Бла бла бла, неписменост на килограм, повелете!
Ај полека, земи воздух, вдиши длабоко, и да почнеме.
Мислам дека за да цитираш некого, прво треба да го прочиташ последното мислење на темата, ако веќе те мрзи да ги прочиташ сите.
Според тоа, тие луѓе живеат во Италија преку 15 години, околу 19 мислам, и затоа веќе 3 години имаат државјанство, И СЕКОГАШ се декларираат како МАКЕДОНЦИ.
Италијаните не бараат да се откажеш од МАКЕДОНСКИОТ ИДЕНТИТЕТ за да добиеш нивен пасош. БУГАРИТЕ ТОА ГО БАРААТ! И тоа не само од твојот личен нацинален идентитет, туку изјавуваш дека дедо баба, мама тато, сите ти се БУГАРИ.
Дали ја правиш ОСНОВНАТА разлика?
Меѓу имање државјанство во земја во која си македонец, и имање државјанство во земја која не те признава како таков?
Немој ти да ми кажуваш за што и како јас сум работела, напатена мрзлива душо. Такви вредни, ама невработени, јас ги нарекувам во 90% крајно мрзливи и лигави, патетики во движење кои патат по бившиот систем, оти можеле да спијат и пари да зимаат.
И да, имам чесни родители кои чесно заработуваат и чесно имаат и чесно ми даваат тоа што имаат.
Не се сите безрбетници во земјава.
И моите роднини во Шведска се шведски државјани со македонска националност, за разлика од бугарофилчињава кои се одродени македонци. Моите роднини не се швеѓани, туку Македонци кои живеат во Шведска и такви се декларираат.
Ајде оди залечи ти некој леле-што-ме-снајде-морам-да-работам комплекс.
Нема леб без мотика.... јебига.
--- надополнето: Oct 12, 2011 12:34 PM ---
Не зезај, па и јас се дружам со народот, ама народот не им дава пасоши туку политичката стратегија, која моментално е асимилаторска кон нас.
Ако утре престанат со асимилирање на македонски народ, што би имала против нивната политика?
Ти изгледа денес не си ги зела апчињата или пак време ти е за на преглед. Толку да си неписмена за да зборуваш вакви глупости не ми се верува. Прво кажуваш приказни како твоите пријатели заминале и нашле работа во Италија со МК пасош, на крајот излегува дека тие заминале за времето на Југославија

Епа од вакви идиотски размислувања, од типот на македонците со бугарско државјанство се бугари, македонците со муслиманска вероисповест се албанци, македонците од Леринско, Костурско, Пожарско се грци (иако самите велат дека се македонци), се ништиме сами меѓусебе.
И побарај си лек за твојата искомплексираност оти не ти е за арно...
П.С. Морав да слезам на твоето ниво за да ме разбериш.