Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Ајде блгарчиња,пун резервар и да идете в мајка блгарија со цела рода да мавтате со знамиња на митинзи.А што мислевте кога стававте потпис дека сте родени блгари?Ја шитнавте душата за грст пари,сега ко робови ќе трчате кога ќе посака мајка блгарија:pos:
Ти со цел ум си веруваш во ова? :pos:
Порака од Бугарскиот културен клуб во Скопје:rolleyes:
Овие кусо да не удрат, видоа од Србчињата па и они ја кренаа ногата...

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Ке се декларират като македонци ако живеjaт во Бугариja. Еве имаше попис - зашто не се изjaсниха?
Ти можеш да кажеш што сакаш, ама сите тие 30-40 илјади што извадиле никогаш нема да се грижат за бугарија. И сам го знаеш тоа!

Патем од споменатата бројка на луѓе по националност не се само Македонци, има роми, албанци, срби и други.

Кај и да е за ваквите пропусти, Романија и Бугарија ќе јадат казни од ЕУ.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ти можеш да кажеш што сакаш, ама сите тие 30-40 илјади што извадиле никогаш нема да се грижат за бугарија. И сам го знаеш тоа!

Патем од споменатата бројка на луѓе по националност не се само Македонци, има роми, албанци, срби и други.

Кај и да е за ваквите пропусти, Романија и Бугарија ќе јадат казни од ЕУ.
Ама не бе, просто е прашанато. Еве земаха бугарски пасош ама не можат да се попишат - не живеjaт во Бугариja. Нема како да се попишат. Попишуват се луге,кои живеjaт во Бугариja,а не сите бугарски грагани. ;)

Член од
17 јануари 2011
Мислења
15
Поени од реакции
22
Подобро? Нека не те лажат другар ич! секој кој ќе ти каже дека таму е подобро е огромен лажго работат во мизерни услови по 15 часа на ден за 200 евра месечно па ин тука можеш да најдеш работа за тие пари ќе ми кажеш глад , сиромаштија , безработица?! Нема ништо од тоа леб доклоку ти заостане на пример ден-два ти го фрлаш или го раниш кучето и купуваш друг ! Што значи не сме толку гладни , а за да ме убедиш дека за некоја подобра иднина треба да кажам дека сме Бугари или незнам што е еднакво на идиотизам. Има и кај нас работа и се тоа ама на никој не му се работи кај нас мислам ех што ќе си валакм рацете за 8000 денари епа ако е сиромаштија и глад би работел и за толку нели?
Ojojojo druze,,APSOLUTNO NE SI VO PRAVO ZA OVA..

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.800
Поени од реакции
1.547
Ojojojo druze,,APSOLUTNO NE SI VO PRAVO ZA OVA..
Абе само тебе те чекат верувај ми плус да потпишеш дека не си Македонец за некој ситни привилегии па попрво ќе умрам од глад тука ако треба.

Член од
17 јануари 2011
Мислења
15
Поени од реакции
22
Тоа значи дека ти фалат информации.

Со македонски пасош, граѓанин на РМ смее да престојува во земја од ЕУ најмногу 3 месеци, по што МОРА да се врати во Македонија и тука да помине уште 3 месеци, пред повторно да се врати во странската земја. И све така.
ne se tri tuku posle 6 meseci moze da se vrat pak
--- надополнето: Oct 9, 2011 6:30 PM ---
Абе само тебе те чекат верувај ми плус да потпишеш дека не си Македонец за некој ситни привилегии па попрво ќе умрам од глад тука ако треба.
Ti znaes kako e vo stranstvo rabotata ili ne?

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.800
Поени од реакции
1.547
ne se tri tuku posle 6 meseci moze da se vrat pak
--- надополнето: Oct 9, 2011 6:30 PM ---

Ti znaes kako e vo stranstvo rabotata ili ne?
Знам многу добро и ти велам седи си дома нека не те лажат може те чеакат само тебе

Член од
17 јануари 2011
Мислења
15
Поени од реакции
22
Знам многу добро и ти велам седи си дома нека не те лажат може те чеакат само тебе
hahahahhahaha.e svarno me nasmea sega...of lele
Ako ne te mrzi mozi slobodni da vidish shto imam pisuvano na temata za stranstvo,ima vo moi izvestuvanja,me mrzi sega da pisuvam povtorno
Vidi vo koja zemja sum,sho rabotam,kako rabotam,pa posle pisi pak
Mozish i na FB da vidish sliki od toa kaj setame sekoj vikend,i kako ziveeme vo stranstvo
Pozdrav

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.800
Поени од реакции
1.547
hahahahhahaha.e svarno me nasmea sega...of lele
Ako ne te mrzi mozi slobodni da vidish shto imam pisuvano na temata za stranstvo,ima vo moi izvestuvanja,me mrzi sega da pisuvam povtorno
Vidi vo koja zemja sum,sho rabotam,kako rabotam,pa posle pisi pak
Mozish i na FB da vidish sliki od toa kaj setame sekoj vikend,i kako ziveeme vo stranstvo
Pozdrav
Не зезај имате и дигитални апарати :pos: мене дрѕг ми е зборот ако сакаш да работиш можеш да работиш и успеш и овде а не да го гледаш спасот само надвор па уште и со бугарски пасош има многу што велат полесно е надвор ко таму пари на дрво растат

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
Не зезај имате и дигитални апарати :pos: мене дрѕг ми е зборот ако сакаш да работиш можеш да работиш и успеш и овде а не да го гледаш спасот само надвор па уште и со бугарски пасош има многу што велат полесно е надвор ко таму пари на дрво растат
Колку би ти била во Мк платата ако можеш да се снајдеш? До кај 20.000 би терал? Тоа се 325 евра. :pos:

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.800
Поени од реакции
1.547
Колку би ти била во Мк платата ако можеш да се снајдеш? До кај 20.000 би терал? Тоа се 325 евра. :pos:
Мислиш дека неможеш да направиш повеќе пари во Македонија? Можеш ако знаеш како е сега ако сакаш да ти кажам нема да ти кажам не си ги давам идеите за друг да ги искористи. Плус добра пара бара добра работа нема лесна пара

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
Мислиш дека неможеш да направиш повеќе пари во Македонија? Можеш ако знаеш како е сега ако сакаш да ти кажам нема да ти кажам не си ги давам идеите за друг да ги искористи. Плус добра пара бара добра работа нема лесна пара
Разликата е огромна другар, не вреди да се замараш 1:10 е. Во европски земји можеш и до 3000 евра да зимаш. Е сега таа иста твоја идеа би била и 7000 евра. Сваќаш?

B

Black Guard

Гостин
Ајде де и не е некој проблем веќе БГ пасошите не е бидејќи касно е да се реагира(со закон) така да вадете Бугарски пасоши и немајте мака.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom