Геј бар близу вашето место на живеење

Како би реагирале доколу се отвори геј бар во близина на вашиот дом?

• Би ми пречело

Гласови: 249 56,5%
  • Сеедно

Гласови: 113 25,6%
  • Немам ништо против

Гласови: 79 17,9%

• Вкупно гласачи
    441
Статус
Затворена за нови мислења.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
За малку ќе помислев дека сакаш приказна да ми раскажеш, ама ништо. Ме разочара. :(

Напишав и друго нешто (цитати од темава), ама го избришав.
Не личи да дискутираме за тоа кој како сфатил еден пост.
http://i429.photobucket.com/albums/qq16/RoTTeNDreamS_photos/DSC01443.jpg
.
А за што би дискутирале? Сигурно за твојов дом на сликава нема да коментираме, не се фали знаеме знаеме :icon_lol:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Гледаш ли негде сексуална определба? Не му е на некој муслиман забрането да биде муслиман, или жена- жена, меѓутоа кога нив од работа ќе ги избркаат поради таа основа, имаат поради што да тужат и да се жалат, и тоа негде да биде забележано. Треба дополнително да се објаснувам што сакав со постот да кажам или ме сфати?
Во закон не е споменета НИКАКВА сексуална орјентација, и тука сме исти и рамноправни. Нит стрејт е заштитен оти е стрејт, нит геј оти е геј а нит оној кој сексот воопшто не го интересира.

А како би те избркале од работа дека си геј? Ако те фатат в канцеларија кај шо му го пушиш на колегата??

Сексуална орјентација е приватна работа на секој граѓанин на РМ и негов личен избор и таа орјентација се практикува во интимата на свокјот дом, далеку од очите на јавноста. Гејојте запнаа со сите сили сексуална орјентација да стане јавна, да се зборува за неа да се дискутира да ги снимаат да ги интервјуираат..... Зошто да нема закон тогаш за заштита на навивачи на Пелистер кои живеат во Скопје?? или да не може никој да ме избрка оти навивам за некој тим? Газдата е за Милан јас за Интер - губи Милан и јас добивам отказ?? Ај да го тужам!

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Во закон не е споменета НИКАКВА сексуална орјентација, и тука сме исти и рамноправни. Нит стрејт е заштитен оти е стрејт, нит геј оти е геј а нит оној кој сексот воопшто не го интересира.

А како би те избркале од работа дека си геј? Ако те фатат в канцеларија кај шо му го пушиш на колегата??

Сексуална орјентација е приватна работа на секој граѓанин на РМ и негов личен избор и таа орјентација се практикува во интимата на свокјот дом, далеку од очите на јавноста. Гејојте запнаа со сите сили сексуална орјентација да стане јавна, да се зборува за неа да се дискутира да ги снимаат да ги интервјуираат..... Зошто да нема закон тогаш за заштита на навивачи на Пелистер кои живеат во Скопје?? или да не може никој да ме избрка оти навивам за некој тим? Газдата е за Милан јас за Интер - губи Милан и јас добивам отказ?? Ај да го тужам!
Де бре Лет, јас не те знам толку нервозен, смири живци :icon_lol:
Сакал ти или не, во законот Треба да е вклучена и сексуалната ориентација, и токму така- како сексуална ориентација, а не геј или би или стрејт. Само како основа за дискриминација. Кај е лошото во тоа?
Приватна работа е и религијата па е спомната, или па не е?
Немаш аргументи и се изгуби, а повеќе очекував од тебе :(

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Зошто море не ме дебатирате се чувствувам осамено :pos::pos::pos::pos::pos:, уствари не поради мојата превисока интелегенција спротивниот табор нема аргументи кои што ќе се спротистават на мојот супериорен приказ на фактите :pos::pos::pos::pos::pos:.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.829
Поени од реакции
20.254
Ау ќе ми пречи, да ти поминуваат мажјаци цело време и да не те зарецнува од нив нит еден е тука веќе и пречи и боли и се по ред...

Шала на страна, не ми пречи зошто да ми пречи кој што сака нека си праи, боље геј бар него некоја дискотека или турбофолк кафана, ваљда помирно ќе биде од двеве наведени.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Сакал ти или не, во законот Треба да е вклучена и сексуалната ориентација, и токму така- како сексуална ориентација, а не геј или би или стрејт. Само како основа за дискриминација. Кај е лошото во тоа?
Религијата приватна работа...well...:icon_lol:

Зошто сексуалната ориентација да се споменува кога имаме иљадници ситуации врз основа на кои некој може да биде диксриминиран. Не е ваљда хомосексуалците да се дефинираат себеси само преку сексот?
Што правиме со тешката социјална дискриминација врз грбот на сиромасите. Сиромав некој не го перцепираат женските 2%, не може да се вози со кола, не може да јаде квалитетна храна, да носи добра облека, да не се тресе и добива киселини во желудник поради сето тоа, само затоа што добил такви карти во партијата на животот. Можеби еден ден ќе го смени тоа и нема да е сиромав, но до тогаш со години и години тој ќе биде цел на дискриминација, кафичи во кои рандом ѓејој,хетеро,зоофили ќе си пијат пијачка и ќе си муабетат, а тој стои надвор бидејќи облеката ќе предизвика непожелно внимание ако влезе, а потрошените 50 денари се два леба, од оние поефтините...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Нема шанси тоа наше маало сето мафијаши нема педери :pos::pos::pos::pos::pos:. Да си легнам а :icon_lol:, тибам шеќерот :pos::pos::pos::pos:.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Религијата приватна работа...well...:icon_lol:

Зошто сексуалната ориентација да се споменува кога имаме иљадници ситуации врз основа на кои некој може да биде диксриминиран. Не е ваљда хомосексуалците да се дефинираат себеси само преку сексот?
Што правиме со тешката социјална дискриминација врз грбот на сиромасите. Сиромав некој не го перцепираат женските 2%, не може да се вози со кола, не може да јаде квалитетна храна, да носи добра облека, да не се тресе и добива киселини во желудник поради сето тоа, само затоа што добил такви карти во партијата на животот. Можеби еден ден ќе го смени тоа и нема да е сиромав, но до тогаш со години и години тој ќе биде цел на дискриминација, кафичи во кои рандом ѓејој,хетеро,зоофили ќе си пијат пијачка и ќе си муабетат, а тој стои надвор бидејќи облеката ќе предизвика непожелно внимание ако влезе, а потрошените 50 денари се два леба, од оние поефтините...
Во секој случај би требало да е, интимна. :)

Зошто па било што да се споменува? Ај цел закон да го укинеме штом можеш така да споредуваш :) Ама гледаш, сиромавиот да поработи малку на себе можеби и не би бил толку сиромав, али од друга страна хомосексуалците...... :)

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Во секој случај би требало да е, интимна. :)

Зошто па било што да се споменува? Ај цел закон да го укинеме штом можеш така да споредуваш :) Ама гледаш, сиромавиот да поработи малку на себе можеби и не би бил толку сиромав, али од друга страна хомосексуалците...... :)
Нема простор за интима во религијата.
Човек треба богоугодно и праведно да се однесува и дома и во кревет и на работа и во друштво и на утакмица и во сон...:icon_lol:

Тој можеби ќе го смени тоа, но се додека тој процес трае, а ќе трае со години и години - ќе биде тешко дискриминиран.
Барањата на ѓејојте се исто кога некој сиромав би барал субвенции за да пие кафе еднаш неделно во кафиќ.
Освен тоа не знаеме сеуште како и каде се дискриминирани. Ѓејштината не е криминално дело одамна.

Не треба се да се укине, но оние работи кои се општи за секого во некаков замислен консензус во општеството се тие, ги имаш наведено во претходен пост.

