StarScr3am
Ѓавол
- Член од
- 22 септември 2009
- Мислења
- 798
- Поени од реакции
- 219
Дечки гледам т.е забележав дека дебатирате околу каратето .....за шо е ,како е ,оти е ,за кого е!!! Каратето во МКД не е правилно развиено !! тоа е само предмет на богати луѓе кои исто како и политичарите гледаат да украдат да го уништат каратето како спорт и вештина!! дознав дека каратистите од Мак Петрол имаат огромна и квалитетна фитнес сала со многу вреќи, фокусери незнам ти уште каква не опрема !!! и шо имаат постигнато надвор од оваа мочана држава??? јас колку што знам ништо !! ОСВЕН НА НАТПРЕВАРИ ВО ЛЕСКОВАЦ, ВРАЊЕ И ДРУГИ ПОГРАНИЧНИ СЕЛА ОД СРБИЈА !!! .....јас лично тренирам карате веќе 7 години и можам да речам УСПЕШНО !! ќе поставите прашање зошто. Ќе ви одговорам вака: јас како прво се развив како личност!!! значи каратето не е за тепање туку каратето е начин на живот !! како второ моето тело се разви и е да не се фалам ама блиску до совршено БЕЗ ТЕРЕТАНА , ПРОТЕИНИ, СТЕРОИДИ И ТАКВИ ХЕМИСКИ СВОЈСТВА....значи јас направив тело од карате!! прав каратист вежба и ката и кумите (борби) ...вежбам во една сала со минимални услови ....и во поглед на условите не можам да им се фанам на Мак Петрол на малиот прст !!....но затоа јас сум подобар самурајј од нив !! ....дечки кој ќе вежба коректно и редовно верувајте ми ќе научи шо е карате !! за жал во нашата држава потребните средства одат на погрешни места и на погрешни луѓе!! ми се случи да заминам на натпревар во Италија во 2008 и да се вратам со 2ро место од 50 деца кој од англија,германија,италија,америка.....но за жал никој ни ме спомна