Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Не, просто 50 години имаше насочена пропаганда,разкажуваха се вицови, изсмеуваха се бугарите по един или друг начин и така натаму...
Бугариja през XX век е приела около 1 милион бежанци от териториите на географска Македониja и пак приема, страшното е дека има луге,кои сакат да изселуват други. Това е тажното.
Ок ја сфаќам и вашата фрустрација, за 50 години може да се набие добар комплекс на нижа вредност за сега да сакате да ги лечите вашите фрустрации кон кој друг ако не кон Македонецот... верувај да може во Бугарија Македонец слободно да си ја искаже својата национална припадност и јас би земал бугарски пасош. И не ме разубедувај во спротивното пошто не ти верувам.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Крај краева, не битно на што ќе личиме, ами как ште се чустваме :icon_mrgr:
Както вие го посакате и го направите - вака ке биде. Вашата судбина е во вашите раце.
--- надополнето: Oct 8, 2011 4:58 PM ---
Ок ја сфаќам и вашата фрустрација, за 50 години може да се набие добар комплекс на нижа вредност за сега да сакате да ги лечите вашите фрустрации кон кој друг ако не кон Македонецот... верувај да може во Бугарија Македонец слободно да си ја искаже својата национална припадност и јас би земал бугарски пасош. И не ме разубедувај во спротивното пошто не ти верувам.
Па и jaс не сакам да ми веруваш,ни па ти верувам на теб, но за 50 години може да се добие комплекс прекрасен превисока вредност,за библиjска земja,за библиjски народ и кога паднеш да боли многу.
Това дека има изjaснили се македонци како такви-е доволен факт дека може наполно слободно. Да не зборуваме за можноста да се изjaсниш преку интернет на пописа. Вакво нешто гарантира полно слобода.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Абе на крај сите што извадиле пасош ќе се декларираат како Македонци и ќе мора бугарија да им даде права како на секое малцинство. Да не очекуваат во софија дека и даноци ќе им плаќаат!

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
Ti zivees tamu, 90 procenti zemaat pasos za da mozat da rabotaat po evropa, dali tie placaat danok?
Не живеам таму, тие што работат во другите европски држави плаќаат повторно данок. Нормално во државата во која се наоѓаат.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Не живеам таму, тие што работат во другите европски држави плаќаат повторно данок. Нормално во државата во која се наоѓаат.
Ондак што не ти е јасно? Јас пишав и да извадиле бугарски пасоши, бугарија нема корист од тоа.

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
Ондак што не ти е јасно? Јас пишав и да извадиле бугарски пасоши, бугарија нема корист од тоа.
Е како нема еве конкретно јас сум инвестирал во Бугарија. Сум купил стан. Во бугарска банка имам орочено средства.. и тн. Е пак ке кажеш само јас, ама несум само јас.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Е како нема еве конкретно јас сум инвестирал во Бугарија. Сум купил стан. Во бугарска банка имам орочено средства.. и тн. Е пак ке кажеш само јас, ама несум само јас.
Epa kolku Makedonci ima sto se preselile vo bugarija? A kolku zele pasos samo od ekonomski pricini?

Nema sansi da ziveat vo bugarija povece od 10% mada i taa brojka e pregolema.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Се е економија пријателе се.:)
Сега го гледаме така како економија и нормално дека е така....запрашај се после 100 години како татарското племе ќе го толкува ова со пасошиве...можете да замислите ама ќе биде нешто слично како со историјата што прават денес !!!

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
Сега го гледаме така како економија и нормално дека е така....запрашај се после 100 години како татарското племе ќе го толкува ова со пасошиве...можете да замислите ама ќе биде нешто слично како со историјата што прават денес !!!
За толку години нема да постоиме, душите ќе ни бидат на друго место каде што нема ни бугари ни македонци :) Еднаш се живее!

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
За толку години нема да постоиме, душите ќе ни бидат на друго место каде што нема ни бугари ни македонци :) Еднаш се живее!
Ама твоите внуци ќе живеат..единствено ако стварно не се деси 2012 и пропаст на светот..абе од увек сме се карактеризирале како кратковидна нација.. паметна држава и паметен народ си ја планираат својата иднина 50 години унапред

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
Ама твоите внуци ќе живеат..единствено ако стварно не се деси 2012 и пропаст на светот..абе од увек сме се карактеризирале како кратковидна нација.. паметна држава и паметен народ си ја планираат својата иднина 50 години унапред
За која држава збориш?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom