Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 Премиера кај нас

Статус
Затворена за нови мислења.

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
како и да е, највеќе го мразам поради тоа што го уби Дамблдор ...
Снејп мораше да го убе Дамблдор... затоа што му беше наредено баш од Дамблдор .. за да не дозволи едно невино дете (Драко) да стане убиец и да го носи на душа целиот свој живот...
впрочем Дамблдор веќе умираше... поради клетвата која ја прими кога го најде прстенот на Том Ридл. Така да нема причина да го мразиш... Снејп во филмот заштитнички е настроен и кон Хари и кон Драко.. дури ни јас не го сфатив тоа се додека не ја прочитав последната книга... кога ми се смени тотално мислењето за Снејп. Длабоко во него се крие една прекрасна грижлива особа која животот ја казнил многу сурово.

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Снејп мораше да го убе Дамблдор... затоа што му беше наредено баш од Дамблдор .. за да не дозволи едно невино дете (Драко) да стане убиец и да го носи на душа целиот свој живот...
впрочем Дамблдор веќе умираше... поради клетвата која ја прими кога го најде прстенот на Том Ридл. Така да нема причина да го мразиш... Снејп во филмот заштитнички е настроен и кон Хари и кон Драко.. дури ни јас не го сфатив тоа се додека не ја прочитав последната книга... кога ми се смени тотално мислењето за Снејп. Длабоко во него се крие една прекрасна грижлива особа која животот ја казнил многу сурово.
Абе се убаво тоа, ама кога некој не ти се допаѓа тешко дека тоа каква намера имал може да го смени мислењето.Снејп ми е антипатик уште од првиот дел,ваљда не бендисуам намќори.Не дека мразам негативци (што испадна дека Снејп не бил ) , туку онака, он и Драко не ме бендисаа.

Од друга страна, секоја чест на Белатрикс, одлична глума :)

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Абе се убаво тоа, ама кога некој не ти се допаѓа тешко дека тоа каква намера имал може да го смени мислењето.Снејп ми е антипатик уште од првиот дел,ваљда не бендисуам намќори.Не дека мразам негативци (што испадна дека Снејп не бил ) , туку онака, он и Драко не ме бендисаа.

Ах не само Helena B. Carter... tuka imas i glumci kako so se .. Ralph Fiennes, Alan Rickman, Maggie Smith, Michael Gambon, Jim Broadbent, Gary Odlman... и уште многу други кои се стварно многу добри глумци ...мислам дека нема сомнеж.. стварно добра екипа има работено на филмовите

Можеби не ги сакаш затоа шо се негативци... ама многу потешко е да глумиш негативец.. затоа и ги почитувам

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281

Не го сакаш ради карактерот. Снејп има лош карактер, но добра душа... Тоа го дознаваме во 7мата книга, ако ја имаш прочитано :)

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Не го сакаш ради карактерот. Снејп има лош карактер, но добра душа... Тоа го дознаваме во 7мата книга, ако ја имаш прочитано :)
ја немам прочитано 7 книга, но сфатив дека бил добар енд стаф, ама сеедно :D

Можеби не ги сакаш затоа шо се негативци... ама многу потешко е да глумиш негативец.. затоа и ги почитувам
Има некој негативци шо ќе ми остават впечаток,
сепак за вкус станува збор :)

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Само 7-мата ја немаш или сите? :ROFLMAO:
Кога веќе праша, ги имам прочитано првите четири,иако тука зборуваме за филмот, во книгата јас поинаку си го замислив Снејп, ама каква врска има тоа? :)

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Кога веќе праша, ги имам прочитано првите четири,иако тука зборуваме за филмот, во книгата јас поинаку си го замислив Снејп, ама каква врска има тоа? :)
Нема врска. Ама да си ги дочиташ сите. Баш 5тата,6тата се најинтересните... Што не е случај со филмовите... :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.740
Поени од реакции
27.733
This item will be released on November 11, 2011.

обично на нет го има недела дена унапред.. некад и месец, ама корејско двд/блу реј со залепен корејски превод :D

Chanel

I feel like a tiny bird with a big song!
Член од
22 мај 2011
Мислења
478
Поени од реакции
307
WHEN MY CHILD TURNS 11 I AM GOING TO WRITE THEM A LETTER TO HOGWARTS. ONCE THEY OPEN THE LETTER, WE WILL TAKE A TRIP TO WIZARDING WORLD AND BUY THEM ALL OF THE SUPPLIES THEY NEED TO GO TO HOGWARTS. AFTER OUR TRIP I WILL TELL THEM, “OF COURSE IT IS HAPPENING INSIDE YOUR HEAD, BUT WHY ON EARTH SHOULD THAT MEAN THAT IT IS NOT REAL?”

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Moрам да го имам воа, и моите деца сакам да го гледаат :)
хаах исто !! мада ја сите на цд си ги снимам како испаѓаат... али поарно вака :)
--- надополнето: Oct 2, 2011 10:47 PM ---
Книгите се далеку поинтересни и подобри од филмовите... секогаш било така :)

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Книгите се далеку поинтересни и подобри од филмовите... секогаш било така :)
да, ама кога еднаш веќе го видов Даниел (Хари) неможеше да ми испадне од глава додека читав, затоа друг пат памет, книга па филм :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom