Како до подобар глас?

• Креатор на темата Креатор на темата Banny-Boo<3
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 октомври 2011
Мислења
5
Поени од реакции
1
Епа..Вака Задутре имам натпревар во пеење и потребни ми се совети на кој начин да го подобрам гласов! Пред неколку недели ми беше фатен со што неможев воопшто да пеам моментално ми е многу подобар гласот но сепак на високите и ниските тонови ме гребе или фалширам..
-Ми кажаа дека требло да се пијат јајца но не сум сигурна..
-Пробувам да го загреам гласот со тивко пеење но нема ефект
-Пијам чај..Но без ефект !
ВЕ МОЛАМ ПОМОГНЕТЕ НЕКАКО ! ;)

Арно ти кажале измати живо јајце и испи го ;) Пробај ништо не те кошта јајцето не е штетно а може да ти помогне :)

Арно ти кажале измати живо јајце и испи го ;) Пробај ништо не те кошта јајцето не е штетно а може да ти помогне :)
Ич не е штетно, само што може да закачи салмонела...

Озбилен си ? ја прв пат слушам за воа.
Изгуглај "живи јајца салмонела" и ќе видиш дека не лупам глупости... :)
Не ме сфаќај погрешно, нема секое јајце салмонела. Ама може да го носат вирусот и доколку не го уништиш (со варење/пржење/термичка обработка), може да го закачиш.

Две три коњачина пред настап, и ќе разлеваш :)
Сериозен сум.
Hahahha..Fala Na sovetov !
--- надополнето: Oct 4, 2011 2:39 PM ---
Изгуглај "живи јајца салмонела" и ќе видиш дека не лупам глупости... :)
Не ме сфаќај погрешно, нема секое јајце салмонела. Ама може да го носат вирусот и доколку не го уништиш (со варење/пржење/термичка обработка), може да го закачиш.
Znachi da ne Pijam..Jajca :/ Epa Onda sho da praam ! ?

Јади сушено овошје, и распејувај се почесто (: И мене знае да ми се фати така гласот понекогаш пред пеење, јајца и такви работи не ми вршат работа, само долго распејување и урми ми помагаат :)

Значи немој,и повторувам НЕМОЈ да пиеш живи јајца,освен што можеш да закачиш салмонела нема да ти помогне со гласот воопшто. Едино што можеш да го загрееш грлото со неколку чашки водка,ова сигурно повеќе ќе ти помогне од пиење живи јајца.

ја мислам дека ништо нема да ти донесе подобар глас, ни јајца, ни месо, па ни благо.

тоа шо си имаш, тоа ќе ти остане :)

ја мислам дека ништо нема да ти донесе подобар глас, ни јајца, ни месо, па ни благо.

тоа шо си имаш, тоа ќе ти остане :)
Lele..Kje se Utepam..Kako kje Peam Solo -.-
--- надополнето: Oct 4, 2011 4:38 PM ---
Коњакот може да помогне само не претерувај доколку не сакаш да те викаат Ејми Вајнхаус до крајот на животот.
Okeej..Vredi da Probam :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom