добро - мене тоа ми е јасно, но има други вакви агенции освен посочената или таа е монопол?Се разбира секој си бара провизија за својата услуга Агенциите сами си прават политика како ќе ги наплатуваат своите услуги тука нема ништо спорни тинодј!
И они плаќаат трошоци за телефон,интернет,струја,лиценца и така натака.......
--- надополнето: Sep 21, 2011 10:49 PM ---
Ова доста помага. Каде да се обратам за таквиот амин? Кои критериуми треба да ги исполнува кандидатот? Што да им правам на оние што идат и што велат дека факултетот ги пратил (некои од нив имаат некој документ од факултетот кој не е аминован од трудова)?Легално законски не е возможно некој да работи за тебе, а да не плаќаш придонеси. (НЕ)Легално можеш само еден месец да видиш дали знае да работи и да го осигураш. Во сите останати случаи без амин од трудова ќе те гонат кривично. А амин трудова дава со свој печат на овие договори.
а што сме ние сите овде овци? И јас сакам владата да ми отвори ваков бизнис!!! Како бил одбран овој бизнис партнер? Како владата ги контролира цените на овој партнер? Дали државата добива нешто од ова? Зошто не овозможила конкуренција? Ова е сигурно спротивно на многу закони и добар правник може да направи добар бизнис од ова. Зошто си молчат другите агенции за вработување (човечки ресурси) ?