M
Mario Gómez
Гостин
Торус пак годинава во дуња ќе играат, сакам пак да ги гледам?
Ја како што разбрав, ќе играат и тренираат во Борис Трајковски ... бесплатно.Торус пак годинава во дуња ќе играат, сакам пак да ги гледам?
Прашањето ми беше во смисла Комити се навивачи на ФК Вардар и РК Вардар и одат на нивните настани ,па логично ми беше и за КК Вардар (дел од спортските колективи со име Вардар).Грешка си, ние си знаеме дека ЦПБ одат на фудбал за Вардар, тие што прашувале се оние кои не се запознаени со нашава ултрас сцена.
Инаку одговорот е НЕ...
И јас навуивав тогаш во таа групаПрашањето ми беше во смисла Комити се навивачи на ФК Вардар и РК Вардар и одат на нивните настани ,па логично ми беше и за КК Вардар (дел од спортските колективи со име Вардар).
Ми падна чудно видов на утакмица КК Вардар - Амак СП ,навиваше една група со поинакво име.Го имаше негде видеото на ЈТ ,не можам да го најдам...
Не, годинава ќе играат во Борис Трајковски, впрочем и името на клубот од оваа сезона е Торус- центар Борис Трајковски или нешто слично (го истрескав ова од ракав).Торус пак годинава во дуња ќе играат, сакам пак да ги гледам?
Знам и јас, и познавам многу членови од ЦПБ што одат и за Вардар, ама имаше памтам во периодот кога беше актуелен ФК Работнички(со Анартозис коа тепаше) многу критики како не се идело за фудбалскиот клуб од страна на одредени Комити, би било интересно да смените некои ставови и да доаѓате на баскетГрешка си, ние си знаеме дека ЦПБ одат на фудбал за Вардар, тие што прашувале се оние кои не се запознаени со нашава ултрас сцена.
Инаку одговорот е НЕ...
И името на тимот од годинава им е Торус - СЦ Борис Трајковски. Значи спортскиот центар е спонзор на тимот и затоа им овозможува играње во истиот.Ја како што разбрав, ќе играат и тренираат во Борис Трајковски ... бесплатно.
Овој денес не беше ништо вчера да гледаш Торус како одиграа против Мзт затоа и за нив ќе навивам да ја освојат титулата инаку ќе си навивам за Вардар и штета што се таков кондом клуб кој нема некоја историја ама имаат одлична филозофија со доста млади играчи плус неколку искусни од кој еден Перо Блажевски и мислам дека со малку среќа ќе бидат шампиони на Македонија мада и Мзт имаат мн јак тим кој кога ќе влезат во ритам тешко кој ќе ги задржи се на се ќе биде тешка сезона од која што кажав очекувам Торус да изненади а мислам Фени ќе биде најголемо разочарување сезонаваСега само што го гледав натпреварот помеѓу Фени-Работнички.
Ако нема НБА Македонска лига ке си гледам, доста беше добар натпреварот, браво за Мираковски
Го гледав и тој вчера. Публиката беше феноменална. Малце и ми падна жал што не испеа МЗТ да слави покрај публиката и јубилејот но што е тука е.Овој денес не беше ништо вчера да гледаш Торус како одиграа против Мзт затоа и за нив ќе навивам да ја освојат титулата инаку ќе си навивам за Вардар и штета што се таков кондом клуб кој нема некоја историја ама имаат одлична филозофија со доста млади играчи плус неколку искусни од кој еден Перо Блажевски и мислам дека со малку среќа ќе бидат шампиони на Македонија мада и Мзт имаат мн јак тим кој кога ќе влезат во ритам тешко кој ќе ги задржи се на се ќе биде тешка сезона од која што кажав очекувам Торус да изненади а мислам Фени ќе биде најголемо разочарување сезонава
Значи сите мечеви ќе ги играат во големата сала.И името на тимот од годинава им е Торус - СЦ Борис Трајковски. Значи спортскиот центар е спонзор на тимот и затоа им овозможува играње во истиот.
Исто, сега СЦБТ ги има „обединето“ младинските школи на Торус, Ангели и Водно Санс и тие ќе тренираат под нивна закрила.
Како што читав, Торус своите утакмици ќе ги игра во малата сала во БТ, а дерби утакмиците и оние од БИБЛ во големата.
Ако сакаш лудило, во недела играат МЗТ и Лирија кој немаат баш слаб состав.Го гледав и тој вчера. Публиката беше феноменална. Малце и ми падна жал што не испеа МЗТ да слави покрај публиката и јубилејот но што е тука е.
Се надвам сезонава ке биде лудило, и ке ме привлече да ја гледам
Па практично така е, освен ако се усерат па да играат дерби за опстанок...Значи сите мечеви ќе ги играат во големата сала.
Освен со Овче Поле, АБА и Кожув..