Секое законодавство дискриминира секаде, по основа на државна припадност на пример, ете замисли да сакаш да си донесеш невеста од Камбоџа :icon_lol: иако си хетеро ќе се соочиш со милион бирократски дискриминации и арач, а само сакаш да си донесеш жена дома...:pipi:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Религијата е приватна работа но муслиман може да не оди на работа кога е верски празник кој државата му дозволува да го слави дома исто така и христијани си имат празници кои важат за нивната вероисповед и со самото тоа (дали ќе дојде или не на работа) станува и јавна работа и затоа е регулирана со закон
Гејојте немаат своја посебна нова година ниту некој свој светец.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Религијата е приватна работа но муслиман може да не оди на работа кога е верски празник кој државата му дозволува да го слави дома исто така и христијани си имат празници кои важат за нивната вероисповед и со самото тоа (дали ќе дојде или не на работа) станува и јавна работа и затоа е регулирана со закон
Гејојте немаат своја посебна нова година ниту некој свој светец.
А жените што имаат посебно? Осми март? Затоа се спомнати во законот? Или црнците, што имаат да слават па да се они спомнати? Пошто наводно тоа е единствената причина зашто ги има, за дома да седат на празници.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
А жените што имаат посебно? Осми март? Затоа се спомнати во законот? Или црнците, што имаат да слават па да се они спомнати? Пошто наводно тоа е единствената причина зашто ги има, за дома да седат на празници.
црнец, жена, кинез... се јасно препознтливи во јавноста. Геј не е. Геј си е сосема обична појава дома, на улица , на работа. Геј е геј ко ќе му седни дома во спалната на партнерот на пенисот, ил ко ќе му го залапа. Сами, далеку од радознали очи. Исто како и секој нормален стрејт чоек кој ќе оди дома па некој жената си ја клецка одпозади,некој сака да ја лижи некој одозгора.. одоздола... на никој надвор од спална соба не треба тоа да го интересира. Инаку ќе бараме закон за мажи кои ги опињаат жените одозгора, закон за мажи кои жените ги клецкаат одназат....

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
црнец, жена, кинез... се јасно препознтливи во јавноста. Геј не е. Геј си е сосема обична појава дома, на улица , на работа. Геј е геј ко ќе му седни дома во спалната на партнерот на пенисот, ил ко ќе му го залапа. Сами, далеку од радознали очи. Исто како и секој нормален стрејт чоек кој ќе оди дома па некој жената си ја клецка одпозади,некој сака да ја лижи некој одозгора.. одоздола... на никој надвор од спална соба не треба тоа да го интересира. Инаку ќе бараме закон за мажи кои ги опињаат жените одозгора, закон за мажи кои жените ги клецкаат одназат....
Види, секој со својот памет, ти дефинирај си ја сопствената ориентација врз основа на тоа кој клецкаш, максимумот од себе веројатно си го исцрпил. :) За подлабоки релации меѓу половите, остај на друг. :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Види, секој со својот памет, ти дефинирај си ја сопствената ориентација врз основа на тоа кој клецкаш, максимумот од себе веројатно си го исцрпил. :) За подлабоки релации меѓу половите, остај на друг. :)
Дали можеш да дефинираш, јасно и гласно, во што и каде се хомосексуалците дискриминирани, и што ти би сменила во законодавството за да се премости таа дискриминација?

Значи, заборави на менталитетот на луѓето, и на слични тешкодефинирливи поими, чисто правно каде ја гледаш дискриминацијата?

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Сигурен си дека жените се гадат од педери?
Сосема обратно е, мажите со гадење и презир гледаат на педерите, жените се тие кои ги поддржуваат и бранат, читни ги темите за хомосексуалност по форумов и ќе се увериш во тоа.
Збориме за сексуална привлечност,а не за општествена прифатеност;)Јас никаде не сум прочитал,не сум сретнал и не сум чул жени да се палат,фантазираат и да мастурбираат на двајца бисексуалци и педери.Напротив,баш им се гадни барем со мнозинството што сум правел муабет.
Ти се палиш на педери и бисексуалци?Мастурбираш,фантазираш кога ги гледаш како се сексаат пред тебе?Сакаш да имаш дечко бисексуалец којшто се “шупчи“ откако ќе си отиде од кај тебе?Секој може да каже се и сешто на форум,но реалноста е друга;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom