ЈСП - случки, прашања, дискусии

Член од
27 септември 2011
Мислења
423
Поени од реакции
682
Во чест на денешниов ден - петок, ме нервира кога ќе се качам во автобус и дури седам слушам коментари дека младите не треба воопшто да седат; која стојам и се држам за нешто да не паднам коментарите се дека не треба младите да се држат зашто ќе нема место за старите каде да го прават тоа; дури стојам и се обидувам да не паднам слушам како стојам на погрешно место,не можело да се помине со торбите; и на крај на излегување слушам коментар:младиве разгалени се, не треба да се возат во автобус, тие можат и пешки да одат!!! :confused::mad:

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Во чест на денешниов ден - петок, ме нервира кога ќе се качам во автобус и дури седам слушам коментари дека младите не треба воопшто да седат; која стојам и се држам за нешто да не паднам коментарите се дека не треба младите да се држат зашто ќе нема место за старите каде да го прават тоа; дури стојам и се обидувам да не паднам слушам како стојам на погрешно место,не можело да се помине со торбите; и на крај на излегување слушам коментар:младиве разгалени се, не треба да се возат во автобус, тие можат и пешки да одат!!! :confused::mad:
А ти што не им рече, а фосилите се за во музеј и тоа оној... во Бутел.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Значи подосаден шофер од оној на двокатниот 41 у 12-40 од Драчево што е неам видено. Не се трга од тоа разгласот. Цела недела јајцава цитрони ми ги напраи. Интересно му стана излеа и само нешо глупости тропа. Среќа другата недела прва смена сум па нема да морам да го слушам..... Оток е типот.

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Значи подосаден шофер од оној на двокатниот 41 у 12-40 од Драчево што е неам видено. Не се трга од тоа разгласот. Цела недела јајцава цитрони ми ги напраи. Интересно му стана излеа и само нешо глупости тропа. Среќа другата недела прва смена сум па нема да морам да го слушам..... Оток е типот.
АХаххахахахахахаххаха тој истиот излеа 57 двокатна што возеше е. Комедии е човекот. Ептен му е мерак да збори на разгласот. ,,Горе е забрането стоење, повторувам, горе е забрането стоење''. После 2 минути пак, ,,Горе е забрането стоење ве молам да се симнете''. Па коа ќе поче да ги реди автобуските...

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
Шо се избацуе ?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Зошто бранат горе стоење? Искрено прашувам :) Што се однесува до мене можам да стојам, не ми е проблем. Сеа малце ниско е ќе треба потсвиткана ама не сум цепидлака ко старине, би издржала :)

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
А ти зошто им ќутиш? :)
--- надополнето: Oct 7, 2011 11:14 PM ---
Зошто бранат горе стоење? Искрено прашувам :) Што се однесува до мене можам да стојам, не ми е проблем. Сеа малце ниско е ќе треба потсвиткана ама не сум цепидлака ко старине, би издржала :)
,,Ради безбедност на патниците''. Наводно си можел да се повредиш ако не се држиш добро. Глупости. Али еден дечко како се струполи доле по скалите. Не се држеше излеа, кочи нагло мајсторот и го снема надоле дечкото по скалите. :pos:

Член од
22 август 2011
Мислења
326
Поени од реакции
346
Новите автобуси се тотална утка. Да, нови се, убаво е тоа што конечно се подновивме, ама...
Во двокатните авотбуси треба да се тепаш да земеш карта, па потоа да ја куцнеш. Го слушаш возачот на секоја станица како вика да се симнуваат патниците од задната врата. А како да стигнат патниците до таму? Не се знае кој каде влегува, излегува, старцине ќе се потепаат, една ме измава со бастун еднаш. Да се кара само човек, пензионерине едвај одат, ама морале да се возат, беспари е де нели:rolleyes: Децана како од кафез пуштени, ни основна култура да се немало.
Само живци требаат. Оние па што менуваат по два автобуси се навистина за жалење.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А ти зошто им ќутиш? :)
--- надополнето: Oct 7, 2011 11:14 PM ---

,,Ради безбедност на патниците''. Наводно си можел да се повредиш ако не се држиш добро. Глупости. Али еден дечко како се струполи доле по скалите. Не се држеше излеа, кочи нагло мајсторот и го снема надоле дечкото по скалите. :pos:
Со оглед на тоа дека се движат со 2 на саат, едино можеш нервно да се повредиш од нервози зошто се спори и ради старине :)

Бајдвеј денес се качувам во полна двојка да си дојдам дома од факс и немаше каде и застанав на скалите за да почекам да се ослободи горе место и да си фатам. Арно ама, на тоа сензориштето неточно позади мене пишуваше слободни места - 16 :tapp:
И добро, кој како пензионер се качуваше тие две станици додека не почна да се празни, ќе видеше 16 и оп : ООО еве горе место КАЧУЈ СЕ!!!! и му реков „А што мислиш зашто стојам јас?“ и ми вика е како не немало, се испобута да се качи, гледа стварно нема, се изнапцу за сите пари и ај пак доле :pos: И на следната исто се затрча еден :pos:

Друго сакав да прашам, зошто во новине автобуси мириса толку? Ух, гадно многу, се извинувам на речников ама мириса ко соба во која некој прдел 3 дена без прекин.

Трето, дали народов приметува дека смрди на мрша? Срамотилаци, 21 век сме, за 100 ден има дезодоранси ќе те трае долго.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.104
Повеќе како впечаток отколку случка. Првпат начекав двокатна па...премалку простор за стоење. Толку гужва се прави што деца од школо буквално стојат и на скалите за нагоре. Уште кога една млада мајка се качи со количка и бебе, немав место да стојам ниту на една нога...буквално ќе им седнев в скут на луѓето. Многу непрактични наспроти дуплите автобуси во поглед на простор и комоција. Посебно она што некои го споменаа за купување карта од шоферот...незгодна работа, се заглавивме дватројца ниваму нитаму. Од една страна е ново (одамна сме заборавиле што е ново ем убаво), има информации на дисплејот за температура и слично, се делува фино, но практичната страна (собирање што повеќе патници и непречен проток низ автобусот до вратите како и за издавање билети каде се прави голема гужва) е промашена.
Нема да има толку гужви доколку се почести линиите, а не на секои 45 минути... и треба некако да го средат да не се туркаме кај шоферот за билет. Тоа билетарите се ептен ретки, иначе би си земал почесто од оние за 10 возења.
А сношти како ме изнакурчиле во тие ноќните, кај 40 ден. картата, па уште и не важат ни тие за 10 возења, ни месечни, слободни, никакви... и повеќе време губи во стоење и билети наплаќање отколку во возење.
Јебига, нас ни требаат години да се привикниме на било каква промена...
--- надополнето: Oct 7, 2011 11:23 PM ---
Друго сакав да прашам, зошто во новине автобуси мириса толку? Ух, гадно многу, се извинувам на речников ама мириса ко соба во која некој прдел 3 дена без прекин.

Трето, дали народов приметува дека смрди на мрша? Срамотилаци, 21 век сме, за 100 ден има дезодоранси ќе те трае долго.
За смрдеа немам приметено до сега, ама сношти во еден од двокатниве што се возев, а иста случка и во украинските пред 3 дена, ко ќе застанеше во место шоферов и од тоа вибрациите од моторот толку се тресеа тоа плеховите, што ми се чинеше дека цел автобус се распадна... ме разочара, ганц нов автобус, а се тресе ко застава на 140 на саат.

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
Нема да има толку гужви доколку се почести линиите, а не на секои 45 минути... и треба некако да го средат да не се туркаме кај шоферот за билет. Тоа билетарите се ептен ретки, иначе би си земал почесто од оние за 10 возења.
А сношти како ме изнакурчиле во тие ноќните, кај 40 ден. картата, па уште и не важат ни тие за 10 возења, ни месечни, слободни, никакви... и повеќе време губи во стоење и билети наплаќање отколку во возење.
Јебига, нас ни требаат години да се привикниме на било каква промена...
--- надополнето: Oct 7, 2011 11:23 PM ---

За смрдеа немам приметено до сега, ама сношти во еден од двокатниве што се возев, а иста случка и во украинските пред 3 дена, ко ќе застанеше во место шоферов и од тоа вибрациите од моторот толку се тресеа тоа плеховите, што ми се чинеше дека цел автобус се распадна... ме разочара, ганц нов автобус, а се тресе ко застава на 140 на саат.
во украинските има некој стварно што многу се тресат не столчињата туку само тоа горниот дел од страните, а во двокатните тресење немам приметено посебно не горе..

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.104
во украинските има некој стварно што многу се тресат не столчињата туку само тоа горниот дел од страните, а во двокатните тресење немам приметено посебно не горе..
На тоа и мислев, тие плеховите на кровот што се, а истото за првпат го приметив и сношти кај двокатните... и тоа доста бучно беше, не баш за занемарување

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Со оглед на тоа дека се движат со 2 на саат, едино можеш нервно да се повредиш од нервози зошто се спори и ради старине :)
Епа наводно возеле бавно бидејќи горе стоеле луѓе. Ако не стои никој горе побрзо ќе возеле. Ама тоа е до шоферот. Има некој шовери ич не ги боли дали стои некој или не. У секој случај повеќе од 45 km/h не идат. А еднаш се деси еден застана на автобуска и вика ,,Не тргнувам додека не се симнете доле тие што стоите''. И стварно дур не се симнаа сите не тргна. А ја за у школо брзав. Али тоа е...

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Епа наводно возеле бавно бидејќи горе стоеле луѓе. Ако не стои никој горе побрзо ќе возеле. Ама тоа е до шоферот. Има некој шовери ич не ги боли дали стои некој или не. У секој случај повеќе од 45 km/h не идат. А еднаш се деси еден застана на автобуска и вика ,,Не тргнувам додека не се симнете доле тие што стоите''. И стварно дур не се симнаа сите не тргна. А ја за у школо брзав. Али тоа е...
На 80km/h се ограничени двоспратните.

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
На 80km/h се ограничени двоспратните.
Знам јас на колку се ограничени, поентата ми беше дека повеќе од 45 не возат низ град. Баш би сакал да видам како тоа двоспратен автобус преполн со патници ќе вози 60, а не па 80 km/h.

Kajgana Shop

На врв Bottom