Општина Карпош има се само не Црква

Еве јас сум верник ама зашто и црква побогу аман, само барате нешто за да се спречкате и све е теорија на заговор да му се сневиди.

Ама не, ти не знаеш. Мора да има црква, значи мора!

Македонцки секој ден оди во црква, затоа е вака загрижен и за вас од таа општина.

Ако некој сака да оди во црква ќе оди и во соседната општина/населба, а некој што има други интереси ќе отвара теми на кајгана...

срамота е едно старо село да има по три цркви - а наелба од 60.000 да нема ниедна, Црквите се духовна потреба, да јас одам во црква секоја недела. и Црквата е преполна и не не собира во нашата населба, едноставно на толку илјади народ мала е.

нели е срамота 1000 Албанци да си изградат џамија, а 59.000 православни да не можат да се организираат барем за еден параклис/покров ако не црква

или може идете кај јеховините сведоци???

срамота е едно старо село да има по три цркви - а наелба од 60.000 да нема ниедна, Црквите се духовна потреба, да јас одам во црква секоја недела. и Црквата е преполна и не не собира во нашата населба, едноставно на толку илјади народ мала е.

нели е срамота 1000 Албанци да си изградат џамија, а 59.000 православни да не можат да се организираат барем за еден параклис/покров ако не црква

или може идете кај јеховините сведоци???
Ме интересира, кој го финансира градењето на црква и како се одлучува за изградба на црква? МПЦ?

Ама затоа ја има најголемата вештачка карпа во јужна европа. :pos:

п.с. постирав неозбилен пост, оти така го сфатив и насловот на темата...

п.п.с. и процентине немаат веза, мешате националност со верска припадност... може да е Македонец а католик, или Албанец католик, атеист...

Ме интересира, кој го финансира градењето на црква и како се одлучува за изградба на црква? МПЦ?

се формира иницијативен одбор од жителите
се координирате со МПЦ и општината
се самофинансира, преку донации. (по пола евро да дадете ке направите црквиште и пол, за десет денари по човек пристојна црква)

исто можете да организирате донаторски настан концерт
и сигурен сум дека фирмите од карпош ке донираат, а ги има многу ,а и доста јаки фирми и директори имате во опшитната.

не е нормално да се нема црква на толку народ, пред се за вас, а плус гужва прајте за Велгден по другите цркви:)

се формира иницијативен одбор од жителите
се координирате со МПЦ и општината
се самофинансира, преку донации. (по пола евро да дадете ке направите црквиште и пол, за десет денари по човек пристојна црква)

исто можете да организирате донаторски настан концерт
и сигурен сум дека фирмите од карпош ке донираат, а ги има многу ,а и доста јаки фирми и директори имате во опшитната.

не е нормално да се нема црква на толку народ, пред се за вас, а плус гужва прајте за Велгден по другите цркви:)
Не сум од Карпош, кај мене иаме поголем проблем, неам асфалтирана улица, патиките си ги бришам со марамчиња пред да влезам во автобус...

Убаво ова, али очигледно нема иницијативен одбор најверојатно зашто луѓето толку се побожни и имаат толкава потреба.

Ако е ваква работата, они си знаат зашто не сакаат црква или немаат, јас ги разбирам, мене најблиската црква ми е на 2-3 километри и не ми смета, впрочем повеќе пати сум бил во другите цркви отколку во таа...

Ееее МПЦ да продаде два џипа ете ти средства за црква, што има ѓраѓаните или фирмите да донираат пари. Бре бре.. демек овие немаат, смешки.

Нас не ни треба бе ние сме напредни(атеисти) кој сака има во Србија нека оди ете кај му е.Албанците на секое ќоше направија.Во Дебар моментално има 7.000 муслимани можда не само Албанци а има 7,8 џамии,а ваму 60.000 христијани немаат џамија.Абе ако нема гајле...:tapp:Овие атеистиве во секоја тема мешаат муда изиграваат сезнајјковци.

2.интересен ми е фактот како молчешкум си ја прифативте џамијата среде куки на само илјада албанци претежно од селата. - кај беа распеаните Скопјани во случајов?
Тој шо им лепи евра на чело коа пеат, не би лепел ако пеат против xhamija.

Ајде сега да ги почекаме ВМРОвците да потенцираат како СДСМ е таму па ради тоа е :D :pos:

Па нели гледаш дека неколку члена алудираа на тоа, дека СДСМ не сакале да гледаат знаме и не сакале црква :pos: Сега слушам во Охрид, Струмица ќе ги тргале сите знамиња, а сите градежни активности во врска со верските објекти се сопрени од антимакедонците, неверниците комуњарски.

За човековата глупост знаев дека е бесконечна, сега гледам дека и испраниот мозок далеку оди...

Распеани скопјани и слични гнојови, својата распеаност и слободоумност секогаш ќе ја применуваат селективно.

Не е само Карпош проблем , проблем е секој граѓанин на кој не му текнува дека цркви мора да се градат,во секоја емисија странска или било каква даваат слики од џамии и албански места што е срамота за нас али тоа е Македонија . Чим на ниедна партија не им текнало дека Карпош е без црква и да им текне дека треба да изградат тогаш шо сакате поише...
--- надополнето: Oct 11, 2011 10:00 PM ---
Добро зашо е цензурирано?? Освен Албанци друго неможеш да пишеш??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom