Второ - Ако партнерот те изневерува ти мораш да се потрудиш да повторно го освоиш, повторно да се удвараш. Веројатно си забележал дека има луѓе, мажи и жени, кои после стапување во брак се здебелуваат, не внимаваат на својот изглед со еден збор се запуштаат. Стравот од неверство не приморува да бидеме поубави и подобри.
Трето - Ако партнерот те изневерува, тоа е предизвик, кој можеш да го решиш на различни начини. Ако веднаш го напуштиш партнерот, ти си се предал без борба. Бракот постои поради брачните партнери, но најповеќе поради децата. Јас не потекнувам од брак на разведени родители, но имам пријатели.кои потекнуваат од такви бракови. Верувај ми, сите тие жалат и имаат последици од тоа што нивните родители, своевремено, се раставиле.
Ако имаш време, погледни го прекрасниот филм „ Тко пјева, зло не мисли “ со Миа Оремовиќ и Реља Башиќ. Се работи за една комедија, во која сопругот, на оргинален начин се справува со неверството на сопругата.
--- надополнето: Oct 10, 2011 9:39 AM ---
Citav neshto na temava ,ne bash se...donekade si vo pravo za ova shto kazuvash deka nekoi partneri se zapushtaat.No,ima slucai kade seto toa e od zdravstveni pricini,np.ako zenata se zdebeli vo tekot na bremenosta toa ne e zashto taa saka,toa e organizam i ne znaci deka mazot togash treba da ja izneveruva pa taa toa go storila za da mu rodi potomstvo na toj maz toj treba da se gordee so nea.Koja zena ne saka da izlega ubavo?Toj maz ja odbral taa zena za svoja sopatnicka ,ako ne mu se dopagala zoshto stapil vo brak?Ne opravduvam neverstvo bez vrska krupno,sitno ili bilo kako da go narecete.Neverstvoto pokazuva deka partnerot nema pocit kon drugiot.Ke se zemam jas kako primer ....Se zdebeliv vo bremenosta,bev izneverena....Oslabnav ,doprev do 52 kg i pak bev izneverena...znaci?Ne e do toa..sekogash ke bidam izneverena zashto toa e vo karakterot na mojot partner i jas toa sum go prifatila zaradi decata...Od druga strana koga ke razmislish poubavo,go unishtuvam mojot zivot zaradi decata???Epa ova e golema zrtva spored mene,ama toa e roditelstvo.
Neverstvoto ,spored mene,se slucuva poveke kako natprevar pomegu mashkiot pol...koj so koja bil,dali ti bi mozel da ja karish..mazite toa razgovaraat koga se sami.Znaci,ako drugar ti ja izneveril zena mu i tigo pasakuvash toa....Toa e moeto objasnuvanje