Скопје со нов "светски" аеродром

• Креатор на темата Креатор на темата viktora
  • Време на започнување Време на започнување
Нека профункционира таа линијата автобуска, 25 евра земаат таксистите од аеродром до Скопје, додека 35 евра таксистите од Прилеп до аеродромот.
Не лажи 600 денари земаат од центар до авионската писта Петровец, и обратно. Е сега ти ако идеш со дифтар тој може и повеке да ти земе, оди со Лотус или наше такси ке ти земат од 600-800 денари загарантирано.
--- надополнето: Sep 28, 2011 11:19 PM ---
аеродромот е супер, само штета што ние македонците немаме навика да патуваме со авион.
Навика или пари?
Сега можеби ке се промени сето ова, бидејки има поефтини летови, но збориме до сега како било.

Не лажи 600 денари земаат од центар до авионската писта Петровец, и обратно. Е сега ти ако идеш со дифтар тој може и повеке да ти земе, оди со Лотус или наше такси ке ти земат од 600-800 денари загарантирано.

Навика или пари?
Сега можеби ке се промени сето ова, бидејки има поефтини летови, но збориме до сега како било.

Јас кога слетав од Аеродром, прашав двајца таксисти и ми побараа по 25 евра, сигурно цените му се унифицирани. Беа обележани со такси табли и се декларираа како аеродромски такси возила.
Ако не ти се верува појди и прашај колку е превоз такси возила на паркингот во аеродром, за Лотус и Наше Такси не сум од Скопје и не знаев број.

Навика или пари?

За накај аеродром мене ми барале 700-800 денари, а за назад пошто знаат дека немаш како да се вратиш ги накачуваат цените и до 25, 30 евра, ама само луд би им дал толку пари.

A b
За накај аеродром мене ми барале 700-800 денари, а за назад пошто знаат дека немаш како да се вратиш ги накачуваат цените и до 25, 30 евра, ама само луд би им дал толку пари.
За следниот пат кога ке идете да земете бројче од поголемиве компании Лотус, Наше такси, Глобал, Сити и 100% ви гарантирам дека нема повеќе од 800 да ви земат. 800 е најмногу што може да ви земат. Татко ми работеше во Лотус и често одеше да зема, и да носи патници од пистата кон Скопје и обратно, и затоа знам колку се плаќа. Тоа босанците што дремат таму крадат на големо, не одете со нив дифтари се тие.

Едвај чекам да дојде 18oct да летнам од новиот аеродром :)

Многу е сличен на оној во љубљана, ако некој бил таму ќе знае за што зборувам. Но тоа не е нималку лош момент напротив, словенците имаат супер среден и модерен аеродром кој не е многу голем, а таков е случајот и со нашиов аеродром. браво за потегот за да се среди аердромов заличе на нешто, тежок срам беше стариот, ко у зимбабве да слетуваш/полетуваш а не во држава која се стреми да биде дел од еу и нато заедниците.

Многу е сличен на оној во љубљана, ако некој бил таму ќе знае за што зборувам. Но тоа не е нималку лош момент напротив, словенците имаат супер среден и модерен аеродром кој не е многу голем, а таков е случајот и со нашиов аеродром. браво за потегот за да се среди аердромов заличе на нешто, тежок срам беше стариот, ко у зимбабве да слетуваш/полетуваш а не во држава која се стреми да биде дел од еу и нато заедниците.

Благодарење на Турците, Конечно и ние да добиеме аеродром како што доликува на една европска држава...

Прокисна малку аеродромот.

B47633F2CAB6D1439027A45DE9C35B5C.jpg
http://vest.com.mk/default.asp?ItemID=359C4013CCF837479502EA2FD9937C5C

Krivi se makedonskite gradezni komapnii, Turcite investiraa a ovie gradea,a kako gradea? Gospod znae!!

Што ги направи бе ти турците, светци?
Во секоја тема си ги фалиш, си ги јачаш итн слични глупости. Кај бевме 5 века ропство па уште ни стребале да ни инвестираат.

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi
Што ги направи бе ти турците, светци?
Во секоја тема си ги фалиш, си ги јачаш итн слични глупости. Кај бевме 5 века ропство па уште ни стребале да ни инвестираат.

:facepalm:

Ова е второ прокиснување на покривот во терминалната зграда,еднаш веќе прокисна веднаш после отворањето на аеродромот.Очигледно ТАВ не арчеле многу на материјал.
А тоа оти тие не учествувале во изградбата е тотална невистина.Всушност нашите компании беа само подизведувачи во изградбата,а главната улога ја имаше нивната компанија http://www.tavconstruction.com/tav/Projects/Aviation---Airports/Completed-Projects.aspx.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom