Фан Клуб: Фиорентина

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
da da ЈуријАркадиевич prijatele pozdrav.. ako si za firenza opni potpis

za so napoli ako izigrame kako so parma u 2pol. ideme na pobeda.. sto da ne..

Vargas i Cerci krila....Jovetic spis.. se vrti odma 1v1 i si dribla..so Parma si gi vozese..
Не смеам да навивам за Фиренца ако не ставам на потпис или аватар? :(

johnyb

tutti pazzi per viola
Член од
11 декември 2009
Мислења
695
Поени од реакции
52
pozelno e da si so neso violetovo , no ne po sekoja cena :)...vo sekoj slucaj si dobredojden druze...

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Ne be nego samo onaka ako sakate ne e nisto so sila :D
Сe шалам : ))) Чувам дома уште постери од Батистута (човекот ради кој навивам за Фиорентина и Аргентина) на времето :))) Не ја гледав утакмицата али гледам на хајлајтс Јоветич се испукал убаво, изгледа ко да не бил повреден воопшто форма не му паѓа на момакот : ))

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.821
Поени од реакции
7.140
Натали да го дадеше тоа со глава, аууууу!Направија притисок на крај, Черчи ги уништи, а и Јоветич!Да го крунисаат притисокот ќе биде јако ептен, само позитивно!

Паднаа, ептен паднаа во второ..Ако извадиме нерешено ќе биде добро!

johnyb

tutti pazzi per viola
Член од
11 декември 2009
Мислења
695
Поени од реакции
52
dobar rezultat protiv edna od ekipite sto ke se borat za skudeto....dobro takticki izigranoo..samo vaka nataka bez strav na gosti..pozz

Член од
19 јуни 2011
Мислења
95
Поени од реакции
28
mislam deka trebase da go ufrli Silva mesto Jovetic i ce bevme poopasni od kontra ali jbg i ova e super...Forza Viola

Член од
29 мај 2009
Мислења
748
Поени од реакции
47
znaci ova Cerci koe drvo e :) , se dobro ke naprai ke gi izdribla, ke gi pretrca i koa treba da podade ili sutne ne znae sto so topkata, gi imavme sansite steta sto ne iskoristivme, ali dobar rezultat u sekoj slucaj. I mislam deka prai greska miha sto go igra jovetic spic, go ogranicuva epten, mora da ceka topka, jove da se vrati ponazad i da go igra Tenkot, neka mu dade sansa. Narednata so lazio, doma igrame i standard ideme na pobeda

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Epa dobro izigra denes nema zamerki.Po mene trebase da pobedime i toa uste u prvo poluvreme.Cavani denes ko sto bese markiran nikogas mislam deka ne bil taka.Ednostavno ne go vidov.Natali go unisti,sve fati sto mozese da se stigne.Pozitivno mnogu vo odbrana,duri iznenaduvacki.Dobro napravivme sto Cerci ne go prodadovme na City.Sve na sve dosta pozitivno

lamja25

Grande FIORENTINA !!!
Член од
5 декември 2007
Мислења
2.339
Поени од реакции
66
0-0 so napoli na gosti , i ne e taka los rezultat.. dominiravme vo 1pol. 5 suta nie napoli 0.. vo vtoro od 60 do 80 napoli imase presing i nekolku sansi, nie na kraj preku cerci mozevme da dademe gol..

Sea so Lazio vikendov ideme na 3 boda

johnyb

tutti pazzi per viola
Член од
11 декември 2009
Мислења
695
Поени од реакции
52
mora tri boda so lazio oti epten ke se iznerviram...ni dolzat gnasite od lani koga dva pati ne tepaa...pozz

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Hehehe denes procitav interesni raboti.Prvo Montolivo gi odbil i oficijalno Roma za 10 milioni + bonus.Vtoro Gazzetta pisuva deka cenata na Cerci porasnala na nekade 15-20 milioni evra,a imase i izjavi od Moggi i Bruno Conti deka Roma napravila greska sto go prodala za 4 milioni lani.Posle Conjini potvrdi deka pregovarale nasive za Arouca,Witsel,Mulumbu i deka radi odredeni pricini ne bile doneseni letoska.

Член од
7 септември 2008
Мислења
828
Поени од реакции
35
ај и јас да пишам па може овој черчи пак ќе се врати назад да биде идиот, за сите ние да бидеме у право :D
усвари тој и понатаму си е идиот, се љути кога ќе го извадат, се прави меси или не знам што. баш е тема за анализирање и моабет овој черчи, јас сеуште не сум убеден дека може да биде квалитетен играч, има уште многу да напрадува како технички така и психички. го толерираат сеуште во фиренца, али ако им промрчи уште малку и ќе го шитнат како освалдо на пример, па нек иде и тој како балотели нека собира балони во сити.
јас сеуште не сум го видел во најдобро светло против конкурентен тим, головите што ги постигна до сега се против послаби екипи со слаба одбрана во минатата сезона и оваа. сега со наполи неколку пати си даде предолг фор, треба да поработи на тоа, на изглед создава опасни ситуации ама ништо посебно, мислам дека е далеку од нивото на јоветич. ми се допадна како изигра јове, украде неколку топки, многу ангажирано. штета што монтоливо не даде гол, а што има да дава кога не сака да игра. јас го разбирам човекот, али штом веќе го сврте грбот пушти го нека крши глава, нека си ја бара среќата на друго место и така не е екстра талентиран, кога од 5м не знае да пласира една топка во толкав гол.

оваа сезона ми се допаѓа што конечно имаме некоја "длабочина" во средниот ред, со доаѓање на мунари, лазари, бехрани се адаптира - голем работник (најголема заслуга што беше X со наполи), криво ми е за дагостино, а особено за љајич што малку ќе игра.
исто мислам дека михајлович би требало да проба со ЛДС десно и касани на лево (наместо пасквал), овој зунига го реши. изгледа како да ја имаше правата стратегија со средните играчи да се повлекуваат повеќе назад отколку што е нормално па затоа и не потиснаа, но имаше среќа што не свирнаа пенал што очигледно го имаше од пасквал.

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Prednosta na Cerci e toa sto e krilo a dava tolku golovi.Dobro sega da ne preteram,ama dava dovolno za krilen igrac.Kaze te mi eden takov igrac od Italija na taa pozicija?Momentalno ne gledam jas takov.Gi zemam predvid i golovite od lani.Nema takov vo Italija,nesto sto igra Pedro vo Barsa ili Di Mario vo Real.Takov igrac e Cerci.Tocno deka e malce placko i deka saka nekogas sam da se dokazuva ali kvalitet spored mene ima,a i brzina sto me raduva.
Inace za sredniot red,ovaa godina imame nekako naj kvantiteten sreden red,ama i kvaliteten.LAzzari,Karja,Munari igraci koi od klupa mozat mnogu da pridonesat.

Kajgana Shop

На врв Bottom