Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Економска криза, која не беше пофина ниту во Австрија, на пример. И да, не читав за Австрија на интернет. Туку од семејство кое живее таму 30 години, знам нив што им се случуваше.
Само на сон дека низ Европа цветаат ружи. Може за некој кој од време на време оди (да де, и јас летово работев за 30 евра на ден, 2 месеци, пола ден слободен ми беше) е супер, но за трајно живеење. Не баш.

Сепак се си е субјективно, некој може да си го откорне коренот и да отиде, некој не. Тој што може, среќен пат.
Јас не можам.
Чекај сега, до таму дојде да споредуваш Австрија и Македонија во животен стандард?
ЗоЖтоооооооооо :icon_lol:
Стварно,шо е тоа шо те тера да пишуваш такви работи?
Па оти си одела Грција бе патриотке наша, да работиш за 6 пати поголема плата него што некој твој,род роден,брат по нација би ти платил во твојата сакана домовина за истата работа што си ја работела таму, некаков си ГРК го почитува твојот труд 6 пати повеќе него некој род твој, потомок на ацета и самуила?!

Не е се во материјалното нели...
Има нешто и во лицемерието.
А една познаничка на врвот на патријоцкиот занес се омажи за грк...

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Знам едно 5-6 души што извадија бугарски пасош..
Пред да извадат на сите им беше оправданието следно: Со бг пасош брат,ќе идам низ европа да работам,тука леб нема..

Извадија сите пасош,од тие 5-6 души отиде само еден,камионџија да вози по дивиот запад..со среќа нека му е ..
Другите "гладни" сите до еден останаа
Двајца дотераа гољф 4 од Бугарија
Еден вв пасат
Уште еден Рено клио 97 година
А последниот мохиканец ,сеуште си ја вози фелицијата купена на старо пред 5-6 години...

И чекаат,еден ден мајка Европа да ги повика овие гладни чеда, да им најде работа од 5-6 000 евра плата..и чекаат уште .. и така среќни ќе си живеат до крајот на нивниот живот
Се надевам сваќаш дека со овај пост си направи со свој камен по своја глава.Описно ни долови дека е нешто труло во државата што толку ја величаш и браниш.
А PurplePuma, кога ќе плаќаш сама сметки за кирија и комуналии тогаш ќе знаеш зошто бегаат луѓето во странство.Кога на крај од месец ќе ти дојде да ја удриш главата во зид.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Се надевам сваќаш дека со овај пост си направи со свој камен по своја глава.Описно ни долови дека е нешто труло во државата што толку ја величаш и браниш.
А PurplePuma, кога ќе плаќаш сама сметки за кирија и комуналии тогаш ќе знаеш зошто бегаат луѓето во странство.Кога на крај од месец ќе ти дојде да ја удриш главата во зид.
Тоа значи и душата на ѓаволот да ја дадеш ?! (пример давам) Исто како секташине си ја даваш верата за да имаш живот убав и еден ден кога ќе те собираат со лопатче пред некоја зграда ласта си рипнал тогаш ќе правиме муабет !!! И ако си благонадежен неморда да не напињаш тука да ни тролаш и објаснуваш !!! Имаш пасош ??? Ако имаш скриј се и не коментирај зошто си срам најголем ?! Си се продал сам себеси ни ти незнаеш зошто ....

Член од
28 март 2006
Мислења
17.777
Поени од реакции
12.241
Тоа значи и душата на ѓаволот да ја дадеш ?! (пример давам) Исто како секташине си ја даваш верата за да имаш живот убав и еден ден кога ќе те собираат со лопатче пред некоја зграда ласта си рипнал тогаш ќе правиме муабет !!! И ако си благонадежен неморда да не напињаш тука да ни тролаш и објаснуваш !!! Имаш пасош ??? Ако имаш скриј се и не коментирај зошто си срам најголем ?! Си се продал сам себеси ни ти незнаеш зошто ....
сакаш да кажеш дека бугарите по некое време ќе те тераат да скокнеш од зграда?
Душата си ја даваат 200-500 па и којзнае колку илјади македонски граѓани во потрага по подобар живот со туѓи државјанства....

