Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Ме нервира кога неписмени бранат писменост. Ergo, и ти ме нервираш...

Што ти е логика, а?

;)
Цитат од тебе , 2 поста над овој:
-јас би ги избришал сите јазици освен Англискиот, и на тој начин еден куп будали кои спорат за тоа кој јазик од кој настанал,

Иначе ти мене не ме нервираш,напротив,обичам те :ROFLMAO:

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
-јас би ги избришал сите јазици освен Англискиот, и на тој начин еден куп будали кои спорат за тоа кој јазик од кој настанал,

Цитро бе, не си толку бистар за полемика, аман.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198

Јас пишувам би ги избришал СИТЕ јазици, полуписмен форумски трол со типично патриотска глупост чита овој би го избришал МАКЕДОНСКИОТ јазик.

Е како бе Цитро? Ах бе Цитро, Цитро, толку да се немало...

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Bugarski pasos nikako !!! Vo moeto mesto zivee eden od najgolemite ako ne i najgolemiot posrednik za bg pasosi vo Makedonija i da sum sakal ke sum podnal uste pred 6/7 god ama znam deka toa nikogas nema da go napravam.I vo razgovor so eden etnicki Albanec od Makedonija me prasa covekot zosto ne podnesam za bg pasos i jas mu vikam demek deka mnogu e za cekanje ama toj mi vika ne ti e za cekanjeto ne ti dozvoluva svesta da se pises bugarin.I toa e eden den sigurno ke ima golemi zbrki so ovie pasosi,pamtete mi zbor !
Заради Македонците со бугарски пасоши,за кои бугарите кажуваат дека се бугари одамна имаме проблеми.

Бугарски пасош не би извадил ни во другиот живот

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Јас пишувам би ги избришал СИТЕ јазици, полуписмен форумски трол со типично патриотска глупост чита овој би го избришал МАКЕДОНСКИОТ јазик.

Е како бе Цитро? Ах бе Цитро, Цитро, толку да се немало...
Офтопик и јас се согласувам со твоево мислење.Кога доминира еден јазик, како например, латинскиот во Римската Империја, многу полесно се поврзуваат различни народи меѓу себе, патувањето и размената на мислите е полесна.Да не спомнувам тука идеи, книги, итн итн...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Штом размениш два или повеќе постра со Цитро, тоа е сигурен знак дека си на лош пат. Време е за спиење...

:sleep:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Цитро бе, не си толку бистар за полемика, аман.
Па гледам какви има и си викам , а зошто да не.. И онака се сметам за попаметен од еден просечен бугарофил..

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Па гледам какви има и си викам , а зошто да не.. И онака се сметам за попаметен од еден просечен бугарофил..
Ахахахах, ме изнасмеа, ако си ти пример за интелект и памет на патриотите, црно ни се пишува.
Edit: Има разлика меѓу реалист и бугарофил.Ме заболе таквото и за патриотите и за бугарофилите, исто ср*ње сте сите.Half-retarded inbreds.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Офтопик и јас се согласувам со твоево мислење.Кога доминира еден јазик, како например, латинскиот во Римската Империја, многу полесно се поврзуваат различни народи меѓу себе, патувањето и размената на мислите е полесна.Да не спомнувам тука идеи, книги, итн итн...
Да, и вака и онака целокупната светска литература е преведена на Англиски. Англискиот е моментално надјазик...
--- надополнето: Oct 10, 2011 10:14 PM ---
Цитро, ќе се изненадиш, но постојат луѓе кои можат да размислуваат настрана од фили. И кои не земаат по 300 денари на ден за бедно тролање по форуми. Срамоте е Цитро, еден ден на твоите деца ќе треба да им кажеш дека беше платен пропагатор со скромен интелектуален капацитет на јавен форум. Како твоите деца ќе живеат со тоа, бе Цитро бе?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
..

