По прочитаново до сега сваќам дека проблем бил уствари зошто има џамија во Карпош, а не зошто нема црква.
Џамиите се тие што им бодат очи на дечките верници кои секој ден безпоштедно одат во црква (макар паѓале и камења), се молат и ги почитуваат сите Божји Заповеди, па поради честото одење во црква немаат време да појдат до најблиската туку сакаат истата да им биде на 200 метра воздушна линија, по можност да биде што поголема, само за да се мери qurot со муслиманите во Општината, односно бројот на верските објекти да биде поголем во однос на исламските.
Пошто ние сме неверниците и нас не ни треба црква, еве со јапанска подршка платете комуналии, најдете место за изградба, земете дозвола за градба, соберете пари и почнете да градите.
Бидејќи јас сум неверник (како што ме деклариравте мене и другите), а во исто време не сум ни лигле да кенкам како ми треба црква пред нос, од мене на сметка ке добиете 200 евра како донација за изградбата, само да ви ги затнам муцињата и да не не ве слушам како проповедате верска омраза.