Верувам дека е вистина а не метафора.
Верувам во секој збор во Библијата дека е вистинит
--- надополнето: Oct 5, 2011 8:42 AM ---
За атеиститите, сатанистите и нихилистите на форумов:
Лука 12:
8 И ви велам: секој што ќе Ме признае Мене пред луѓето, и Човечкиот Син ќе го признае пред Божјите ангели;
9 а кој се одрече од Мене пред луѓето, ќе биде одречен пред Божјите ангели.
54 А на народот му рече: „Кога гледате дека се дига облак од запад веднаш велите: ‘Доаѓа дожд’ - и така бива.
55 И кога гледате дека дува јужниот ветер, велите: ‘Ќе биде жега’- и бива.
56 Лицемери! Умеете да го протолкувате лицето на небото и земјата; како тогаш не го препознавате ова време?
57 А зошто сами од себе не судите што е право?
За будните Христијани на Форумов:
Лука 12:
35 Нека ви биде препашан крстот, а светилките запалени!
36 А вие бидете слични на луѓе, кои го чекаат својот господар, кога се враќа од свадба, за да му отворат веднаш, штом дојде и почука.
37 Блажени се оние слуги, кои господарот ќе ги најде будни, кога ќе си дојде! Вистина ви велам, дека ќе се препаше, ќе ги прилегне до трпезата и ќе дојде да им служи.
38 И ако дојде во втората или третата стража и ги најде така, блазе им ним.
39 Но, знајте го ова: кога домаќинот би знаел во кој час ќе дојде крадецот, не би дозволил да му ја поткопа куќата.
40 Затоа и вие бидете готови, зашто Човечкиот Син ќе дојде во час, во кој не мислите!”
47 А оној слуга, кој ја знаел волјата на својот господар, и не приготвил и не постапил според неговата волја, ќе биде многу биен.
48 А оној, кој не знаел, а направил нешто што заслужува биење, ќе биде малку биен. Од секој - кому му е дадено многу - ќе се бара многу; и кому му е поверено многу, од него ќе се бара повеќе.”