Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
и со оптика не модернзираа сеа и со ова, yawn.

Хаха! Cabletel одамна беа чекор напред од нив :) Уше од коа ставија оптика по маалава, а глеам еве Т-Хоум тек сеа (после 1 година мислам така нешто) ставаат оптика...

Здраво!Го имам пакетот со бум ТВ,фиксен телефон и интернет...Интернетот ми е поврзан преку модем и рутер.. Порано симнуваше со 600 кб/секунда ,а во последните 2 дена симнува со 30 кб/секунда .. интернетот не е тоа што беше ,се избришав се скенирав за вируси небива па останува ист .. Совет за тоа како да ја вратам брзината

дечки бе? :mad: и кај вас? не можам да изиграм мулти без да лаг на секоја минута, пред малку гугл не ми го отвараше :confused:

QFFjJ.png

дечки бе? :mad: и кај вас? не можам да изиграм мулти без да лаг на секоја минута, пред малку гугл не ми го отвараше :confused:

првиот DNS не ти е точен, тој дан те зафркават, смени во 62.162.32.6 или 62.162.32.9, евентуално од Google 8.8.8.8 и 8.8.4.4

да во рутерот се менвит, ама ако имаш root пристап т.е. акаунт, а ако си само со user акаунт тогаш тешко та работа

да во рутерот се менвит, ама ако имаш root пристап т.е. акаунт, а ако си само со user акаунт тогаш тешко та работа

PUser сум :mad: значи не бива така а? Ќе треба да им се јавувам на техничка запршка да го сменат они :eek:

кај/како се менува DNS-от? во рутерот (THOMSON ST780) или? :confused:

пробај јави им се на 080012345 и досадви им малце, или нека ти го средет или барај друг рутер, пример спидпорт кој ќе мојш сам да го подесвиш

пробај јави им се на 080012345 и досадви им малце, или нека ти го средет или барај друг рутер, пример спидпорт кој ќе мојш сам да го подесвиш

Рутеров е најдобар до сега, првиот и никако менување, новиве Ти Хомџии барааат вакви оти поарни им биле, али ова фркава со DNS-ов ретко се случува па ако не се среди за брзо време ќе ги јавнам :sneaky:

Рутеров е најдобар до сега, првиот и никако менување, новиве Ти Хомџии барааат вакви оти поарни им биле, али ова фркава со DNS-ов ретко се случува па ако не се среди за брзо време ќе ги јавнам :sneaky:

пробај преку CD-то ако ти имет дадено дали можиш да ги смениш овие параметри, а ако не тогаш 080012345

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom