- Член од
- 18 јули 2010
- Мислења
- 74
- Поени од реакции
- 7
Дарк Мен Волците немаа ХК-416 туку М4 со ноќен нишан,М4 беше изложено на денот на АРМ исто така Ренџерите носеа М-21 а Скорпиите,Леопардите и ВП носеа М70 аб2.Значи бСН немаат ХК-416.
--- надополнето: Sep 30, 2011 12:55 AM ---Како што реков чист офтопик, иначе командандантите се Т. М. и Горан Стојков
kakvi dubari i na koj mislis na mandarovski?За Т.М. имаше некои дубари,незнам што точно беше... али пројде тоа
Cest i zadovolsvo mi e sto ima eden eks pripadnik na volcite tuka bi sakal da te prasam 3 prasanja koga ke imate vreme odgovoretemi poopsirno ako sakateЕднаш годишно имавме специјалистички прегледи во Воена болница , не прегледуваа се од крв ,интернист ,слух ,очи, психо итн.Така да се гледаше кој нешто му фали и каков е.
Но во текот на обуката имавме разни тестови каде се гледаше до кај си ,ама кога почнаа вистинските задачи веќе е нешто друго.Ако ми излезе некој сега ,дали да викам стој (да не си ја откријам положбата) или пак одма да пукам (си размислуваш во заседа кај с.Бањиште-Дебар од 01-05ч чекајќи шверц со оружје ) .Затоа има едно правило што си го применувавме “подобро да те убиат на обука,одколку на терен“
Мислам дека ЕБР е базирана на тој начин, како жандармерија и има воена обука.За време на војната требаше да биде формирана единица од припадници од АРМ и МВР и тоа да биде на некој начин жандермерија но до тоа не дојде.
Да Урко беше припадник на “Волците“ а во Вејце загинаа четворица.(Џингар,Другарчики,Коста и Роберт)Cest i zadovolsvo mi e sto ima eden eks pripadnik na volcite tuka bi sakal da te prasam 3 prasanja koga ke imate vreme odgovoretemi poopsirno ako sakate
1.DALI DEJAN MITROVSKI URKO BIL VO PRIPADNIK NA VOLCITE KAKO DOLGOGODISEN PRIPADNIK NA VOLCITE ZNAETE AKO BIL,I KOJ PERIOD BIL DALI BESE VO 2001 VO ISTATA EDINICA,POSTO NEKOI VIKAAT BIL VO TIGRITE PA ZATOA VE PRASUVAM.
2.DALI DADE EDINICATA VOLCI ZRTVI VO TEKOT NA VOJNATA 2001 OSVEN KAJ VEJCE 4 PRIPADNICI?
3.DALI BEVTE VO POSLEDNATA ZAVRSNATA AKCIJA VO ARACINOVO I KOLKU ZRTVI VKUPNO IMASE OD SITE EDINICI VOJSKATA I POLICIJATA,ZNAM DEKA KAJ TIGRITE IMASE 2 ZAGINATI I 25 POVREDENI 13 POTESKO A 12 SO POLESNI POVREDI,ME INTERESIRA KOLKU I DALI IMASE POVREDENI I ZAGINATI OD VOLCITE.
I USTE OVA KE VE PRASAM SO ODLUKA NA VLASATA TOGAS KOJA BESE SIROKA DPMNE -SDSM MIROSLAV STOJANOVSKI TREBASE DA FORMIRA OD VOJSKATA I ARMIJATA MISLAM TOJ DA BIDE GLAVEN I DA RAKOVODI SO TOJ TIM OD 2 STRUKTURI NO TOA NE SE SLUCI.PORADI POLITICKITE PROTIVNICI KOI ZABORAVIJA DEKA SME VO VOJNA A NE NA IZBORI ZATOA I SE SLUCIJA PREDAVSTVATA.
I USTE OVA DA VE PRASAM DALI ILI KOJ MOZE DA NAPRAVI DRZAVEN UDAR,PRIMER TOGAS VO 2001 ZOSTO NE SE NAPRAVI DRZAVEN UDAR I ARMIJATA DA JA PREVZEMESE KONTROLATA. BI MI BILO MILO AKO MI ODGOVORITE POOPSIRNO POZ