Проблем со препоните, помош?

Член од
27 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
42
Здраво вака сеа имам проблемсо препоните знаете за што зборувам ова што се јавува кај спортисти најчесто и сеа ме интересира дали некој знае начин за лекување освен се разбира со операција пробаф и одмор и се ама непомага

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Здраво вака сеа имам проблемсо препоните знаете за што зборувам ова што се јавува кај спортисти најчесто и сеа ме интересира дали некој знае начин за лекување освен се разбира со операција пробаф и одмор и се ама непомага
Си пробал со стречинг(истегнување)? истегнувај и за 2-3 дена би требало да ти помине ако се работи за некое воспаление...

Член од
27 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
42
kakvo istegnuvanje ne ne e ova vospalenie stanuva zbor za nekakvo si izleguvanje na nekoj nervod obvivkata li ili nzn od shtotocno vazno taka neshto beshevo princip

К

Кнез Мишкин

Гостин
Се јавува затоа што нешто правиш погрешно при тренирање, евентуално отиди на уролог да види да немаш препонска кила. :)

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Опиши го по детално проблемот, како те боли, точно каде, како го повреди зошто може да се 5000 работи, колку време си одмарал по што си констатирал дека не помага одмор, дали си одмарал стварно или од време на време си пробувал да вежбаш...?

Член од
27 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
42
па мислев дека баш и нема некоја друга болест со препоните значи се јавува како што напоменаф кај спортисти најчесто фудбалери и хокеари се работи кога нервот што е точно кај препонскиот дел излегува од својата обвивка(најверојатно предизвикано од преголем напор и самотопритискањена организмот ) и откако ке излезе со самото подолготрајно движење трчање органите притискаат на него и најчесто кога ке одмориш а може и самото движење да се јави болката а стручниот назив ке се обидам да го побарам
--- надополнето: Sep 26, 2011 8:26 PM ---
Се јавува затоа што нешто правиш погрешно при тренирање, евентуално отиди на уролог да види да немаш препонска кила. :)
брат е тоа ако се вика тоцно така не сум сигурен ама сеа видоф дека е препонска кила или херниа на препони бефан уролог тој препиша таблети ама само да ги смалуваат болките седативи тоа практично и нее лек потоа ми рече да мирувам и мируваф едно 2 месеци и не помага и вика само операција сеа еи затоа прашувам дали може некој да не слушнал за некој друг лек оти операцијата не ми бега

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
препонска кила е дефинитивно, мајкл овен е опериран и многу други фудбалери, за жал мора хируршки да се отстрани, ако ти сакаш нели и ако навистина ти прави проблем, ние на вежби коа бевме на абдоминална хирургија дојде еден 50 годишен човек , ама килата му беше уау да не претерам колку тупаница, и рече не го болело ама не можел повеќе зошто стварно му сметало и при физички активности...

Член од
2 септември 2011
Мислења
26
Поени од реакции
6
Д
Здраво вака сеа имам проблемсо препоните знаете за што зборувам ова што се јавува кај спортисти најчесто и сеа ме интересира дали некој знае начин за лекување освен се разбира со операција пробаф и одмор и се ама непомага[/quote.Друже
znaci definitivno nema nekoj drug nacina na lekuvanje osven operacija
Друже и јас го имам истиот проблем веке 3 години,болки во десниот дел на препоните нон стоп, освен на спиенје.Само што не ми се оди под нож али знам дека кад тад мора да се оди.Случајно да не си ишол на операција па да ми кажеш као помина имаше ли јаки болки по операцијата ако евентуално си бил.Иначе да ти казам многу делува на психата овие 3 години ми се пекол.Фала однапред.

Член од
27 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
42
ne be kaj ke odam ne odam na operacija podobro rekreativno fudbal ce igram izglea ne mi e pishano da se zanimavam so taa rabota

Kajgana Shop

На врв Bottom