Економски факултет (reloaded)

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.800
Поени од реакции
1.547
Кој знае детали за предметите - Економија на инвестиции, Регионална економија и Економски развој, од типот оценување, било да е колоквиум или испит,задолжително присуство, тежина на материјал, употребливост на книга за време на колоквиум...?Секое инфо е добредојдено .. Благодарам:)
Ајде пак ќе кажам :) на предвања пожелнио е да одиш на Регионална зш ги кажува прашањата што паѓаат на колк и ако одиш ќе положиш 99% а на испит е тешко да положиш.Економски развој мора да те има бар на пола списоци за потпис гледај да го фатиш на колк оти испитот е на пишување и само нему му е јасно како се поминува тогаш материјалот е туп премногу. Економија на инвестции предавањата се безкорисни само учиси од книгата и гледај да си ја разбреш задачата нека не ве лаже со вежбите што ги дели немат никакво влијание!

Член од
6 јануари 2010
Мислења
52
Поени од реакции
1
Некои од колегиве ако знае да сподели некоја информација за Корпоративно сметководствено известување и СИС, дали е потребно да се оди на предавања, какви се колоквиумите и сл....?

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Ахам,ок фала, а уште нешто,пошто читајќи наназад приметив дека си на надворешна,па случајно да не ти се наоѓаат некои прашања по меѓународни организации и интеграции ? ме интересира како изгледаат прашањата по тој предмет за да знам на кој начин да учам (кога ке почнам да учам) :)
Ако сеуште го предава Билјана Секуловска - Габер, а претпоставувам дека е она, тогаш мора се да учиш. Нас ни даваше по 50 прашања на колоквиум (имаш првин со 1 точен одговор, па со 2 точни одговори, па бираш кој понуден е неточен, и Т/Н). Ама може да ти се падне секаква ситница, така што мора целосно да обрнеш внимание.

Доста прашања ќе имате и од презентациите на час што ќе ви ги дава да ги изработувате за дополнителни поени.

Член од
12 јуни 2008
Мислења
125
Поени од реакции
4
Спречен сум да присуствувам оваа година на предавања... па би сакал да ве замолам... ако некој воопшто оди на предавања меѓународни финансии и надворешна трговија... да ме информира за работи од типот на ... од кои учебници треба да се учи (материјалот потребен за прв колоквиум), дали се евидентира присуство, .....формата на колоквиумот итн... Секое инфо е добредојдено .... :)

Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.372
Бара присутство Драге Јанев на часови ??? Седам и слушам и пишувам и пак ништо не ми е јасно.... до мене е или Драге е малце посебен?

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.546
Поени од реакции
9.457
Што се случуваше денес на финансиски менаџмент? Мислам дали пушти список или даде задачи.

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Бара присутство Драге Јанев на часови ??? Седам и слушам и пишувам и пак ништо не ми е јасно.... до мене е или Драге е малце посебен?
Не очекувајте да ви објаснува. Кој сфатил сфатил, кој не...домче или на приватен час. Жалам, али така е. Ама... па не е ни многу тежок материјалот, само веројатност може да создаде проблеми зашто зависи кој како ја разбира.

Економија на инвестиции колкав удел има присуство во оценката?

Член од
30 ноември 2010
Мислења
53
Поени од реакции
3
Има некој кој што слуша Стратегиски менаџмент, ако може да објасни што се случуваше на првиот час нешто околу оценување, колоквиум и проектни задачи??

Член од
19 февруари 2011
Мислења
21
Поени од реакции
3
Kolegi, nabavivte li materijali i od kade za Korporativno finansisko izvestuvanje i Megunarodno finansisko izvestuvanje? Jas barav vo Libro ama nemaa nisto da mi dadat za ovie dva ispiti.

Член од
16 октомври 2010
Мислења
72
Поени од реакции
9
Kolegi Osnovi na e-biznis mi e izboren,vistina li e deka na angliski se predavanjata?
Порано беше...последнава година...мислам дека се предаваше на македонски. Не ме фаќај точно за збор.

Шиткам Економија. Одлично сочувана, подвлекувана со молив (што донекаде е и прилично полезно...(се разбуди економистот во мене :rolleyes:) ).

Договор по ПП.

Kajgana Shop

На врв Bottom