаени со тоа што значи владика, поп, монах, ѓакон и слично па затоа се мешате со термините. Ама за тие што знаат и го зборат тоа - нека ви е со арно со паметот.
Туку што имаат другите што работат со татко ти ? Има еден поп кај нас, не е владика туку поп и вози кола од 33 000 евра, куќата несакаш да му ја видиш и под 50 денари не пее во куќа за Велигден. Ни срам ни перде.