Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
Ентитет од повисоко ниво, кој меѓу луѓето е познат под најразлични имиња.Само добар оратор?
Кој му ги пишувал текстовите тогаш?
Ентитет од повисоко ниво, кој меѓу луѓето е познат под најразлични имиња.Само добар оратор?
А зошто мислиш дека на добар оратор му требаат претходно спремени текстови???Само добар оратор?
Имаше еден зен мајстор, не ми текнуе како се викаше.А зошто мислиш дека на добар оратор му требаат претходно спремени текстови???
Објасни поубаво ако сакаш, не те разбрав.Ентитет од повисоко ниво, кој меѓу луѓето е познат под најразлични имиња.
Што не разбра па сеа?Објасни поубаво ако сакаш, не те разбрав.
Буда е "титула", не е име на човек.Што не разбра па сеа?
Говорите му ги пишувал ентитет со "повисоко" ниво на свест, кај народот познат под најразлични имиња.
Ете ти го пронајде ентитетот во името на Буда, верувајќи му на безимениот зен мајстор.
Никој не рече дека Буда е име на човек, туку име на ентитетот каде ти се пронајде. Ама јеби га мораш да се напраиш интилигентен нелиБуда е "титула", не е име на човек.
И не му верувам на зен мајсторот, туку сум сигурен дека е така.......истото можеше да го чуеш и од мене, ама рајата сака кредибилитет
Кој што никогаш неможе да дојде од оние што се блиску до нив, мора да е далечно, мистично и сл. за да се размислат малку......ти си дел од рајата.
Па ако Буда е титула и значи Човек кој постигнал целосно просветлување, тогаш може да се каже дека и Исус е Буда. Тоа е човек кој во своето постоење успеал да го спознае Бог (тоа за него што е бог), и подоцна го пренел на останатите околу него. Е сега Библијата што го искомерцијализира и го направи „чудо“, тоа е веќе друга филозофија. Му ја тргна жената од неговиот живот (100% сум сигурна дека ја имал, човек неможе да постигне просветлување ако нема жена ), го направи пола Бог, го направи чудотворец (слепи лечел), алхемичар (од вода вино правел) и некромансер (мртви оживувал) ... Тоа е се направено за да може учењето да навлезе се повеќе во општеството. Замисли апостолите да почнаа да го шират христијанството со зборовите, Абе имаше еден многу паметен човек што вака и вака зборуваше ај да го следите него... Најнормално ако тоа бил случај, христијанството немаше да доживее толкав пораст.Имаше еден зен мајстор, не ми текнуе како се викаше.
Кога ги слушнал зборовите на Исус солзи му потекле
од очите, и рекол:
Ова се зборови на Буда.
Така нешто, ама далеку од ораторПа ако Буда е титула и значи Човек кој постигнал целосно просветлување, тогаш може да се каже дека и Исус е Буда. Тоа е човек кој во своето постоење успеал да го спознае Бог (тоа за него што е бог), и подоцна го пренел на останатите околу него. Е сега Библијата што го искомерцијализира и го направи „чудо“, тоа е веќе друга филозофија. Му ја тргна жената од неговиот живот (100% сум сигурна дека ја имал, човек неможе да постигне просветлување ако нема жена ), го направи пола Бог, го направи чудотворец (слепи лечел), алхемичар (од вода вино правел) и некромансер (мртви оживувал) ... Тоа е се направено за да може учењето да навлезе се повеќе во општеството. Замисли апостолите да почнаа да го шират христијанството со зборовите, Абе имаше еден многу паметен човек што вака и вака зборуваше ај да го следите него... Најнормално ако тоа бил случај, христијанството немаше да доживее толкав пораст.
Се согласуваш ама никако целосно да ме поддржиш, еххх Боди што си тииии....Така нешто, ама далеку од оратор
Биди среќна додека е така, може нешто ќе може да се поправи(и во двата правци)....во другиот случај без динамика ќе биде се мртво.Се согласуваш ама никако целосно да ме поддржиш, еххх Боди што си тииии....
Не си го разбрал значењето на зборовите.naucno, isus kazal edina originalna stvar (toa moze da se proveri koj go zanima) imeno ako te mavnat po edniot ti svrti mu go drugiot obrz, e sea posto toa nikoj pa ni samiot Jesus ne go praktikuval Isus e ustvari minorna licnost u istorijata na ideite.
Не се согласувам, пораката Ако некој те удри по едниот образ ти заврти го и другиот е одговор на старозаветната порака Око за око, заб за заб. Значи ако некој ти згреши, прости му(заврти го и другиот образ) а не барај освета.Не си го разбрал значењето на зборовите.
Во суштина сака да го минимизира значењето на личностите кај индивидуата. Така да ако некој како Исус дојде и те шлапне по едното лице ти сврти го и другото, и третото....
Додека не останеш без ниедно, или што викаат зен мајсторите:
Со она лице што си го имал пред да се родиш
Затоа дозволи да ти се тргнат сите маски, па после тумачи зборови на просветлени луѓе.
Превише е просто и премногу луѓе го мислат ова за да биде точноНе се согласувам, пораката Ако некој те удри по едниот образ ти заврти го и другиот е одговор на старозаветната порака Око за око, заб за заб. Значи ако некој ти згреши, прости му(заврти го и другиот образ) а не барај освета.