Цитро, ќе се изненадиш, но постојат луѓе кои можат да размислуваат настрана од фили. И кои не земаат по 300 денари на ден за бедно тролање по форуми. Срамоте е Цитро, еден ден на твоите деца ќе треба да им кажеш дека беше платен пропагатор со скромен интелектуален капацитет на јавен форум. Како твоите деца ќе живеат со тоа, бе Цитро бе?
Земам по 600 ден бе ,какви 300 ..600 денари + четврт бурек за да те нервирам тебе ,гадот, бугарот што како пијавица не се одлепува од форумов, и уште некои..јбг, кој како си ја нареди..криво ти е ? Ај иди легни си и сонувај како со твојот пасапорт на кој ти пише Пламен Аспарухов млатиш пари,сонувај си ја таа бајка,остави не нас патриотите да си ја бркаме работата за ситни пари

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Земам по 600 ден бе ,какви 300 ..600 денари + четврт бурек за да те нервирам тебе ,гадот, бугарот што како пијавица не се одлепува од форумов, и уште некои..јбг, кој како си ја нареди..криво ти е ? Ај иди легни си и сонувај како со твојот пасапорт на кој ти пише Пламен Аспарухов млатиш пари,сонувај си ја таа бајка,остави не нас патриотите да си ја бркаме работата за ситни пари
Не знам како да ти кажам, а да не те разочарам. Немам Бугарски пасош, а многу работа би ми збркал во моментов.

Знам дека бурек ти следува, само што за да го добиеш мора да ја изгледаш јади бурек. Се си има свое...

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Мене едно не ми е јасно, зошто никогаш не се расправаме за Македонците што зеле, германски, британски, швајцарски, амерички пасоши? Сите што се во странство се заминати поради економски причини, никој не излегол од што му било убаво!

Неможе бе луѓе државата за некој да е мајка а за друг маќеа!!!

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Мене едно не ми е јасно, зошто никогаш не се расправаме за Македонците што зеле, германски, британски, швајцарски, амерички пасоши? Сите што се во странство се заминати поради економски причини, никој не излегол од што му било убаво!

Неможе бе луѓе државата за некој да е мајка а за друг маќеа!!!
Да не праќаа луѓето што се надвор од МКД пари дома, одамна ќе беше државата банкрот.Тие праќаат годишно околу 1 милијарда евра, што е некаде 40% од државниот буџет.Ама ај објасни им го тоа на патриотите.Суптилноста не им била јака страна, никогаш.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Да, и вака и онака целокупната светска литература е преведена на Англиски. Англискиот е моментално надјазик...

Е од вакви просеравања значи... како прво господа паметњаковичи пробајте барем во еден пост да не го вреѓате Цитро поради тоа што не се согласува со вас. Второ ако сте толку паметни и покрај тоа што не ве интересира историја би требало да знаете некои работи за неа, како на пример дека многу водачи односно освојувачи се обиделе претходно да ги претопат луѓето во еден народ со еден јазик и погодете што, на никој не му успеало... знам ќе тврдите нешто демек 21ви век човекот напреднал сега е различно, но тоа се пак ваши желби, а не реалност. Тоа е тоа кој не учи од историјата осуден е да ја повторува имали и многу други пред вас такви идеи, еден од нив е и Александар Македонски да не ви се верува... антиквизатори ни едни:P.

Инаку кога зборуваме за пасошот, мојата гледна точка е дека главната поента е принципот, а не прашањето на националната припадност која се согласувам до некој степен е небитна, сите сме луѓе сепак. Ама каков човек си ти кога своите верувања ги продаваш за пари притоа правејќи им штета на други твои сонародници кои страдале долго време баш од раката на штетниците на кои ти им правиш услуга најчесто за ситни лични придобивки. Тие ваши, сега бивши сонародници всушност, ги оставате на цедило за ваша корист, а тоа е крајно себично. Вашето мислење или поглед на нештата можат да бидат купени со пари а тоа ве прави многу лоши луѓе без разлика што вие мислите за себе или колку и да релативизирате и да, без разлика што сега немате нација повторно сте лоши луѓе поради таквата постапка.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom