Геј бар близу вашето место на живеење

Како би реагирале доколу се отвори геј бар во близина на вашиот дом?

• Би ми пречело

Гласови: 249 56,5%
  • Сеедно

Гласови: 113 25,6%
  • Немам ништо против

Гласови: 79 17,9%

• Вкупно гласачи
    441
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Во ред, јас, ти, немаме проблем со геј луѓето, но огромен број имаат. Дали очекувам irl да бидат исто радикални? Да, еве ти соседски, типично балкански пример: http://articles.cnn.com/2010-10-10/world/serbia.gay.violence_1_gay-pride-march-police-officers-bombs?_s=PM:WORLD и не, не сме далеку од нив, само што кај нас не се ни осмелуваат да излезат.
За посвојување на деца, во моментов не разговараме..
--- надополнето: Sep 27, 2011 11:54 AM ---
Никој не се раѓа со пари во рака, исто така никој не се родил и да извика гласно: "Јас сум гееееј".

И јас не бев толкава мрза порано, ама сега копирам.
Ок, нека биде еве и во пубертет кога се дефинира сексуалната ориентација, меѓутоа мојата поента беше дека Свесно никој не се определува, едноставно тоа си што си.

T

Tetro

Гостин
Ок, нека биде еве и во пубертет кога се дефинира сексуалната ориентација, меѓутоа мојата поента беше дека Свесно никој не се определува, едноставно тоа си што си.
Пак нема да се сложиме по ова. Сакаш да кажеш дека не се свесни кога ќе се заљубат во некој кој е од исти пол?
Значи, се губат и истовремено нагонот за однос кон лице од исти пол им е моментален осврт.... болест? :confused:

Не си во право.
Свесни се, и знаат што ги чека. Свесни се и размислуваат и за последиците. Свесни се за се`.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Хех.. запнав по твојата логика. Што ако јас сум тоа што сум? Педеро-тепач, хомофоб што мава со бомби и камења по геј паради. Ништо свесно за кое сум се определил. Едноставно, како што велиш. :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Хех.. запнав по твојата логика. Што ако јас сум тоа што сум? Педеро-тепач, хомофоб што мава со бомби и камења по геј паради. Ништо свесно за кое сум се определил. Едноставно, како што велиш. :)
Па јас мислев дека си свесно и разумно суштество, кое одговара за своите Постапки, ама што викаш може и не си :icon_lol:

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Пак нема да се сложиме по ова. Сакаш да кажеш дека не се свесни кога ќе се заљубат во некој кој е од исти пол?
Значи, се губат и истовремено нагонот за однос кон лице од исти пол им е моментален осврт.... болест? :confused:

Не си во право.
Свесни се, и знаат што ги чека. Свесни се и размислуваат и за последиците. Свесни се за се`.
И тебе свесно ти се крева на некоја која минува по улица, иако ги знаеш последиците. Зошто не се исконтролираш и свесно да ти се крене на некој набилдан?

Не се зборува за "свесно" дека истите се со блага ретардација.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176

Не си во право.
Свесни се и што прават и во кој се заљубуваат, меѓутоа свесно не се определиле во ист пол да биде тоа. Ти Свесно се заљубуваш во спротивниот пол? Или едноставно хормоните ти работат без ти да можеш да им влијаеш?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Свесни се и што прават и во кој се заљубуваат, меѓутоа свесно не се определиле во ист пол да биде тоа. Ти Свесно се заљубуваш во спротивниот пол? Или едноставно хормоните ти работат без ти да можеш да им влијаеш?
Он свесно си се определува во која ќе се заљуби металхамерот ли не го знаеш со вграден компјутер е во себе :icon_lol:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Ако веќе ги рационализираме нагоните, сакам мојот аргумент за каменувањето да се сфати озбилно. :D

T

Tetro

Гостин
Он свесно си се определува во која ќе се заљуби металхамерот ли не го знаеш со вграден компјутер е во себе :icon_lol:
Свесно, заљуби... Што ќе испадне? Анализа на лик кој не го знаеш доволно. Повели, кажи си.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Свесно, заљуби... Што ќе испадне? Анализа на лик кој не го знаеш доволно. Повели, кажи си.
Нема потреба да те знам подобро, доволно ми еднаш да те видам.
Туку свесно знаат хомосексуалците дека се заљубуваат во ист пол тој беше муабетот. Аналогно на тоа и ти свесно си бираш еци пеци пец во кој се заљубуваш. Уште техниката да ни ја кажеш.

T

Tetro

Гостин
За малку ќе помислев дека сакаш приказна да ми раскажеш, ама ништо. Ме разочара. :(

Напишав и друго нешто (цитати од темава), ама го избришав.
Не личи да дискутираме за тоа кој како сфатил еден пост.
http://i429.photobucket.com/albums/qq16/RoTTeNDreamS_photos/DSC01443.jpg
.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Да бе свесно не се определува човек судбинско е тоа запишано на камен :icon_lol:, тоа така учат тука во денешново опшество за да си се помири човек со мизерната судбина, и да го отргнат од сознанието човек дека сам си ја крое својата судбина.

Е сега ако минатиот живот човек бил жена и сака да го прима, и сега овај живот е маж и сака да го прима затоа што е заглавен во својот некогашен женски живот тоа не значи дека е исправно, минатото е минато :icon_lol:.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Да бе свесно не се определува човек судбинско е тоа запишано на камен :icon_lol:, тоа така учат тука во денешново опшество за да си се помири човек со мизерната судбина, и да го отргнат од сознанието човек дека сам си ја крое својата судбина.

Е сега ако минатиот живот човек бил жена и сака да го прима, и сега овај живот е маж и сака да го прима затоа што е заглавен во својот некогашен женски живот тоа не значи дека е исправно, минатото е минато :icon_lol:.
Буци, извини ама со тебе одбивам да полемизирам. :))

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Видовитост ли е што ли е, сум се изнагледал од измамници и од шарлатани, доволно е јас еднаш да те видам па да знам дали го имаш тоа :icon_lol:, а и не мора да те видам осеќам слабо со видовитоста без гледање :icon_lol:.
--- надополнето: Sep 27, 2011 12:37 PM ---
Буци, извини ама со тебе одбивам да полемизирам. :))
Теоријата дека некој е педер или лезбејка поради смена на половите во сегашен живот мене ми е многу логична :icon_lol:, па кој како сака нека си мисли и онака сум во фаза каде што не придавам големо значење што и како некој би мислел за мене и моите тврдења, дали му се нормални или логични тоа не ме засега :icon_lol:.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom