Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
10 октомври 2011
Мислења
5
Поени од реакции
0
Кој ке ми каже како да и се пустам на симпатијата ?
--- надополнето: Oct 10, 2011 12:46 PM ---
--- надополнето: Oct 10, 2011 12:48 PM ---
Како да и се пустам на симпатијата?

Alan Shearer

Newcastle
Член од
6 јули 2011
Мислења
388
Поени од реакции
136
Bidi direkten odis kaj nejze i kazuvas deka ti se sviga,ja zalapuvas ili dobivas samar ili baknez :D

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Не и се пуштај,дружи се со неа и гледај повеќе време да поминувате заедно.
После дојди на форумов да ти дадеме инструкции за продолежеток:)

Alan Shearer

Newcastle
Член од
6 јули 2011
Мислења
388
Поени од реакции
136
Не и се пуштај,дружи се со неа и гледај повеќе време да поминувате заедно.
После дојди на форумов да ти дадеме инструкции за продолежеток:)
Ako ne i se puste nekoj drug ke mu ja zeme ;) ne go uci taka :D

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Ako ne i se puste nekoj drug ke mu ja zeme ;) ne go uci taka :D
Како прво ќе те замолам да пишуваш на кирилица (сепак наше писмо е крилично) а дали ќе му ја земе некој друг тоа е веќе прашање на девојката.
Негово е да биде со неа па ако и се допаѓа и он на неа нема потреба да се плаши дали некој ќе му ја "украде".
Прво нека ја добие нејзината наклоност па понатака ќе има инструкции како треба.
Девојката не е предмет па да се тепаш со некој дали ти ја украл или не,она или сака со тебе или со некој друг и ако сака со друг банално е да се замараш со тоа.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.378
Rousso Подфорумот ЧДА како и сличните се на најдолниот дел на главната страна на форумот. Те молам воздржи се од неквалитетни и премногу субјективни одговори.

Блонди, твојот најголем проблем е што немаш прифатено во себе дека е крај со твојот „бивш“. Од една страна викаш: Аааа крај е сеа, ич не се замарам, фала курцу нема да мислам на него“, But deep down inside you, копнееш да бидеш со него. Не е тоа толку страшно сега, колку што може да биде за иднината. Со него ќе се залажуваш, ќе мислиш дека се` е совршено кога ќе сте заедно (оние мали моменти кога ќе бидете), а тој тоа ќе го користи да маниипулира и да манипулира, и еден ден да те шутне. И тогаш ќе БОЛИ. ЕБАНО ЌЕ БОЛИ. Страшното е што тогаш доаѓаат и моменти на емоционално растројство/нервен слом/буквален crackdown. Луѓе сме на крај краева, се` е возможно АКО си дозволиш.
Тоа што ти треба да направиш е самоконтрола. Некој горе пиша бришење на се` што сте имале заедно (од матерјална состојба). Значи сите предмети/мејлови/пораки/па дури и менување на адреса/телефон се примарни за почетокот на игнорирањето. После се` зависи од тебе. За полесно пребродување многумина викаат дека веднаш треба да се впуштиш во нова врска. Тоа зависи од тебе колку си подготвена. Искрено јас не би, зашто веднаш по завршување на таа врска пак ќе се вратиш на бившиот и прашањето “што би кога би“. Подобро остај луфт простор пополнет со сингл искачања со другарките, истражување на самата себе во територии кои ти биле ограничени за време на врската. Никако барање на нов по секоја цена.
Среќно:)

Alan Shearer

Newcastle
Член од
6 јули 2011
Мислења
388
Поени од реакции
136
Rousso Подфорумот ЧДА како и сличните се на најдолниот дел на главната страна на форумот. Те молам воздржи се од неквалитетни и премногу субјективни одговори.

Блонди, твојот најголем проблем е што немаш прифатено во себе дека е крај со твојот „бивш“. Од една страна викаш: Аааа крај е сеа, ич не се замарам, фала курцу нема да мислам на него“, But deep down inside you, копнееш да бидеш со него. Не е тоа толку страшно сега, колку што може да биде за иднината. Со него ќе се залажуваш, ќе мислиш дека се` е совршено кога ќе сте заедно (оние мали моменти кога ќе бидете), а тој тоа ќе го користи да маниипулира и да манипулира, и еден ден да те шутне. И тогаш ќе БОЛИ. ЕБАНО ЌЕ БОЛИ. Страшното е што тогаш доаѓаат и моменти на емоционално растројство/нервен слом/буквален crackdown. Луѓе сме на крај краева, се` е возможно АКО си дозволиш.
Тоа што ти треба да направиш е самоконтрола. Некој горе пиша бришење на се` што сте имале заедно (од матерјална состојба). Значи сите предмети/мејлови/пораки/па дури и менување на адреса/телефон се примарни за почетокот на игнорирањето. После се` зависи од тебе. За полесно пребродување многумина викаат дека веднаш треба да се впуштиш во нова врска. Тоа зависи од тебе колку си подготвена. Искрено јас не би, зашто веднаш по завршување на таа врска пак ќе се вратиш на бившиот и прашањето “што би кога би“. Подобро остај луфт простор пополнет со сингл искачања со другарките, истражување на самата себе во територии кои ти биле ограничени за време на врската. Никако барање на нов по секоја цена.
Ti si nekoj psiholog?mislis ke i pomognes na Blondi?sto sakam ke komentiram ovoj forum e javen a ne privaten si imam svoe mislenje i svakanje za zivotot inaku problemot na Blondi e resen taka nema potreba od tvoj komentar ;) pozz

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543

Те сфаќам многу добро што сакаш да кажеш и гледам дека советот ти е добронамерен...Но јас не бев многу долго со овој (значи не се години врска во прашање)...Клучно е што јас имав зацртано во главо дека он е единствениот што ме разбира и ме сфаќа и дека со друг ќе не можам да ги водам сите тие разговори и дискусии и плус он беше многу директен према мене и понекогаш колку и да беше грда вистината ми ја кажуваше...Многу реално го живее животот...
Морам да додадам на све ова и дека егото ми е повредено, после караницата од минатиот пат со него...Значи тоа има голем удел во хаосов со него...И јас немам западнато во некој кризи и депресии за него...Сфатив дека он тоа не го заслужува...Ќе ми беше многу потешко да не беше онаа караница кај него дома...Освен што егото ми го сруши, го видов каков е кога ќе се налути...(Си го покажа правото лице)...
Не можам да замислам веќе он да ме допре или да идам повторно кај него и сл...
Подобро што се случи тој конфликт, го видов каков е...Во спротивно ќе ми беше многу тешко за него...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.780
Те сфаќам многу добро што сакаш да кажеш и гледам дека советот ти е добронамерен...Но јас не бев многу долго со овој (значи не се години врска во прашање)...Клучно е што јас имав зацртано во главо дека он е единствениот што ме разбира и ме сфаќа и дека со друг ќе не можам да ги водам сите тие разговори и дискусии и плус он беше многу директен према мене и понекогаш колку и да беше грда вистината ми ја кажуваше...Многу реално го живее животот...
Морам да додадам на све ова и дека егото ми е повредено, после караницата од минатиот пат со него...Значи тоа има голем удел во хаосов со него...И јас немам западнато во некој кризи и депресии за него...Сфатив дека он тоа не го заслужува...Ќе ми беше многу потешко да не беше онаа караница кај него дома...Освен што егото ми го сруши, го видов каков е кога ќе се налути...(Си го покажа правото лице)...
Не можам да замислам веќе он да ме допре или да идам повторно кај него и сл...
Подобро што се случи тој конфликт, го видов каков е...Во спротивно ќе ми беше многу тешко за него...
Види, не знаеме што баш се случило да доведе до таа караница.
На пример, хипотетички, ти си имала некој друг.
Јас во таква ситуација и караница, па верувам дека и насилна би можела да бидам. Но што довело до таква караница?
Не е веќе важно каков е тој. Важно е каква си ти. Посвети се на самата себе, прво. И ако повеќе не можеш да замислиш да бидеш со него, немој да бидеш, заради ништо и никого.
Убаво ти напишале, биди сама некое време, нема ништо лошо во тоа сама да бидеш и повторно да се запознаеш сама себе.

Сепак, ние тука можеме да кажуваме што мислиме, а секој од нас е различен, најважно - различен од тебе. Сите ние поинаку реагираме, поинако ги перцепираме работите.

Види што тебе те прави среќна. И најди начин тоа да си го оствариш. Немој да живееш несреќно.

А такви разговори, ќе најдеш со кого да правиш. Има многу добри луѓе на светот, и ако си ти добра и фер, ќе најдеш некој таков за себе.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
gi fativ so mojata najverna drugarka pred eden meces a odevme nakaj 4 godini. (((((((( ne im zboruvam i na dvajcata a nego uste go sakam. me moli da se smirime, sto da pravam? neli e glupavo da mu se smiram? cekam dobar sovet
--- надополнето: Oct 8, 2011 9:29 PM ---

kolku vreme ste zaedbo?
--- надополнето: Oct 8, 2011 9:30 PM ---
ne znam dali site mozat da davaat soveti, jas ne sum kreator na stranata i jas li mozam da se vklucam vo sovetuvane?
Уште прашуваш дали е глупаво, па нормално дека е глупаво. Не те заслужува ниту тој ниту другарка ти, батали ги и двајцата. Еднаш штом изневери ќе изневери пак биди сигурна во тоа. А ако се смирите ќе знае дека си спремна да простиш неверство и нема да се плаши пак да те изневери и следно искачање во град со другарите ќе се начука, а цури згодни има колку сакаш и оп ете ти ново неверство. И топ ќе му биде него ти ќе му бидеш девојка и постојано ќе има мувачици

Член од
8 октомври 2011
Мислења
249
Поени од реакции
65
Уште прашуваш дали е глупаво, па нормално дека е глупаво. Не те заслужува ниту тој ниту другарка ти, батали ги и двајцата. Еднаш штом изневери ќе изневери пак биди сигурна во тоа. А ако се смирите ќе знае дека си спремна да простиш неверство и нема да се плаши пак да те изневери и следно искачање во град со другарите ќе се начука, а цури згодни има колку сакаш и оп ете ти ново неверство. И топ ќе му биде него ти ќе му бидеш девојка и постојано ќе има мувачици
vo pravo si(( i jas mislam deka ke bide taka ako se smirime

Член од
4 октомври 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
problem i pol ? zaedno sme 8 gd se e ok so nas amaaaaaaa ne saka da se baknuvame na francuski poslednive 4 godini smaceno mi e a mi treba neznost i strast
--- надополнето: Oct 6, 2011 7:44 PM ---
problem i pol ? zaedno sme 8 gd se e ok so nas amaaaaaaa ne saka da se baknuvame na francuski poslednive 4 godini smaceno mi e a mi treba neznost i strast
8 godini mnogu si..valjda te ima varano shto e normalno bidejki 8 godini samo so edna ili eden da si nema shansi..tebe te saka i pocituva ali ide i na duga strana se prazni. Pozdrav
--- надополнето: Oct 11, 2011 4:04 PM ---
--- надополнето: Oct 6, 2011 7:44 PM ---
8 godini mnogu si..valjda te ima varano shto e normalno bidejki 8 godini samo so edna ili eden da si nema shansi..tebe te saka i pocituva ali ide i na duga strana se prazni. Pozdrav

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
--- надополнето: Oct 11, 2011 4:04 PM ---

се извинувам вака што упаѓам, ама не мора да значи дека ја има изневерено само зашто се толку години заедно, можеби проблемот е нешто друго. И затоа таа ќе треба да го праша, мислам во една врска кога не оди нешто треба двајцата партнери да разговараат, ние тука може само да нагаѓаме, затоа crnokosa85 најдобро ќе биде отворено да разговара со партнерот и да си го решат проблемот.

Kajgana Shop

На врв Bottom