Луцидни соништа

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Ништо не можеш против ова, штом си свесен дека потсвеста ти работи во background зашто "компјутерот" ти е уклучен и додека спиеш, тогаш ти човеку спаѓаш во таа група на ретки луѓе што имаат премногу јака свест или совест и затоа употребувај ја ако ти доаѓаат добри идеи, но само преку ден зашто ноќта е време за одмор и сон.
точно навечер ако го правам цел ден ми е после занигде

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
точно навечер ако го правам цел ден ми е после занигде
Да да, и мене ми се има дешавано и исто многу сум не наспан сабајлето. Дури и се будам по 10тина пати на сред ноќ и се фаќам како размислувам на некоја тема бидејки сум ја разглобувал во сон. Чим заспијам - продолжува размислувањето на одредената тема :) Али штета не биле продуктивни размислувањата (or so I think).

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Ова ми стои на многу комплицирано и на скоро неостварливо,тебе ти успеало нешто вакво? Да те прашам уште нешто пошто гледам дека се разбираш во соништа и такви работи кажими дали знаеш што феномен е кога паѓаш во сонот,ми се десило бајаги пати да не сонувам ништо или да сонувам некаква глупост и одеднаш да треснам на креветот како да паѓам од негде... Дали знаеш дали е нешто од соништата поврзано или безвезе онака ми се погодувало или е нешто друго. позз

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ова ми стои на многу комплицирано и на скоро неостварливо,тебе ти успеало нешто вакво? Да те прашам уште нешто пошто гледам дека се разбираш во соништа и такви работи кажими дали знаеш што феномен е кога паѓаш во сонот,ми се десило бајаги пати да не сонувам ништо или да сонувам некаква глупост и одеднаш да треснам на креветот како да паѓам од негде... Дали знаеш дали е нешто од соништата поврзано или безвезе онака ми се погодувало или е нешто друго. позз
Комплицирано - да.
Неостварливо - не.
Дали се исплати - HELL YEAH :D
Него, иам пишано дека ми има успеано. Еве ти го постот.

Хахаххахах ИСТОТО СКРОЗ ми се деси :D
Исто скроз ко што објасни...само јас отидов еден чекор понатака, ги слушав звуците и ми го формирав сонот! Ме мрзи да го објаснувам али беше мрднат ЕПТЕН! (нон стоп слушав некои врескања у позадина ко да умира некоја жена од колење со тап нож) И на цел памет, ми текна дека имав прочитано за ако се погледнеш во огледало дека било многу страшно - И ГО ПРОБАВ (и се каам), у истиот момент кога ѕирнав во огледалото звуци на шкрипење врескање дерење сечење значи се таков хаос на мрднати звуци ми ја преплави главата, како да се борев со огледалото, тоа ги праќаше накај мене јас пробував да ги издржам, и на крај се натерав да се разбудам и не заспав цела вечер пошо ме фати страв пак да не ми се деси истото, а воедно и ми се активираше фобијата што си ја иам уше од мал, и си напраив проблем...
Си реков нема веќе, не го праам ова пак...али собрав храброст и пак пробував, после некое време успеав уше еднаш, по смирено и сталожено го формирав сонот и не гледав во огледало, ама чим приметив дека успевам, го земав сето здраво за готово и ми се урна сонот и се разбудив.
Од тогаш не сум пробал пак, ај вечерва баш ќе пробам да видам.

Не сум имал WILD од тогаш. Тук таму некоја спонтална луцидност али тие не ги важам.
Иначе, тоа со паѓањето. Hypnic Jerk

Член од
24 октомври 2011
Мислења
71
Поени од реакции
28
Последниот пат толку станав свесен што очекував да се разбудам, но сонот траеше, а јас полетав :) Скоро секогаш летам кога ќе станам свесен во сонот. :cool:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
После читање на неколку статии на интернет за луцидност наидов на еден тип кој запазете:
ИМА ЛУЦИДНИ СОНОВИ СЕКОЈ* ПАТ КОГА ЌЕ ЛЕГНЕ ДА СПИЕ!
*99% од времето

Еве ја неговата приказна

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Имам луциден сон во последно време во кој што сонувам дека не сонувам. И свесен сум дека не сонувам а всушност сонувам.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Имам луциден сон во последно време во кој што сонувам дека не сонувам.
Иако тролаш мојот одговор е: не е луцидност тоа чим сонуваш дека не сонуваш. Размисли кај згреши со реченицава.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Иако тролаш мојот одговор е: не е луцидност тоа чим сонуваш дека не сонуваш. Размисли кај згреши со реченицава.
Немам никаде згрешено само искажувам свое искуство сонувам дека не сонувам, размислувам во сонот дека не размислувам и сум смирен во смиреноста.
--- надополнето: Nov 5, 2011 8:53 PM ---
Сонот е сон иако можеби нема размислување за мисли во фрази објекти и структура туку има размислување за одсуство на тие нешта.
--- надополнето: Nov 5, 2011 8:57 PM ---
Тоа сум свесен во сонот размислувам не сонувам, а всушност знам дека сонувам, и мојата мисла оди во насока зошто размислувам дека не сонувам кога знам дека сонувам.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Тоа сум свесен во сонот размислувам не сонувам, а всушност знам дека сонувам, и мојата мисла оди во насока зошто размислувам дека не сонувам кога знам дека сонувам.
Сам себе се убијал со реченицава.
Сепак сонуваш дека размислуваш зашо сонуваш што е сосема спротивно од првичниот твој став.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Сепак сонуваш дека размислуваш зашо сонуваш што е сосема спротивно од првичниот твој став.
Па сонувам дека не сонувам, тоа ти е сон без ништо во него само мислата дека не сонувам, а сум свесен дека сонувам но размислувам дека не сонувам.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Па сонувам дека не сонувам, тоа ти е сон без ништо во него само мислата дека не сонувам, а сум свесен дека сонувам но размислувам дека не сонувам.
A која ти е дефиницијата за сонување со сон? Како дефинираш кога е сон а кога е само мисла? Сепак DMT ти се лачи и имаш свесност = за мене тоа е сон, без разлика колку е “визуелен“ и дали е проектиран во одреден свет или е по сиров.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Не знам сега се збуни нешто изгледа :icon_lol:, па кога спиеш самата размисла дека не сонуваш и си свесен за тоа е сон, затоа што размислата дека не сонуваш не дозволува да се случи класичен сон со акција личности фрази објекти, некакво логично или нелогично значење :icon_lol:.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.560
Имам почесто вакви сонови но најчесто се лоши искуства , работи кој се толку грди и морничави ја чуствуваш секоја можна болка често се будам со солзи ух еднопставно е да те шекнат некој работи

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Имам почесто вакви сонови но најчесто се лоши искуства , работи кој се толку грди и морничави ја чуствуваш секоја можна болка често се будам со солзи ух еднопставно е да те шекнат некој работи
Глеј, луцидност (знак за не еднаквост) вивидност.
Не ми мешајте поими. Ако си луциден во сон едноставно блокирај ги тие чуства. Ако не можеш - или не си луциден, или си слабак.

Kajgana Shop

На врв Bottom