HTC Desire или Samsung S5830 Galaxy Ace?

• Креатор на темата Креатор на темата Gakowski
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 мај 2009
Мислења
142
Поени од реакции
29
Ми треба мала помош..се наоѓам на слатки маки, незнам кој да го земам:) И двата телефони се одлични но дајте помогнете..ако некој има користено некој од двава нека каже какви се неговите импресии :)

Ако мислиш на Desire S, воопшто не се двоуми. Е сега Desire е малце outdated, но има поголем екран и побрз процесор од s5830. Искрено и во двата случаја би го избрал HTC, сепак одлуката е твоја.

Колку и да мразам HTC, подобар е статистички. Али ствар на фкус е. Можеби сепак би го зел самсунгот пошо не е таков џиџан шарен и изгледа по професионално.

Htc Desire без размислување, класа подобар е од Galaxy Ace.
Поголем екран, поголема резолуција на екран, побрз процесор, повеќе рам меморија.
Во се е подобар Desire и многу побрз.

Mногу побрз? Сериозно? Многу?

Погледни што процесори има, Desire има ~30% побрз процесор, 2ипол пати поголема резолуција на екран, што значи сликата на екран е многу подобра, 2пати повеќе рам меморија, што значи телефонот е дупло побрз од Galaxy Ace.
За мене ако нешто е двапати побрзо од другото, тогаш тоа е многу брзо.

Погледни што процесори има, Desire има ~30% побрз процесор, 2ипол пати поголема резолуција на екран, што значи сликата на екран е многу подобра, 2пати повеќе рам меморија, што значи телефонот е дупло побрз од Galaxy Ace.
За мене ако нешто е двапати побрзо од другото, тогаш тоа е многу брзо.
2ипол пати поголема резолуција значи 2ипол пати пооптеретен процесор кој е побрз за само 30%. А меморијата не го прави телефонот брз, само подобар при мултитаскинг.
Толку.

Според сајтови за споредување.

Сајт 1.
Сајт 2.
Сајт 3.

Победник би бил HTC-то поради поголемиот и подобар екран, поголемата резолуција, малку побрзиот процесор, поголемата РАМ меморија и уште нешто ситно.
Самсунгот е победник во дизајн, квалитет и функционалност.

Ако е возможно да си го земеш DesireS :D би бил најсреќен... сепак HTC Sens-от не се споредува со ниту еден друг интерфејс.

Не би ти препорачал ниту еден, целава смартфон индустрија се развива екстремно брзо, за една година ќе имаш 2-3 пати побрзо се отколку денес веројатно, јас би почекал малку да забават работиве (процесорите за мобилни итн да достигнат peak) и би земал тогаш нешто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom