Зошто атеистите се толку опседнати со Бог и религијата?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
А да престанете и двајцата да го потценувате членот??
Кај виде потценување ти ??? Само се пошегувавме на негова сметка, тоа не е потценување;)

Башка никад ене споменуваме име, и мојот ник е Мики така ли?

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Нешто не му се допаѓаш, изгледа :eek:
Ама и тебе Девина те стаи на игнор на другата тема.:ROFLMAO:
Нејзините очи гледаат само во Др.Овуор, или како и да се викаше...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.146
Поени од реакции
12.128
Првата реченица со сила успеав да ја разберам... ако сакаш да си саркастичен, може и на литературен јазик, не да се мачиме со дијалекти :)

Мики, ми велиш: „Верата е категорија на духот, која се ефектуира во личното и колективното секојдневно живеење од Црквата. Кој е надвор од верата, надвор е и од делата.“
Вака:
Ме нервираат вакви неточни и надувани изјави кои што во суштина не значат ништо ако почнеш да се прашуваш.

Што е дух, душа? Сеуште полемизираме нели по форумов а и црквата нејасно објаснува со помпезни изјави околу тие зборови. Категорија? Знаеш што е категорија општо ти онака? Ако верата е категорија на духот, што е со знаењето, како сосема спротивно нешто на верата? Заедно се две категории од духот? И која што ете ти на сите страни се обидуваш да ни кажеш како науката не ја бидува за ништо... од еволуцијата, па до квантна физика :)
span>
„секојдневно живеење од црквата“ ... мислам дека од, треба да е во, но јас би ставил за :)

Да не мешаме религија и вера... црквата нуди религија задскриена зад нејасна вера во нешто. Таа црква така задскриена е некакво мерило за делата? Ти со твојата вера и нејзино дефинирање како категорија на некаков си дух, ја даваш мерката кој има дела кој не? Ти мене ме зезаш момче:)

Јас сум надвор од твојата вера 100000 светлосни години, или добри 40 години на земјата, и сигурно имам дела вредни за паметење (нормално надвор од твојата црква) :) Сигурно и други по форумов кои според твојата изјава се надвор од верата имаат дела вредни за паметење дури и за некој бог :) Ако навистина мислиш дека е така како што велиш, сите ние правиме не дела во животот бидејќи сме надвор од некаква си заедница на верници кои имаат свои ритуали, кои ете според нив ги опишуваат космичките процеси? Внимавај на јазикот, поточно прстите во случајот, да не ти бидат побрзи од несредените мисли.

Исто така ти си надвор од протестантската црква, и за нив, ти си надвор од делата.. Надвор од делата... кој израз...

За нашето поведение нема да судиш ниту ти, ниту било кој бог ниту било која верско-политичка заедница на верници кои не носат ништо добро на светот ниту со знаење ниту со унапредување на светот.
Ах, сега видов... ти имаш египетска верзија на бог... Воскреснува секој ден :) Тоа е веќе јавна тајна кој бог следите :)

Ме прашуваш кој наметнува апсолутна вистина? А наместо да прашуваш, да си ги прочиташ мислењата по форумов по два-три пати, да разбереш што пишуваш? :)

И за распнувањето... Дигнете го вие од мртвите вашиот бог, па ќе докажеме дали можеме или не да го распнеме... Работиме научно... со експерименти... нема што да се сонува.../p>
Ти си dreamer и бесно надежен за некакво си подобро утре кое ќе ти го понуди некаков си бог :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Веројатно си у право :(
Се спремав да и предложам брак, ама сега ако ова што го кажуваш е вистина, моето срце ќе биде скршено и не знам како да го составам во една целина пак:(

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
И мене рецка не ми мава. Фрустрирачко искуство...

N

Nessa Alcarin

Гостин
Се спремав да и предложам брак, ама сега ако ова што го кажуваш е вистина, моето срце ќе биде скршено и не знам како да го составам во една целина пак:(
А извини она е само моја, јас сакав да и се пуштам (ти одма брак :( ), плус ми кажа госпоѓо (се гледа воспитано дете)

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Нема друго чаре, фаќај џадето за Шведска, светиот дух ќе се излее и ќе те опраи ...:ROFLMAO:
А ти Неса, како знаеш и умееш да ја отвориш фејсбук страната на докторот!!! :ROFLMAO:

Kajgana Shop

На врв Bottom