Teocutter,od sesrce ti blagodaram za ponudata. Vistinata za mojata religija mene odlicno mi e poznata. Jas imam mnogu dokazi za toa. Otvori tema za nastanokot na Kur'anot a.sh,za pocetocite na Islamot a i za tvojata sumeri religija so zadovolstvo ke pisuvam. Zapoznat sum i so niv i poveke odkolku sto mislis.
Slobodno otvori tema,ke pisuvame i ke navedeme i arhumenti,ke zboruvame kolku seto toa od dvete strani e vistina ili se samo pretpostavki. Koja vistina ima temel a koja e izgradena samo vrz odnova na nekoi drevni pronajdoci i od toa kreirana istorija povtorno vrz denes postoeckite religii.
Сумерската митологија доаѓа прва и први ја запишале, пред некои 6.000+ години со првото писмо за кое се знае дека се употребувало.
Подоцна на блискиот исток, со уметноста позната како копи-пејст и со малку адаптации, заслуга на Мојсеј, свештеникот Атонов, се појавува јудаизмот а подоцна од него настануваат христијанството и исламот.
Primer veruvanjeto vo "reinkarnacija" i vo postoenjeto na sedumte nivoa na svesnosta,sedumte denziteti,sedumte leveli na coveckiot duh.... toa e izvadeno od ucenjeto na Islamot te. od ucenjeto na Islamot dojdeni se do idejata samo sto ja izvitoperile vo odredeni raboti.
Darvinizmot e isto taka ideja od Kur'anot samo sto e obratna situacijata. Spored Kur'anot moznosta e deka majmunot nastanal od covek a ne covekot od majmun.
Pa taka denes ke izmislat Sumeri religija i ke ja izgradat vrz denes postoeckite samo sto ke izvitoperat odredeni raboti i ke ja napravat prifatliva za onie koi ne mozat ili ne sakaat da prifatat Bog.
Тоа се само теории кои сеуште не се доволно истражени и не се знае одговорот.
Како тоа реинкарнацијата доаѓа од исламот !?
Дали имало временски машини во средновековен Бадгад или Басра (можеби во вид на летечки килими) со кои некој муслиман се вратил во времето на постанокот на будизмот околу 1300 години пред патот да го одведе Мухамеда од Мека према Медина...
Сумерската религија не е измислена денес, си постоела пред 4-6.000 години, била со почеток,врв и крај (како и сите други религии) и сега не постои ниту некој верува во Енки.
Но затоа веруваат во дериватите на божанствата од нивниот пантеон...
Taka da... mozes da im kazes na hristijanite,mozebi,deka mnogu raboti se povrzani so egipetskite bozestva,naidov i na takov text i sporedbi.No Islamot e cist od takvi budalestini i veruvanja vo bogocovek,vo bog tatko ili bog sin ili neznam sto sto coveckiot razum nemoze da prifati.
Исламот е само адаптирана верзија на христијанството и јудеизмот кои пак се адаптации на сумерските митови, египетската книга на мртви и Акенатоновиот еден единствен Бог, прв кој дошол на таква идеја во историјата...твојот Бог и богот на еврејте се само различни имиња за Атон, единствениот Бог на Мојсеја и Арона...
PS: Ako vam vi se potrebni tolku dokazi za verodostojnosta na insan kakov sto bese Mojsie i Isus i Muhammed (mir neka e nad site),koj e David Icke ( i slicni na nego)da mu se veruva na se' sto ke kaze bez da se proceslaat negovite tvrdenja ?
Нема потреба за утврдување на веродостојноста на ниеден од “пророците“ и “месиите“ бидејќи ги има многу, иљадници и иљадници по цел свет, самите се побиваат себеси бидејќи ако Бог им ја донел Објавата и Вистината....ќе им ја дадел ексклузивно нив а не на десетици иљади...и тоа различни вистини, некако сомнително погодни за одредена класа во соодветниот период...
Исламот преживеал бидејќи му требал на Абасидскиот калиф за сосема “земски“ цели, како што христијанството преживеало бидејќи му требало на царот римски Константин...
Uste nesto. Ne velam ne. Mozebi i Sumerite dobile objava. Allah dz.s veli deka nema narod na kogo ne mu e praten Bozji pratenik i objava. Vo sprotivno nema da odgovaraat za bilo kakva postapka. Isto Allah dz.s vo Kur'anot veli deka nema da gi obvrzi i da go povika na odgovornost onoj do kogo ne stignala objava.
До Абориџините не стигнала никаква Објава.
Дали тие се чеда на шејтанот и ќе горат во џенемот?!