[Serie A] Јувентус - Милан 2:0

• Креатор на темата Креатор на темата сашенко
  • Време на започнување Време на започнување

Кој мислите дека ке биде победник во големото дерби?

• Јувентус

Гласови: 60 52,6%
  • Милан

Гласови: 48 42,1%
  • Нерешено

Гласови: 6 5,3%

• Вкупно гласачи
    114
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Кога Јувентус играл со Милан секогаш сум дрхтал,страшни биле секогаш. За мене ова е дербито на Италија највеќе поради тоа што во друштво сме само Јувенташи и Миланези и секогаш имало реметење после тоа.Се надевам на победа и верувам во неа,мада и да изгуби не е страшно,пошто Јувентус за мене ќе има успешна сезона и да се квалификува во ЛШ за наредна година.

Нема Јувентус шампионски тим тоа е факт.

Јувентус ќе победи, а Милан може да се надева само на нерешено и само 1 бод.
FORCA JUVE

Х или 2 затоа што Милан веќе има концепција,додека Конте сеуште го бара победничкиот тим. осеќам дека ќе го згреши изборот и вечерва.

Formazioni ufficiali: Juventus (4-2-3-1): Buffon; Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini; Pirlo; Krasic, Marchisio, Vidal, Pepe; Vucinic. A disp: Storari, Grosso, Elia, Giaccherini, Quagliarella, Del Piero, Matri. All.: Conte
Milan (4-3-1-2); Abbiati; Bonera, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta; Nocerino, Van Bommel, Seedorf; K.P. Boateng; Ibrahimovic, Cassano. A disp: Amelia, Antonini, Taiwo, Ambrosini, Aquilani, Di Sciglio, Inzaghi. All.: Allegri

Добар удар на Вучиниќ, отсекогаш ми се свиѓал играчов. Очекувам победа на Јувентус до крај...

Битно засега доминиравме, второ полувреме мора да постигнеме гол. Се надевам Quagliarella ќе влезе и ќе ги реши! :D

Ко беше кај вас добар ви беше ,сега резерва бил ,ваков таков.Можда и без десна нога е ,немам приметено...
А од Мирко просекот утре ќе примите гол.
Он топик ,и Литванија беше поквалитетна од Македонија на ЕП.

:D
ЗА малце... од возбуда го испомешав со Маркизио :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom