Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не мешај црква и религија,не треба да бидеш атеист за да ги мразиш педофилите од Ватикан и "бизнисмениве" од МПЦ.
1. Не мразам јас никого, па ни тебе. А со твојот став ти покажуваш дека ме мразиш мене. Можеш да ми кажеш зошто?
2. Колку и да не ги сакам МПЦ и ватикан. Тоа нема врска со мојот став и мојот Атеизам. Де факто 99% верници се само навивачи на спомнатите клубови и ништо повеќе. Капа симнувам на прави верници, во кои ти не си.

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
1. Не мразам јас никого, па ни тебе. А со твојот став ти покажуваш дека ме мразиш мене. Можеш да ми кажеш зошто?
2. Колку и да не ги сакам МПЦ и ватикан. Тоа нема врска со мојот став и мојот Атеизам. Де факто 99% верници се само навивачи на спомнатите клубови и ништо повеќе. Капа симнувам на прави верници, во кои ти не си.
Јас не кажав дека мразам некој,спротивно од тоа спомнав и дека имам пријатели кој се атеисти.Ако за тебе е омраза тоа што јас се иритирам кога некој ми набројува причини зошто да не бидам верник туку атеист,е затоа што ни јас тебе не те напињам и не ти набројувам причини за да бидеш верник.Како што вели христијанството:Ако некој ти залепи шамар,сврти го и другиот образ.Не го правам тоа,не давам некој да ми кажува зашто да не верувам,зашто да верувам.По тоа заклучи дека не сум верник?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
На колку раѓања ти се сеќаваш па го тврдиш ова толку сигурно во врска со боговите? Учењето додека си бил тинејџер ти се причини за да станеш атеист? Реалноста која ја добиваш од сетилата и умот ? Не ти е возможно дека може човек да се раѓа повторно после смрт? И зошто не ти е возможно? Не си видел? Не се сеќаваш?
Науката и нејзиното тврдење дека ете можеби не се сеќаваме на раѓањето? Дали науката ќе потврди со сигурност едногласно (без да додаде сега за сега) дека смртта е крај или пак дека нема богови?
Само индивидуалци истрчуваат со такви изјави секогаш ставајќи ја верата и науката една спрема друга...

П.С. Јас сум изгледа и против атеистите но и против верниците... Потребно е спознавање... не би знаел ова да го кажам во кратки црти :)
Види вака. Се што вели Атеизмот го велиш и ти.А тоа е дека верувањето во секој бог (сите 5000 и кусур до сега) е само верување (лично), нема никаков доказ за ниеден од нив и верување во таков бог претставен во сите тие досегашни религии и митологии е неразумно.Тогаш тоа не те прави ништо поразличен од мене. Нарекувај се како сакаш.
И кој вели дека ако не веруваш во господ треба да веруваш во наука или обратно? Дали си ме чул да сум рекол такво нешто? Тоа што анкетава е погрешна друга работа, не е моја вина. И не гласав за ниедната опција. Пошто ни на науката не верувам.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.268
Поени од реакции
84.374
Сакаш да кажеш дека лсд и опиум ќе ми помигнат во сознавањето на 'реалноста'?
Не, него ќе ти помогнат да ги согледаш реално, а не надмено, капацитетот и можностите на умот, од аспект на осознавање на реалноста (и во наводници, ако сакаш).

G

galaxy

Гостин
Не... дрогите никому не помогнале... Тие се страшен и прељубнички бог на човековата душа :) Но доволен доказ за да ти покажат како умот е бедна алатка, а разумот и неговата база глупост.
Ти треба нешто повеќе од разумот? Како ти се промени животот откако ги следиш сатанските начела?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не. Само ти треба да ги сфатиш неговите вистински можности, неговиот реален дострел. Онака објективно.
Добро, и од кога ќе ги сфатиш неопходен е скок во ирационалното?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Јас не кажав дека мразам некој,спротивно од тоа спомнав и дека имам пријатели кој се атеисти.Ако за тебе е омраза тоа што јас се иритирам кога некој ми набројува причини зошто да не бидам верник туку атеист,е затоа што ни јас тебе не те напињам и не ти набројувам причини за да бидеш верник.Како што вели христијанството:Ако некој ти залепи шамар,сврти го и другиот образ.Не го правам тоа,не давам некој да ми кажува зашто да не верувам,зашто да верувам.По тоа заклучи дека не сум верник?
Не се замарај со атеизмот. Никој тебе не ти рече да не веруваш. Дури и ти реков верувај во што сакаш, па и во крилест слон со розови очи. Твоја работа. Ти ко џокер у покер упадна во целиов муабет.
Дека не си верник е јасно. Ти си само декларативен верник, т.е. навивач на МПЦ (или македонско православно христијансвотво, ако веќе црквите не си ги сакаш)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.268
Поени од реакции
84.374
Добро, и од кога ќе ги сфатиш неопходен е скок во ирационалното?
Во ред. Тука веќе премногу го воопштуваме муабетот и не би продолжувал понатаму.
Јас само го подржав ставот на Хептаграм за сомневање во сопствените претстави за реалноста. Поточно за потребата од сомневање и докажувањето на таа потреба, преку примерот со LSD.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Во ред. Тука веќе премногу го воопштуваме муабетот и не би продолжувал понатаму.
Јас само го подржав ставот на Хептаграм за сомневање во сопствените претстави за реалноста. Поточно за потребата од сомневање и докажувањето на таа потреба, преку примерот со LSD.
OK

ПС Морам вака, постар си...:)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.254
Поени од реакции
12.265
Ти треба нешто повеќе од разумот? Како ти се промени животот откако ги следиш сатанските начела?
Така така покажи си лицето убаво... Сатанистички начела? Да не ме помеша со Ипсисимус?
Или и ти си некоја чудна творба од куп христијански вери па се е за тебе сатанистичко ако е различно до твоето поимање на работите? :)

Кроце малку, посебно ако не ги познаваш моите „начела“!

Види вака. Се што вели Атеизмот го велиш и ти.А тоа е дека верувањето во секој бог (сите 5000 и кусур до сега) е само верување (лично), нема никаков доказ за ниеден од нив и верување во таков бог претставен во сите тие досегашни религии и митологии е неразумно.Тогаш тоа не те прави ништо поразличен од мене. Нарекувај се како сакаш.
И кој вели дека ако не веруваш во господ треба да веруваш во наука или обратно? Дали си ме чул да сум рекол такво нешто? Тоа што анкетава е погрешна друга работа, не е моја вина. И не гласав за ниедната опција. Пошто ни на науката не верувам.
Не мешај митологии со религии, ниту пак со вери... ќе направиме каша попара.
Никој не вели дека треба да веруваш, јас го презирам зборот верува... затоа и напишав спознава.
А ако не сакаш да спознаваш, полош си од сите верници и атеисти заедно...
Ако не сакаш ниту вера ниту наука... што бараш ти на земјата меѓу луѓето? Да поживееш и умреш? Па тоа е бесцелно трошење енергија...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.268
Поени од реакции
84.374
OK

ПС Морам вака, постар си...:)
Глупости. Годините не играат никаква улога за ступидноста или генијалноста на нечии ставови. Ниту пак некој што е постар, само заради тоа, ќе добие некаков поинаков третман од мене. Ова е форум и тука го гледаш само моето мислење и ништо друго.

На крају краева, од кај знаеш дека сум по стар од тебе?
(ок, можда знаеш, тоа е само обична информација, nvm)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
СатанИСТИ,атеИСТИ и остали секташи.Да секташи пошто напињате со таа ваша пропаганда поише и од Јеховини сведоци.И дај многу замарате олабавете малку,верувам во бога и си имам свој причини за тоa немораш да ми набројуваш и да переш мозок.
Друже, имаме и ние причини да не веруваме... зошто ти нас ни переш мозок дека постои невидлив сеприсутен чичко кој не создал сите? Ај олабави малце...

Само да видиш како звучи.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не мешај митологии со религии, ниту пак со вери... ќе направиме каша попара.
Никој не вели дека треба да веруваш, јас го презирам зборот верува... затоа и напишав спознава.
А ако не сакаш да спознаваш, полош си од сите верници и атеисти заедно...
Ако не сакаш ниту вера ниту наука... што бараш ти на земјата меѓу луѓето? Да поживееш и умреш? Па тоа е бесцелно трошење енергија...
Полека колега атеист (колку и страшен да ти изгледа зборот, во основа и ти си). Никаде не реков дека не сакам дуку дека не верувам. Кај мене исто не постои зборот верувам (без презир)
Боговите се богови од која и да е религија или митологија. Дали ти веруваш во некој таков?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.268
Поени од реакции
84.374
:confused:

Овај, јас само се заебавав по малку...

:confused:
Ја не.
--- надополнето: Sep 27, 2011 9:06 PM ---
Полека колега атеист (колку и страшен да ти изгледа зборот, во основа и ти си).
Секако дека не сум повикан да зборам у негово име, али баш ми е гајле.
Он не е атеист.
Ако стварно се држи до тоа што го пишува на форумов - сигурно е само едно, а тоа е дека он не е атеист.

Kajgana Shop

На врв Bottom