A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Istiot paket go imam od ova nema mrdnato povekje , sam go imas praeno vaka ili takov e od kaj niv?????
Друже не се потпирај многу на спидтест. Пробај да аплоадираш нешто, добро ли оди?

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461

Istiot paket go imam od ova nema mrdnato povekje , sam go imas praeno vaka ili takov e od kaj niv?????
Претпоставувам на DOCSIS си? Пошо на претходната страна спомна модем...Ја од нив добив VoIP модем и директно ЛАН кабел...
Како мислиш сам го иам праено? No Way ако мислиш фотошоп и тие работи :D да не треба и видео да снимам? :D

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Претпоставувам на DOCSIS си? Пошо на претходната страна спомна модем...Ја од нив добив VoIP модем и директно ЛАН кабел...
Како мислиш сам го иам праено? No Way ако мислиш фотошоп и тие работи :D да не треба и видео да снимам? :D

јас имам томпсон модем или шо и да е,со обичен кабел ко за кабловска, и незнам каков е тој лан кабел?

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Па И има врска :)
Ако ги контактираш ке те кошта 500ден конфигурација на рутер + мислам 300ден месечно у сметка за дополнителен компјутер (за второво не сум сигурен)
Ако си поврзеш сам не нте кошта ништо.
Мора да ти конфигурираат рутерот тие, т.е. да ти ја земат мак адресата (прашав вработен), неможи сам да направиш ништо. Че ја биди изглеа преку пријателов некако.

Член од
31 јули 2011
Мислења
270
Поени од реакции
237
Мора да ти конфигурираат рутерот тие, т.е. да ти ја земат мак адресата (прашав вработен), неможи сам да направиш ништо. Че ја биди изглеа преку пријателов некако.
Па нормално дека така ќе ти кажат за да ти земат пари за конфигурирање. Што е тешко да влезиш во рутерот и да кликниш Clone MAC? Еве јас имам рутер па никогаш не сум ги викнал.

G

galaxy

Гостин
Како да ги избришам компјутерите кои имаат пристапено до интернет преку рутерот?
Има листа Dynamic DHCP List и тука стојат сите компјутери кои се поврзале со рутерот.
Со име, IP адреса и MAC адреса.

Дали постои начин да се испразни листата?
TRENDnet TEW-651BR е рутерот.

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Па нормално дека така ќе ти кажат за да ти земат пари за конфигурирање. Што е тешко да влезиш во рутерот и да кликниш Clone MAC? Еве јас имам рутер па никогаш не сум ги викнал.
Че ми среда за џабе, ја договорив работата

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Че ми среда за џабе, ја договорив работата
Ах бе Младен ти џабе имаш индустриско учено...
Поврзиго рутеро седни на компјутер влези во рутеро 192.168.xx.xx адресара на рутеро ти ја пишува од ко че влезиш барај clone mac addres и после стегни clone i save ...
И не викај никој од cabletel.. нека не те лажа

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Како да ги избришам компјутерите кои имаат пристапено до интернет преку рутерот?
Има листа Dynamic DHCP List и тука стојат сите компјутери кои се поврзале со рутерот.
Со име, IP адреса и MAC адреса.

Дали постои начин да се испразни листата?
TRENDnet TEW-651BR е рутерот.
Po nekoe default pravilo taa lista se prazni sama posle izvesno vreme, sve zavisi DHCPto na tvojot ruter kolku mu e default da gi pamti konektiranite kompjuteri...posle saat dva ili eve da receme cel den sam ke gi izbrise disconectiranite kompovi...guglaj DHCP Lease Time sto znaci

G

galaxy

Гостин
Po nekoe default pravilo taa lista se prazni sama posle izvesno vreme, sve zavisi DHCPto na tvojot ruter kolku mu e default da gi pamti konektiranite kompjuteri...posle saat dva ili eve da receme cel den sam ke gi izbrise disconectiranite kompovi...guglaj DHCP Lease Time sto znaci
Па го направив на два часа, ама поминаа и пак не ги избриша.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
јас имам томпсон модем или шо и да е,со обичен кабел ко за кабловска, и незнам каков е тој лан кабел?
Значи живеам у зграда. На секој влез од мојата зграда имаат ставено сандачиња и во влезот на секои 2 спрата по едно сандаче. До секој влез имаат внесено оптички интернет (црн дебел кабел) кој после се дели меѓу станарите преку ЛАН (ethernet) кабел...Обично со таков кабел се сврзуваат рутерот и компјутерот....
И зотоа брзините се такви....

Член од
28 април 2009
Мислења
750
Поени од реакции
507
Мора рутер.
Па како успеа еден пријател со свич да го поврзи и лап топ-от да има нет. Или може има врска што едниот е десктоп , а другиот лап топ?
(не ги разбирам овие работи затоа морам да се распрашувам вака :oops:)

Сакам да ве прашам дали некој од вас има поврзано два компјутери на нетов од кабловска и дали му останува иста брзината на симнување на торенти и листање на страни. Исто така сакам да прашам дали ке може со свич да се поврзе или ке мора рутер да земам?

Фала
И ова?

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Од почеток на месецов преку ден download неќе да ми качи поише од 4 mbps а го иам net 20 пакетот....ќе го попраат ли више...

Kajgana Shop

На врв Bottom