Македонски Stand-Up комичари

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Ништо не ме смее повеќе од добар стенд-ап, затоа ми е мило што конечно и кај нас се актуелизира. Лани имаше еден период во Џубокс еднаш неделно и идеше тоа неколку недели, ама прекина. После тоа и дешавката во Хард Рок кога имаше од неколку екс-ју земји дојдено комичари. Би сакал да има барем еднаш у месецот некој стенд-ап настап у градов. Нека се спремаат дечкиве, па да изорганизираат нешто. :)

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Како што имам слушнато први кој почнале да прават Stand-Up се Гоце Тодоровски ,Дади и Ванчо Петрушевски но тешко се наоѓа од нив материјал а од новава генерација Жаре и Никола Тодороски ми се топ

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Искрено, Охриѓанецот е каде каде бољи од Битолчанецот. Му држи муабетот, поврзан е и има поента. Без разлика што е стенд ап, сепак треба да има поента. Битолчанецот нафрла некако безвезе муабет како на кафе седнати и што му текне тоа.

За Сашко неам зборови. Неколку пати идев во Џубокс, бидејќи и јас настапував (јбг нема снимки нигде) и можам да кажам дека Сашко има некоја харизма од која не можеш, а да не се смееш. По неколку пати го слушав истиот настап и дали како ги кажува работите, дали пристапот кон публика, пак е смешно.
Не знам дали сте чуле за Гораст и тој е глумец и исто правеше стенд - ап во Џубокс, дечкото е исто така квалитетен и достојна замена за Сашко.

Инаку, не е лесно пред публика, го имаш моментот на неповратна реакција од истата, која може да ти го ебе целиот настап. Мене ми се деси еднаш и беше колеж. Среќа на крај успеав да извлечам по некоја насмевка, ама ме гледаа као да сум им ја онадил сестрата на сите, а на некого и девојката. Чуден народ. :)

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Жаре е најдобар од познатите МК комичари, зашто не користи дијалект, опфаќа теми од поп-културата и знае да направи шега-две со помош на ефекти и слични срања. Хуморот го има добиено и од Американски talk шоуа, стенд ап...
Ова на Жаре не би го нарекол стенд ап, но според смисла за хумор ги убива сите други. Бар јас се имам смеено до солзи на многу од неговите шеги на ТВ и нет.

Нешто слично прави Џумерко

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.484
Поени од реакции
7.969
Жаре е повеќе влогер (видео блогер) и потсетува на неколку американски канали на YouTube. Мене ми е ТоБ пошто и јас зборам така (современ скопски сленг). За некои ставови сме контра, ама убаво е да се чуе и другата страна, посебно кога тој ќе го каже тоа на негов начин.

Битолчанецот го слушав кога еден другар го објави на неговиот сајт и не ми се допадна, овој охриѓанецот ќе го слушам утре на работа, па ќе пишам мислење за него.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Би сакал да се пробам некад. На сцена. Ако не се усерам и здткам ќе е топ!

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
046
047
--- надополнето: Oct 3, 2011 9:43 PM ---
Хејтерана тешка сте еј :D Скопјаниве се нафрлени врз овие дека се од Битола и Охрид :pos:
Можда дека овде ги емитираТ охриѓанчишчево во првиот дел

С

сашенко

Гостин
Тони Михајловски и Коцев се мајстори за работава секоја чест за нив.Овие првиве клипчиња тој охриѓанец и битолчанец или од кај и да беа се срање.Тоа што го прават е слично на она на Жаре, ама каде каде е Жаре подобар од нив...

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.901
Поени од реакции
722
:pos: Добри ми се и битолчанецот и Сашко Коцев.Особено гледајте го тоа Балкан Стенд Ап комеди ако го најдете со сите односно цела емисија со босанецот,словенецот,хрватот,Сашко,Игор Џамбазов......од овие на јутјуб само со босанецот го има и смешно е баш и тој е многу добар.....хрватот неможам да го најдам :/

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Жаре ми е тапа. Вештачки ми се форите и користи финти за да биде интересен од други влогери.

Статусче, сааш на некоја собиранка да си праиме дисои со стенд ап фори?

Kajgana Shop

На врв Bottom