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Немам, ама после вакви ко тебе горам од желба да извадам.Се котите ко зајци, посебно од како се активира Големото Перење мозок 2014.
Edit:Ако не е тајна, дали си вработен или студент? Државна администрација,perhaps?

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Немам, ама после вакви ко тебе горам од желба да извадам.Се котите ко зајци, посебно од како се активира Големото Перење мозок 2014.
Edit:Ако не е тајна, дали си вработен или студент? Државна администрација,perhaps?
Одма да извадиш аплицирај одма !! Знаеш зошто ?! Зошто ќе ги знаеме таквите како тебе што државата ја продаваат за раскантана голф 3 и барман на черното море или во Европа некоја слична работа !!! Да испран мозок сум, јас сакам мојата земја на правилен начин различен од твојот и не се продавам за ништо !!! Да го потпишам листот како самосвесен Татар мене сон нема да ме фати додека сум жив на светов, душава ќе ми се откорне, прадедо ми ќе се превртува во гроб во Бутел и ќе ме колне од горе што сум сторил а тој се борел против нив и лежел по затвори !!! За ова дека сум испран мозок си во право ?! Ја сакам мојата држава повеќе од се ... Од хејтери и песимисти во државава ми е преку столе ...
--- надополнето: Oct 6, 2011 12:33 PM ---
сакаш да кажеш дека бугарите по некое време ќе те тераат да скокнеш од зграда?
Душата си ја даваат 200-500 па и којзнае колку илјади македонски граѓани во потрага по подобар живот со туѓи државјанства....
Друго сакав да кажам погрешно ме разбра...нејсе ... Што требале да направат нашите додека биле 500 години под турско ... Сме требале сите да се иселиме од тука и да шибаме по Америки и Австралии да го стартуваме параходот !!! Значи секогаш имало такви што се шиткале за пари. Не викам дека тие што отишле по Америки и Австралии од убавини отишле ама некои ете од мака !!! Јас разбирам да имаш пасош Американски, Германски, Индонезиски и што ти ја знам ... Ама од овие душманиве што неделеле парчосувале и што ти уште не !!! Сиктер бе .... ништо не ми треба !!!

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Значи, дете, или државна администрација.Све ми е јасно.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Одма да извадиш аплицирај одма !!
Една процедурална забелешка. Кога ја браниш државата и патриотизмот, почни со јазикот. Одма доаѓа од Српскиот збор одмах, за кој ние имаме убав збор, веднаш...

;)

Со неписменост држава не се брани...

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Една процедурална забелешка. Кога ја браниш државата и патриотизмот, почни со јазикот. Одма доаѓа од Српскиот збор одмах, за кој ние имаме убав збор, веднаш...

;)

Со неписменост држава не се брани...
Напротив, неписменоста,игноранцијата,стравот,опортунизмот,паразитирањето... се важен предуслов за опстанок на државата...:)
И секако пари. Многу пари...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Напротив, неписменоста,игноранцијата,стравот,опортунизмот,паразитирањето... се важен предуслов за опстанок на државата...:)
Друго мислев јас, реков да го подучам дечкото...

;)

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Да да. ... Колку шо знам и во таа ситуација се зима само документ за привремен престој :)
Да,този документ е пак лична карта за привременен престоj и се разликува от обичната лична карта на бугарските државjaни.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.893
Луд ли си ти ? Или сакаш мене да ме направиш луд.. Извадиле бг пасош за да купат кола ? Да ги ебам сите што за кола гзот си го даваат и после тие таквите ја треба да ги жалам,зашто ваделе пасош од што биле гладни..Гниди оросписки, да можат и немиен ќе го примат за 2 нови гуми со бандажи..ете толку им сече на таквите

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Луд ли си ти ? Или сакаш мене да ме направиш луд.. Извадиле бг пасош за да купат кола ? Да ги ебам сите што за кола гзот си го даваат и после тие таквите ја треба да ги жалам,зашто ваделе пасош од што биле гладни..Гниди оросписки, да можат и немиен ќе го примат за 2 нови гуми со бандажи..ете толку им сече на таквите
А зошто купиле кола од Бугарија? Паметен дечко си, размисли малку.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom