M
Moon Child
Гостин
Помина тоа време.Велес е мафија бе, у Германија посебно Франкфурт сите мислат дека Велес е држава
Помина тоа време.Велес е мафија бе, у Германија посебно Франкфурт сите мислат дека Велес е држава
Неее уште трае тоа и ќе траеПомина тоа време.
Да, се пишуваат поранешните Франкфуртовци во Ноктурно за вотка, не ме заебавај имам блиска личност таму шо работи вересија се пишувале. А на нив сеуште се палат само оние сељацине од тунелот или којник. Е сега, ти или си еден од нив, или не живееш во Велес, друго нема.Неее уште трае тоа и ќе трае
На 2 раце веќе се бројат тие што се палат на тн „Франкфуртска мафија“ и готова е таа работа, 90% од тие што биле ги затворија дел се вратија а дел допрва ќе се враќаат. Нема леб и таму кој земал земал кој не нема ни да земе веќе, инаку без навреди за болдотДа, се пишуваат поранешните Франкфуртовци во Ноктурно за вотка, не ме заебавај имам блиска личност таму шо работи вересија се пишувале. А на нив сеуште се палат само оние сељацине од тунелот или којник. Е сега, ти или си еден од нив, или не живееш во Велес, друго нема.
Е добро де, јас сум блиску кај тунелот, ама репер ми се тунелот и којник, најмногу сељачана има таму, и од костурница.На 2 раце веќе се бројат тие што се палат на тн „Франкфуртска мафија“ и готова е таа работа, 90% од тие што биле ги затворија дел се вратија а дел допрва ќе се враќаат. Нема леб и таму кој земал земал кој не нема ни да земе веќе, инаку без навреди за болдот
А потокот, прцорек, камено брдо итн ? сељачана има буквално секаде и секогаш ќе има за жалЕ добро де, јас сум блиску кај тунелот, ама репер ми се тунелот и којник, најмногу сељачана има таму, и од костурница.
Во последно време т.е. две години уназад многу што отидоа паднаа, не е веќе тоа што беше, а и Ркулот го нема више, со скршениот незнам шо бидна, последно знам дека беше у затвор, сега дали е излезен поима немам. Како и да е, не е веќе тоа толку шема, а и им секнуваат парите.
Да во право си, ама не мислев дека него ќе му секнат пари, туку на овие што се курчеа низ град од типот на Гогата и таму слични како него. Абе пак колку и да е лошо, од една страна редовен прилив имавме у градов од нив, они беа тие шо трошеа пари, малку живна градов општо зборувам, јас со ниеден таков не сум остварила поблизок контакт никогаш, ама во глобала, големи пари се трошеа, сега се осеќа дека има празнина, не е тоа шо беше.А потокот, прцорек, камено брдо итн ? сељачана има буквално секаде и секогаш ќе има за жал
Инаку скршениот ќе испадне кај и да е за некој месец .. а дека пари ќе му секне тешко, ко што реков тие што собрале ќе си имаат. Не заборавај дека во Велесов со тие Франкфуртски пари се изнакупија дуќани кои сега сите се издадени.. ја блиску до Којник живеам и доста заглавија таму и си одлежаа по 5-6 па и повеќе години ама има некои и кои отидоа меѓу првите и извадија пари и мирни си се сега. Сепак нема леб во тоа ..
Они никогаш нема да секнат оти има луѓе одат преку нив нагоре, сепак зимаат и од тоа процент.Сепак не се заработува многу како праќач ама тоа еДа во право си, ама не мислев дека него ќе му секнат пари, туку на овие што се курчеа низ град од типот на Гогата и таму слични како него. Абе пак колку и да е лошо, од една страна редовен прилив имавме у градов од нив, они беа тие шо трошеа пари, малку живна градов општо зборувам, јас со ниеден таков не сум остварила поблизок контакт никогаш, ама во глобала, големи пари се трошеа, сега се осеќа дека има празнина, не е тоа шо беше.
Не е баш така ко што кажуваш, во најмала рака десеткувани се за разлика од “најдобрите“ времиња кога беше хит да се оди во Германија/Австрија. Еве пример земи од околината колку моментално не се тука ? јас барем тука ко што гледам скоро сите се вратени ама баш сите.Они никогаш нема да секнат оти има луѓе одат преку нив нагоре, сепак зимаат и од тоа процент.Сепак не се заработува многу како праќач ама тоа е
У право си не е како што беше порано сега нема толку ама има пак одат, а за порано што мислиш од каде сите возат бемвиња, мерцедеси, џипови и др.Се одеше на мртво и се враќаа со илјадници евра сеа слабо е да, сеа други држави бараатНе е баш така ко што кажуваш, во најмала рака десеткувани се за разлика од “најдобрите“ времиња кога беше хит да се оди во Германија/Австрија. Еве пример земи од околината колку моментално не се тука ? јас барем тука ко што гледам скоро сите се вратени ама баш сите.
Тие што нема иднина за друго отидоа таму пробаа, излежаа 5-6-тина години.. пратиле по 5-6К евра тука истрошиле и сега ќе свират на шупелка..
Возат скапи коли (бевиња, мерцедеси итн) а немаат пари за гориво па монтираат за плин.. газди станаа гледам од што спечалија пари ..У право си не е како што беше порано сега нема толку ама има пак одат, а за порано што мислиш од каде сите возат бемвиња, мерцедеси, џипови и др.Се одеше на мртво и се враќаа со илјадници евра сеа слабо е да, сеа други држави бараат
Name dropin' like a madafaka!Ркулот
скршениот
Гогата
Јас живеам кај општина. :nesumseljak:тунелот и којник, најмногу сељачана има таму, и од костурница.
Лееле баце ти текнуе ли едно време на форумот на спринт(тој уште од неолитот 2005 негде)...кај што немаше ни админи а камо ли модератори.....леле таму какви муабети фрчеа едно време памтиш....а знам имаше и еден ваков муабет за кој дел од градот е сељачаана!(ех која сајбер дечурлана сме биле)Name dropin' like a madafaka!
Јас живеам кај општина. :nesumseljak:
Форумот на Спринт беше синоним за досадата на младите велешани во 2005/06. Тогаш имавме пакети од по 500 мега и се уклучувавме на нет....повремено. Ја ни торенти не спуштав.Лееле баце ти текнуе ли едно време на форумот на спринт(тој уште од неолитот 2005 негде)...кај што немаше ни админи а камо ли модератори.....леле таму какви муабети фрчеа едно време памтиш....а знам имаше и еден ваков муабет за кој дел од градот е сељачаана!(ех која сајбер дечурлана сме биле)