Pelister 2008
Ветеран
- Член од
- 28 ноември 2010
- Мислења
- 1.046
- Поени од реакции
- 547
Браво за вас. После Борец и Пелистер ќе биди тешка борвата за 3 место како шо ми изгледа.
Цел натпревар игравме без замени,играа само стартните ракометари(заради веќе познати причини),цел натпревар водевме 2-3 разлика,за на крај да ни поведат 26:25,дадовме гол,израмнивме.Во последната минута се одбранивме и имавме шанса за победа,но остана 26:26 по неуспешниот цепелинБраво за вас. После Борец и Пелистер ќе биди тешка борвата за 3 место како шо ми изгледа.
И Пелистер да не мислите да го добиете дома ?Aјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјј значи како успеаја судиите да го сменат текот на играта ....... едвај се извлекоа тинекс од пораз и тоа можеше да биде со 5-6 разлика ако не им потпомогнеа судиите со неколку глупо досудени пенали и одземени топки, итн....... едноставно искусните прволигаши секогаш се миленици на судиите што да се прави али ако ..... Овче Поле докажа дека не е запотценување ако успеавме да изиграме вака со тинекс без проблем ќе ги прегазиме Преспа,Битола ,Драчево, Металург Јуниор а и нека не се силат многу Борец и Куманово и тие не се ништо подобри,... од кумановци во пријателската утакмица во куманово изгубивме 2 разлика ама дома ги тепавме 10 никогаш не се знае !![]()
31:37РК Драчево - РК Овче Поле МИ 02.10.2011 17:30
богами интересен...штета шо нема да ви дојдеме на гости поради бојкотот...инаку уште поинтересен ќе беше...али ќе надокнадиме...инаку колку е капацитетот на салата кај шо игра О.Поле..?Сме водиле и 14 разлика, ама финишот се одиграл лагано, и домаќините намалиле
Следен натпревар, во Сабота на домашен терен со РК Борец... Ќе биде интересен натпревар![]()
Салата е од тие од Агенцијата за Млади и Спорт, некаде 500 души собира, за кошарка собира и до 700, поради ставањето столчиња зад кошевитебогами интересен...штета шо нема да ви дојдеме на гости поради бојкотот...инаку уште поинтересен ќе беше...али ќе надокнадиме...инаку колку е капацитетот на салата кај шо игра О.Поле..?
ни следува 10% од капацитетот на салата...дозволиле или не следува...колку шо ги знам правилата...Салата е од тие од Агенцијата за Млади и Спорт, некаде 500 души собира, за кошарка собира и до 700, поради ставањето столчиња зад кошевите... Така да, и да не сте во бојкот, незнам колку би ви дозволиле гостување, бидејќи нема услови... А, би било интересно да дојдете, ама јбг
...
И јас знам дека има(ше) такво правило, дали уште важи незнам... Кај нас е малку специфична работата, оти нема трибина од позади голот, или пак на спротивната страна... Доколку има гостински навивачи, ќе треба 50 места за вас (пример) и уште 50 за полиција, обезбедување... Доколку важи уште тоа правило, тогаш ќе се снаоѓаат некако надлежните за тоани следува 10% од капацитетот на салата...дозволиле или не следува...колку шо ги знам правилата...
И на кошарка лани исто така укинаа, абе нема врска...Во оваа држава не важат ПРАВИЛА кога се работи за навивачи...
Какви 10%,какви 25.17%...
Ќе биди како шо ќе кажат СИНИТЕ МОМЦИ.....или подобро ваква формула НЕСПОСОБНИ ФЕДЕРАЦИИ+НЕСПОСОБНА ПОЛИЦИЈА=МАКЕДОНСКИ СПОРТ И "НАВИВАЊЕТО" НА СПОРТСКИ НАТПРЕВАРИ....."....
Ланската забрана за гостување на ракометни утакмици,ако знаат зошто ја донесоа оние слепците од РФМ,јас ќе се прекрстам.....
Колку сме назад,и сами не сме свесни...![]()