Bratot
Стоик и Машкртник!
- Член од
- 27 јануари 2007
- Мислења
- 17.089
- Поени од реакции
- 4.499
Јас одлучувам за себе, не знам на кој начин и колку пати треба да повторам?Аjде да разчистиме.
Да разбираме дека ти определуваш што има значение во историjaта на светот? Извини, но ми дозволи да се сомневам многу во таа работа. Jaс ти покажувам преди 50 години како размислували твоите сограгани и за нив jaвно било релевантно. Ти сега можеш ако сакаш да го прогласиш за фантазиja, за лага и така натаму...-твое право е, но не зборуваj генерализирано.
Ако за тебе това не е релевантно, това не значи дека за другите е истото.
За тебе - фантазиja, за други историja со факти(пази наполно потврдени факти от други източници).
Ама зашто забораваш да споменеш КОНКРЕТНИТЕ ВИСТИНИ???
Недеj да читаш како гjaволот чита евангелието.
Паисиј, не бил ни историчар, ниту пак научник. Тоа е исто така факт.
Еве, да се обидеме вака, кажи ми, кои од наводите кои ги изнесов овде, не се вистинити?
Или можеби ќе најдеш објаснување како Бугарите стигнале од Балтикот до Волга?
Кажи колку време ќе ти треба да го докажеш ова, најверојатно, сосема нова теорија и да ми објасниш, доколку Паисиј е веродостоен, зошто оваа негова теорија не е официјална за вашето потекло?
--- надополнето: Sep 29, 2011 12:15 PM ---
Дечко, прочитај како гласи темава и пробај да ги оспориш сите историски аргументи кои говорат за создавањето на вашата хибрид историја.A бе Братот ти за кого се мислиш. За тебе целата светска историja е написана тако или вако само и само да е на штета на македонската историja. То е проблемот каj вас, сички около Македониja са вештачки творевина само вие сте оригиналот на 5000 години. Паисије писал човекот преди векови ама нее Братот кажува кое как е. Па до вчера бевте дошли со цевки, па от сутринава се сабудивте антички и тое е историja за вазе. Сичките ви херои са се писали Бугари ама нее они не знали какви са. Те ти го постирав вчера какво казал германскиот историчар како се смеат на македонската античка ваша историja и ти го избриша било офтопик. Па чоекот е историчар токму за Македониja aма не ти и на него немаш вера. Е то е вече национал шовинизам, Хитлер модел.
За Македонија има многу други теми, а потенцирајќи некој историчар, што тој мисли, е исто толку релевантно колку и самиот тој, од аспект на науката. Не е доволно да носиш титула, тоа можеби играло главна улога за време на комунизмот, кога владеело едноумието, па единствените кои што можеа да делат памет беа „учителите“ и сите им веруваа на зборот без приговор.
Денеска тоа не е случај, освен можеби во Бугарија.
И не пробувај повеќе да ме испровоцираш, не делува. Со таквите ко тебе систематски се постапува.