Како до подобар глас?

• Креатор на темата Креатор на темата Banny-Boo<3
  • Време на започнување Време на започнување
ја мислам дека ништо нема да ти донесе подобар глас, ни јајца, ни месо, па ни благо.

тоа шо си имаш, тоа ќе ти остане :)
Lele..Kje se Utepam..Kako kje Peam Solo -.-
--- надополнето: Oct 4, 2011 4:38 PM ---

Okeej..Vredi da Probam :)
Научно е докажано дека мало количество на жесток алкохолен пијалок пред настап (или во твојов случај натпревар) те опушта и тебе и гласните жици подобрувајќи го на тој начин пеењето.

За јајца, чоколади и сл. немам инфо. дали и како делуваат, но знам дека чај не е препорачано да се пие затоа што може да даде спротивен ефект на посакуваниот. ;)

Сум пробал да голтнам живо јајце ама тешко. При самото доближување на чашата до уста ми се ствараше одбивност и за малку не повратив..Инаку треба да се пие многу вода за гласот, се хидратизираат гласните жици и стануваат поеластични.

Сум пробал да голтнам живо јајце ама тешко. При самото доближување на чашата до уста ми се ствараше одбивност и за малку не повратив..Инаку треба да се пие многу вода за гласот, се хидратизираат гласните жици и стануваат поеластични.
Јас пак тоа го имам од пржени јајца.Ми се гади од нив, а од живи и варени немам проблем.
Инаку за гласот незнам што може да ти помогне, јас би вдишал хелиум:D

Што ли јас да кажам што одат по 20 на ден :D

И да, помагаат и за гласот, на туширање сум како бугарска певаљка после изедени 20 јајца :P

Епа..Вака Задутре имам натпревар во пеење и потребни ми се совети на кој начин да го подобрам гласов! Пред неколку недели ми беше фатен со што неможев воопшто да пеам моментално ми е многу подобар гласот но сепак на високите и ниските тонови ме гребе или фалширам..
-Ми кажаа дека требло да се пијат јајца но не сум сигурна..
-Пробувам да го загреам гласот со тивко пеење но нема ефект
-Пијам чај..Но без ефект !
ВЕ МОЛАМ ПОМОГНЕТЕ НЕКАКО ! ;)
Имаш ли ти професор или ментор кој ти помага да го вежбаш твојот глас ???

Lele..Kje se Utepam..Kako kje Peam Solo -.-
--- надополнето: Oct 4, 2011 4:38 PM ---

Okeej..Vredi da Probam :)
Не јади 2-3 часа пред настапот, и ако ти помага, направи некоја инхалација или пиј некој чај.
На пример Мараја Кери за да го зачува гласот имам читано дека прави инхалации со некоја посебна билка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom