- Член од
- 26 август 2011
- Мислења
- 517
- Поени од реакции
- 114
Posto ima pogolemi troskovi odkolku dobivkaај нека ми појасни некој како можи интер да има расходи од 420 милиони евра во сезоната кога ја освои тројната круна?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Posto ima pogolemi troskovi odkolku dobivkaај нека ми појасни некој како можи интер да има расходи од 420 милиони евра во сезоната кога ја освои тројната круна?
Син, одговорност паѓа врз некого за тоа што Интер бил во загуба со 150-200 милиони на годишно ниво. Дали тоа било поради трансфери, поради претерани трошења, поради немање стадион е најмалку битно, се се тоа прашања кои немаат големо влијание од надворешните фактори.
Единствено даночната политика(која не ја знам) може да се земе како релевантен надворешен фактор.
I couldn't agree moreДаноците во Италија не се нешто поразлични од оние во другите држави. Сега со овој solidarity tax станаа земја со најголем данок, иначе претходно Англија имаше највисока даночна стапка. Ама и овој solidarity tax е само кризна мерка а и плус нема да има ефект за клубовите зш фудбалерите сами ќе си го плаќаат, односно нема да имаат плус трошоци ради него. Пример, Франција и Германија имаат исти стапки како Италијанците, едино Шпанија има поволности ама само за странци.
Проблемот воопшто не е во данокот. Разликата меѓу најдобрите клубови во Англија, Германија и Шпанија и оние од Италија (финансиски) е во парите од маркетингот и средствата што ги добиваш од свој стадион, иако по мене првото е таму каде вистински се прави разлика. По мое мислење ради тоа си се делумно виновни и самите сопственици зошто кај нив има култура на третирање на клубовите како домашни миленичиња. Половина си ги користат за да си го подобрат угледот во јавноста, а на некои и за на избори им помагаат
Мој мал придонес на жустрава тема
Иначе незнам за вас, ама јас ако Морати изгради стадион сите грешки што ги направил до сеа му ги опростувам. Ма и у иднина ако сака уште 5 години грешки нека прави, све му е простено( не дека него го боли што мисли некој навивач за неговата работа, али ај да се почуствувам битен за нешо). Па дури и 4 тренери у сезона да имаме
![]()
ај нека ми појасни некој како можи интер да има расходи од 420 милиони евра во сезоната кога ја освои тројната круна?
абе 420 милиони знаеш која цифра е?Премногу просто и едноставно..ако размислиш поубаво расходите само за премии и за рати со платите што клубот зема кредит од банките го прекирваат целиот годишен приход на тимот...ами плус другите милиони трошоци што се собираат за различни работи во клубот и високиот данок во Италија сосе плаќањето кририја за стадионот е доволно да се собери огромен расход..
абе 420 милиони знаеш која цифра е?
еве со бројки појасни како се потрошени тие пари? даноците колку и да се големи се далеку од 400милиони
за плати интер моментално има нешто повеќе од 120 милиони годишно
останатите 300милиони?
Teшко дека не е во некоја голема загуба кога за 15 години има дадено повеќе од 800 милиони евра негови пари само за покривање на загубите, а покрај ова и во други работи гарант инвестирал, ко носење на играчи и слично ...Така мислите вие.Сигурно добива нешто инаку би го продал клубот, секако он за разлика од арапите и го сака Интер, ама сигурно не е во некоја голема загуба(лично), така да и он ќе сака да си ги поврати парите.
Барселона ги има истите загуби.пс. Факт е дека Морати ги има едни од најнеспособните луѓе во Италија кои работат за него во овој клуб. Такви загуби е невозможно да имаш, можда тие пари ги надоместува со местење натпревари.
Успесите тимот ќе продолжеше да ги има доколку човекот кој беше донесен токму од Морати останеше во Интер, не е крив Морати што Мурињо по само 2 години си отиде а имаше договор до 2012 ако не се лажам, или 2013, не е ни битно.Мене не ме интересира колку загуби има Морати.Јас како навивач на Интер, очекувам резултати, големи трансфери, пред се очекувам голем тим, кој во иднина ќе освојува трофеи. Со Морати или без него не ме интересира.
--- надополнето: Oct 10, 2011 8:21 AM ---
Барселона ги има истите загуби.
Успесите тимот ќе продолжеше да ги има доколку човекот кој беше донесен токму од Морати останеше во Интер, не е крив Морати што Мурињо по само 2 години си отиде а имаше договор до 2012 ако не се лажам, или 2013, не е ни битно.
Не беа достапни Фергунсон, Гвардиола или Капело, луѓе кои на некој начин гарантираат успех, се што беше достапно во последниве 2 години во ниту еден случај не гарантираше титула ко Мурињо, а тренерот колкав удел има во 1 тим сите знаеме.
Точно е дека згрешија со Гасперини, али како и да ја вртиме по Мурињо останаа десеткувани грдо, кој и да дојдеше во екипава да биде тренер ќе беше упола од она што е Мур за Интер, дупло послаби се без него а ко него достапен нема и прашање е кога повторно ќе има, најблиску до такво нешто е Гвардиола.
Early career
Pazzini started his career at Atalanta, with whom he made his professional debut in 2003, and quickly emerging as a promising youngster. He spent two seasons with Atalanta, playing 51 league games and scoring 12 goals (of which 3 of them at Serie A level). He switched from a left back to a striker.
.Тоа дека вечно прв никогаш неможеш да бидеш е факт, не го негирам тоа, и се согласувам. Потоа ја би бил и среќен ако ја изгубиме титулата на крај од силен Милан, Наполи, Јуве, Рома, но немој само да ми кажеш дека лани Милан беше силен, па затоа дојде време да ја изгубиме титулата од силен Милан, те молам Алегри на тренер ли ти личи? Бенитез пред некој ден рече дека Морати прави многу грешки, и да знаеш иако човекот го мрзам имаше право. Знам секој човек може да згреши али нашиот претседател многу. Тоа што дава пари од својот џеб за клубот не треба да не радува, напротив, тоа значи дека клубот сеуште зависи од еден човек, Морати.
Ја многу реално ги гледам работите, но ти нешто многу го браниш Морати, па и Бранка. Значи ти треба пореално да ги гледаш работите, и да ги критикуваш некогаш и нив, бидејќи они се најзаслужни за настанатата ситуацијта после триплете. Не знам за тебе, но јас не сакам на секои 40 години да освојуваме ЛШ. Не е само Мурињо кадарен тренер кој може да не однесе пак до ЛШ, има многу други тренери кои го сториле тоа и го можат тоа пак.