Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Вардар - Шкендија 2:0

Моментално Металург(со црвен картон) 1:1 со Брегалница во Штип
Работнички 1:1 моментално со Ренова во Тетово.

Добро е да завршат вака,барем Шкендија ќе си остане на 3-то место и само 3 бода позади вториот.

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.394
Поени од реакции
881
Ајде поупатените...:)
Колку жолти картони треба да се добијат па да се паузира 1 утакмица у лигава?
И кога ќе треба да паузира играчот бира која од следните две утакмици ќе ја паузира? Ова го наслушнав ама незнам дали е точно...

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Ајде поупатените...:)
Колку жолти картони треба да се добијат па да се паузира 1 утакмица у лигава?
И кога ќе треба да паузира играчот бира која од следните две утакмици ќе ја паузира? Ова го наслушнав ама незнам дали е точно...
Не сум сигурен но мислам е 3 картони.
Да,може да се бира на кој од следните две натпревари ќе паузира.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Шкендија ја отфрла можноста да го ангажираат Ѓоре Јовановски.

Следен тренер на Шкендија ќе биде или Неџат Шабани или Хисни Маџуни!

B

Beck's

Гостин
Kako bi im bilo na rakovodstvoto na Vardar, dokolku u Tetovo gi smestat pomegu obicnite gledaci, prasuva Makedonski Sport, voedno sto i ja celo vreme gi prasuvav komitite na forumot.
Sramno Derbi, vaka glasi tekstot na denesniot broj.

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Kako bi im bilo na rakovodstvoto na Vardar, dokolku u Tetovo gi smestat pomegu obicnite gledaci, prasuva Makedonski Sport, voedno sto i ja celo vreme gi prasuvav komitite na forumot.
Требаше вашето раководство и фудбалерите да ги сместат на Северна трибина, и онака беше празна, па немаше не никој да му сметаат. Јас седев неколку реда под нив и не ми се веруваше кога видов уште дека неколку се осудиле да дојдат и во ваши дресови, па уште и скокаа на шанси. Нормално дека со тоа предизвикаа реакција кај луѓето, а исто би било и со наше раководство кај вас на трибина. Е разликата е во тоа што нашите не знам дали би искочиле живи од трибина, а во саботата џандарите пола саат ги молеа и убедуваа вашиве да се преместат, наместо одма да реагираат и да ги однесат на друго место!
А за Спорт не ме ни чуди што пишуваат, знаејќи колу пари зима новинарот од вашите газди да ви билда публика и да ве прикрива при константните инциденти кои ги правите! Срамно било дербито, па за вас секое коло треба на сите весници да сте на насловна со вашето однесување, ама тоа е реалноста во оваа демек држава по 2001-ва, се додека западот има интереси од вас ќе ве трпиме!

Член од
17 август 2011
Мислења
10.300
Поени од реакции
18.315
незнам зашто пишуваш тука не сме у управа ние...Нека се разберат со вашата управа.Ја ке кажам грешка е што ги ставиле тука коа има 2 празни трибини.Кој е одговорен за тоа мене не ме интересира пошто не сум засегнат..Незнам зашто цело време ги прашуваш комитите на форумот не раководат со клубот они.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Oва балистиве се жива трагедија.
Од една страна се курчат како знаме симнувале, како тепале туѓи играчи, судии, навивачи, секој втор коментар им е во врска со тепање, а од друга страна кога некој нивни е нападнат плачат со недели.

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.256
Поени од реакции
2.593
^ Е тоа е трагично, тоа и нивната тактика, прво се силат, потоа плачат. Така беше во 2001, така е цел живот, во секоја сфера.

Инаку Македонски спорт е весник кој е платен од Шкендија за да пишува во нивна корист, тоа е јасно се гледа од авион, полека сите го сфатија тоа.

П

Паспарту

Гостин
Тој МК Спорт е истиот оној кој пишуваше вести за вас, да ве потпали со информации дека ќе играте пријателски натпревари со Базел и Валенсија... Види чии се во најголем дел рекламите во МС, а потоа запрашај се уште еднаш дали се реални и вистинити нивните статии. Што мислиш, зошто се пумпа вештачки посетеноста на натпреварите на ФК Металург (и вашата), а се крати на ФК Вардар!? Тоа ти се оние т.н. mind games... Зошто пред да дојде Брацо во Вардар минатата година се пишуваше се најдобро за клубот, дури и кога се случуваа местења, нелегални собранија, кражби, ќе ми одговориш? Тогаш мртвото се правеше живо, а живото мртво.

Не ги обвинувам во ниту еден случај МС, и тие живеат од нешто, а во светот сите спортски весници се такви, односно имаат нечиј грб. Италија да ја земам за пример, таму секој поголем клуб има "грб" од некој весник, но разликата помеѓу нас и Италија е што овде постои само еден таков спортски весник... Нова Македонија не пропушта ситуација за да го оцрни името на Вардар и Комити, и што мислиш, дали тоа е реалната ситуација или пак обид за профитирање со ниски удари? Во овој момент вие сте оние кој најмалку треба да кажувате како се организира натпревар, вие кои имате милион инциденти позади себе, вие и вашите досегашни НЕСПОСОБНИ управи!

МС просперира на овие простори само поради фактот што нема друг спортски весник, со појавувањето на СпортЕФЕ и Екипа (иако електронски), ќе видиш како постепено ќе се губи оној т.н. сјај на МС. Во моментот кога Победа од Прилеп беше казнета за местење во Европа, што мислиш, тие ги напаѓаа само поради фактот што местеле или пак поради тоа да го оцрнат Хари за да може некои други послушници да се зграбат до власт во ФФМ? Треба да те потсетам дека Пане Иванов го направија најголемиот гробар во историјата на нашиот фудбал, а откако истиот го избркаа од ФФМ да го прогласат за експерт и големо име во македонскиот фудбал!? Зарем професионалци ова го прават?

Вие уште влажнете се на пишувањата во Спорт, тоа се истите оние кои плукаа по Мирсад Јонуз, а кога човекот повика голем дел од македонските новинари на ручек во ресторан (тука беа и тие од МС), после тоа следуваше се најдобро за селекторот. Најпрофесионалниот весник во Македонија, пола вести ископирани, па неретко се случува да се најде и по некоја реченица на српски низ страниците...

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Како треба тогаш да гласат насловите за безбројте циркузи што ги имате направено вие и вашите управи во задњите 15 години?! Македонски Спорт и г'зот ќе си продадат за повеќе пари.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom