- Член од
- 24 ноември 2008
- Мислења
- 1.035
- Поени од реакции
- 44
Ако чекаме сите да обезбедат станови, куќи и доволно средства за да се издржува една фамилија низ целиот живот (нели никогаш не знаеме што ќе ни се случи) ќе заврши пола и повеќе од Македонија немажена/неженета...Тогаш бракот ќе биде табу тема низ земјава, а наталитетот не да падне туку на -300 ќе отиде...
Дај бе не бидете такви морничави, и незнам зошто воопшто ја тупиме пост под пост. Не треба да не интересира која е целата гужва, битно на жената и треба помош, ако си за, повели помогни, ако не пут под ноге...попување можеме до утре сабајле.
п.с. Не дај Боже некој да дојде кај тебе да побара пари, сиќим ќе рече и од пари и од муабетот твој![]()
Има едно нешто што се вика планирање на семејство, и нее толку тешко и во црна Македонија дасе испланира истото, и се да си оди во свое време и во свој можности,ама изгледа не само овде туку и во поголемиот дел од светот е поважно да се ,, истресе мачорот,, и да се има дете по секоја цена дасе продолжи генетскиот код, без притоа да се размислува дали јас можам да му пружам достоен живот на тоа дете,или истото ке го мачам од денот кога кесе роди. Ама изгледа немија разбираш поентата што сакам датија предочам цело време, несе работи само за дотичната се работи уште за илјадници други кој ја делат таа судбина некој многу многу пострашна од нејзината треба на сите даимсе помогне а на вакви кој најбитна работа во животот им е дасе омажат и оженат и со тоа мислат дека сиго средиле животот,и неим треба ништо повеќе е такви само им треба ум и памет арно ама сеуште не нашле како даимго стават. Порано имаше брачни советувалишта сигурно се сеќаваш и си функционираа некако како така ама функционираа и пред да стапат во брак си добиваа потврда дека се способни да стапат во брак, и ај кажими сега далие приоритет брак и раѓање по секоја цена или пак треба убаво дасе согледаат можностите којсе и дали воопшто се има услови за брак и раѓање деца а што се однесува на ситуацијата во МК сите тие што немаат услови место немо да гледаат и посматраат штоимсе прави да излезат на улица и да има соцјални немири друга би била ситуацијата, и мислам дека помалку би имало вакви случаеви како и дае во минатиот систем беше против законско да бидеш бездомник и сите имаа покрив над главата и работеа додека бездомниците се продукт на капитализмот тоест денешново уредување но сепак никој ништо не презема сите си ќутат, истиот господин сега штое на печалба сигурно бил најголем активист за време на изборите а сега го дупат епа го дупат

ПС: кој побарал пари од мене на заем добил,без збор никогаш не сум прашал кога кеги вратиш и дали кеги вратиш и стално сум викал Кога ке имаш ке вратиш ако немаш нема да вратиш:smir: